Presonus Studio One 3
-
big lebowski
Re: Presonus Studio One 3
m4x: diky, ulozeno do odberu
najlepsi tutorial je proste pustit daw a ist polozku po polozke, ikonku po ikonke a skusat co to robi
a hlavne sa snazit spravit realnu kompletnu skladbu - na tom sa clovek nauci najviac 
-
big lebowski
dendy: jasny ... presne to delam ... spis mi slo o to, ze jsi prodelal podobny myslenkovy krok, ke kterymu se chystam a mozna jsi to resol ... tak byl dotaz na miste. Narazil jsem na jednu vec - jak je to s automatizaci? V logicu jsi prepnul mod automatizace treba na touch a s cimkoli jsi zakroutil, to se zapsalo do automatizacni stopy - tady mam pocit, ze musim dopredu vybrat, co budu automatizovat a tu stopu si dopredu pripravit? Zatim jsem na to neprisel a chova se to - ve srovnani s logicem - jinak ... a tady je nutny podotknout, ze hur (pokud neco neprehlizim) - diky.
Nevím, jak S1 V3, ale ve verzi 2 byla v preferecích a tabu advanced volba: Automatically add envelopes for all touched parameters
Pak se to chovalo tak, že při první změně nějakého parametru v pluginu nebo instrumentu to udělalo novou aut. křivku.
Michal
Pak se to chovalo tak, že při první změně nějakého parametru v pluginu nebo instrumentu to udělalo novou aut. křivku.
Michal
-
big lebowski
msmucr: skvely - tohle jsem mel neaktivni - ale i tak zjistuju, ze stejne musim alespon jeden parametr vybrat pro automatizacni stopu, protoze dokud to neudelam, muzu kroutim cim chci a nic se nezapisuje 
Už si to přesně úplně 100% nevybavuju, jak se to bylo, nemám tu nainstalovaný S1. Nicméně mám pocit, že jsem nic nemusel vybírat. Chovalo se to tak, že jsem si otevřel okno s editorem pro všechny efekty na stopě, vybral tab s konkrétním pluginem, pak v levém horním rohu toho editoru změnil automatizační režim na touch nebo write a něčím zakroutil.. Automaticky se pak přidala nová křivka, nic dalšího nebylo potřeba. Nevylučuju ovšem, že se to v novějších verzích nějak nezměnilo.
Michal
Michal
-
big lebowski
msmucr: tak kdyz to udelam presne podle Tebe - dela to to, co chci - dekuju
Mozna jen malickost - nejdou pak zobrazit ty jednotlivy automatizacni stopy pod sebou?
no u mna to bolo tak ze som si nainstalovat DEMO verzie Reson, Ableton, Cubase, Studio One a Bitwig (+ samozrejme Logic mam a este Reaper mam) a skusal som asi 4 mesiace v kazdom robit zakladne veci.. postupne odpadavali kandaditi (cubase odpadlo ako prve hehe) ... u mna do finale sa prebojoval Bitwig a Studio One, nakoniec ale vyhralo Studio One ...big lebowski píše:dendy: jasny ... presne to delam ... spis mi slo o to, ze jsi prodelal podobny myslenkovy krok, ke kterymu se chystam a mozna jsi to resol ... tak byl dotaz na miste.
Co sa tyka automatizacie, novu stopu pridas tak, ze ked mas otvorene okno pluginu a potocis nejakym parametrom, tam ako vidis na streenshote sa ti aktualne naposledy potoceny paramewter zobrazuje.. bud kliknes na to A vo stvorceku a prida ti stopu, alebo mysou chytis tu ikonku ruky a dragnes tam kde chces danu automatizacnu stopu vlozit
- Přílohy
-
-
big lebowski
dendy: diky ... Ty jo - cim jsi vyvolal ten screenshot, ze vidis ty veci v tabech a dole pod tim ta dve pole s parametrama a control?
