CUBASE 4 vs. SONAR 6 a 7

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
Cyril

Příspěvek od Cyril »

Hnusnejsi je uz jen SAWstudio...

elektri

Příspěvek od elektri »

nevím jestli jste si všimli Sonaru 7, mimo jiných vylepšení v sobě má dokonce Z3TA+ což je dost schopný synth.
Cakewalk je před Steinbergem opět o krok dopředu.

http://www.kvraudio.com/news/7839.html

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ten sonar 7 vyzera kruto.. ten step sekvencer! tie smart midi tools.. uff

Cyril

Příspěvek od Cyril »

a hw insert plugin...

vasek

Příspěvek od vasek »

elektri, dík za info. Co mě hodně zaujalo:
# Roland V-Vocal 1.5: now includes Pitch to MIDI conversion. Convert vocal lines into MIDI which can then be assigned to virtual instruments for fluid lines and unique textures and effects.
# MIDI Magnifier: another SONAR 7 innovation, work with MIDI in-place, even when zoomed out. MIDI Magnifier allows you to quickly zoom in on isolated areas and make edits without changing the overall zoom level of the view in which you are working.
# Velocity Colorizer: provides improved visual feedback to the user; notes are tinted depending on velocities for easier identification.
Internal sidechaining for Sonitus:fx Compressor, Sonitus:fx Gate, VC-64 Vintage Channel, and 3rd party VST plug-ins with sidechain (multi-input) capability.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

z tohoto updatu mam pocit ze niekto pocuval na co uzivatelia nadavali a co si zelali a podla toho urobili update..
to sa len tak casto nevidi.. nove verzie su casto len nabachane nove featury a to na co ludia od davna nadavaju zostava stale nezmenene...

elektri

Příspěvek od elektri »

Solarfall: Cakewalk vždy poslouchá uživatele, narozdíl od ostatních firem.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

no s vylepsenou editaciou midi si dali teda nacas...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

solarfall: neviem o com tocis, ja poznam Cakewalk uz hodne dlho (cez 10 rokov) a robi sa v nom super, ja som sice neupgradoval od Cakewalk 9, lebo ho pouzivam najma na midi, ale je velmi intuitivny a prehladny, na rozdiel od napriklad Cubase. Svojho casu som sa snazil prist na chut Cubase, tusim to bol nejaky 3.5 a za pol roka sa mi to nepodarilo, vkuse som mal pocit ze interface bol nejako principialne postaveny na Atari verzii.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

demsky :to je strasne subjektivne co pises :) ja Cubase pouzivam cely zivot a zda sa mi velmi intuitivny .. Asi nieco na tom bude , ked zobrazenie nudli nakoniec vsetci od neho odkukali (vratane cakewalku) ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

nudle to je nic, ide o pracu. teraz to je ale o dost horsie so vsetkymi sekvencermi, su preplacane buttonmi (nechapem ze este nikoho nenapadlo vymysliet nejaky system docks ako to ma napriklad Adobe CS, symboly si zapametam hned a je to pekne skryte na boku).

vasek

Příspěvek od vasek »

demsky: sice jsem taky příznivce Cakewalku, ale argumentovat používáním CPA9 je trochu OUT :-) Sonary jsou trochu něco jinýho (čím vyšší verze, tím víc něco jinýho :-) )

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

demsky: pokial viem z komentov (ja ho nepouzivam) tak sonar doteraz neumoznoval vela midi operacii ktore su inde standardne...

ale so smart midi tools vsetko napravili...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

vasek: ved ja viem preto neupgradujem
solarfall: a to si myslis ze zahrajes nieco a sekvencer ti z toho urobi beethovena?

v cakewalku funguje vsetko rovnako, sem tam kvantizujem ked mam lenive ruky, transponujem, harmonizujem systemom drag'n'drop s myskou a ctrl co chcem a kam, vytvaram si setupy programov. dokonca uz moja devina je taka sikovna, ze si pameta co som robil pred chvilou a ponukne mi podobne riesenia v inych casoch alebo nastrojoch a to som fakt bol kedysi hard programator v midi. nic viac mi netreba :)
Naposledy upravil(a) demsky dne 23 zář 2007 23:09, celkem upraveno 1 x.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

demsky: preco ten konfliktny ton? mas zlu naladu alebo co?

Odpovědět