EDIT: uz jsem to nasel - ozubeny kolecko vpravo ... diky
EDIT: uz jsem to nasel - ozubeny kolecko vpravo ... diky
-
markuc
Dendy, ty s tím asi děláš nejvíc .. máš nějakej poznatek ohledně zatěžování procesoru ze strany SO3 ?
Já jsem se dostal do situace, kdy mi na rewire k SO3 viselo FL a chtěl jsem do SO3 točit jednu midi stopu - a nebyla šance,
pro samý přerušování audio engine se vůbec nedalo dělat.
Identická situace s Reaperem - natáčení bez problémů.
Je kolem tohoto tématu i docela živo na Presonus fóru ..
To mě celkem štve, mám sice celkem slušný železo, ale tohle se zdá být extrémní. Jde o to, jestli dojde k nějaké nápravě v dalších UG nebo ne ..
Já jsem se dostal do situace, kdy mi na rewire k SO3 viselo FL a chtěl jsem do SO3 točit jednu midi stopu - a nebyla šance,
pro samý přerušování audio engine se vůbec nedalo dělat.
Identická situace s Reaperem - natáčení bez problémů.
Je kolem tohoto tématu i docela živo na Presonus fóru ..
To mě celkem štve, mám sice celkem slušný železo, ale tohle se zdá být extrémní. Jde o to, jestli dojde k nějaké nápravě v dalších UG nebo ne ..
-
big lebowski
dendy: tak mam po case par dotazu ... ma to VCA fadery (tusim, ze nema - ale kdybych nahodou neco prehlidl).
Je tam nejaky nastroj na remapovani MIDI prikazu? Mam nahrane MIDI bubny z Roland V-Drums - na Drummeru v logicu se dalo primo zapnout, ze vstup neni GM, ale ta Roland mapa (nektery nastroje jsou stejny, ale cast ne) – ted to musim nastavit na jinyho bubenika a nehraje mi vsechno jak ma.
A prozatim posledni dotaz – jak je to s tim CPU performance meterem? To skutecne meri celkove zatizeni? To se mi nejak nezda – mam tam ted jednu MIDI stopu a jednoho bubenika vyvedeneho na 13 individualnich OUTs + nejaky dalsi routovani - ale zatim vse bez insertu a sendu a ukazuje mi to asi 25–30 % ... v logicu to samy ukazuje mozna 15 % jednoho jadra (z osmi, ktere mam k dispozici).
Je tam nejaky nastroj na remapovani MIDI prikazu? Mam nahrane MIDI bubny z Roland V-Drums - na Drummeru v logicu se dalo primo zapnout, ze vstup neni GM, ale ta Roland mapa (nektery nastroje jsou stejny, ale cast ne) – ted to musim nastavit na jinyho bubenika a nehraje mi vsechno jak ma.
A prozatim posledni dotaz – jak je to s tim CPU performance meterem? To skutecne meri celkove zatizeni? To se mi nejak nezda – mam tam ted jednu MIDI stopu a jednoho bubenika vyvedeneho na 13 individualnich OUTs + nejaky dalsi routovani - ale zatim vse bez insertu a sendu a ukazuje mi to asi 25–30 % ... v logicu to samy ukazuje mozna 15 % jednoho jadra (z osmi, ktere mam k dispozici).
-
big lebowski
Tak musim fakt potvrdit, ze na zaklade mych srovnani je to s CPU optimalizaci hodne velka bida ... doroutoval jsem bubny + 3x FX Send verb – musim to mit prepnuty na 32bit, 1024 latence a CPU je na 75 % ... tak asi budu muset hledat dale anebo pockat, jestli se objevi optimalizovanejsi verze
Jen pro uplnost, to samy v Logicu zere v 64 bit, 128 latence asi 35 %.
fuha tak to znie dost zle.. popravde vobec teraz nemam cas na muziku... VCA fadery netusim (niesom teraz pri kompe neviem to pozret)
-
big lebowski
Ze by VCA fadery konecne? -
markuc
Lebowski, chceš to SO, který poptáváš na midi.cz ? Psal jsem ti i na mail a zatím bez reakce, zatím se tu rozplýváš nad VCA ..