Presonus Studio One 3

Trackery, Reason, FL Studio...
big lebowski

Re: Presonus Studio One 3

Příspěvek od big lebowski »

Promin, nasel jsem to az vcera vecer na mailu, jsem v jednani s vice inzerentama (eBay, gearslutz ...), takze jeste vyckavam a vyhodnocuju moznosti - dam vedet, diky

markuc

Příspěvek od markuc »

V pohodě, taky ho nabízím nejen do Čech, uvidíš, kdyžtak se ozvi.

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

u U více jádrových CPU doporučuji otestovat zaškrtnutí 1- 3 - 6(5) jádro(z původních 1-2-3-4-5-6) v případě ,že máte problémy s výkonem. Mě to snížilo zatížení CPU(včetně bufferu)a následně i můj tlak.Jinak pro mě S1(3) zatím palec hore.

markuc

Příspěvek od markuc »

big lebowski píše:Promin, nasel jsem to az vcera vecer na mailu, jsem v jednani s vice inzerentama (eBay, gearslutz ...), takze jeste vyckavam a vyhodnocuju moznosti - dam vedet, diky
Tak moje je už prodáno.

dendy

Příspěvek od dendy »

moje by bolo asi na predaj ak by mal niekto zaujem vazny .. 320EUR cena ...

markuc

Příspěvek od markuc »

Dendy, přišlo vystřízlivění ?

dendy

Příspěvek od dendy »

noo.. tak by som to nepovedal.. mam viacero dovodov, ziadny z nich neni zasadny.. stale si myslim ze to je super DAW a ma niektore vyhody co konkurncia nema... jeden z dovodov je uz dlhodoby nedoststok casu na muziku - myslel som ze sa to tento rok uz upravi ale opak je pravdou a ani dlhodobo to nevyzera na zlepsenie...

nechcem to silou mocou zase predavat, ale na druhej strane .. ak by niekto vyslovene chcel, nebranim sa :-)

big lebowski

Co říkáte na novinky verze 3.2? Dost povedený podle mě - i když nedošlo na vyslyšení všech volání :-)

big lebowski

synth_synth_synth_synth píše:u U více jádrových CPU doporučuji otestovat zaškrtnutí 1- 3 - 6(5) jádro(z původních 1-2-3-4-5-6) v případě ,že máte problémy s výkonem. Mě to snížilo zatížení CPU(včetně bufferu)a následně i můj tlak.Jinak pro mě S1(3) zatím palec hore.
Díky za tip, zkusim

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Uvažuji, že z cubase na video a audio věci přejdu na studio one 3 a to hned z několika důvodů:

1) Je tam mix podobající se starším cubase a ne ta šílenost, co tam dali od 7.
2) Podobné klávesové zkratky
3) Podobná práce s audiem
4) Žádný otravný HW klíč a možnost aktivace na více počítačích, co jsem tak pochopil
5) Umí videostopu

Co jsem nenašel je timewarp sequenceru podobně jako v cubase viz:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6PMLha0Dhe8#t=291s[/youtube]

Nevíte, jestli tam něco takového je?

Zachycení klíčových okamžiků, kterým se přizpůsobí timeline a vše jede pak v synchronnu v daném úseku?
Vím, že je tam klasický tempotrack, ale ten sesynchronizovat s videem bude nadlidský úkon.

Díky

delay

Příspěvek od delay »

hele, já mám Studio One 2 a jedinej velkej mínus je právě timestretching, potažmo timewarp, např. automatický přizpůsobení loopu do tempa projektu jde, ale je to dost otravně navržený, na stranu druhou je tam tolik plusů, že jsme si Studio One oblíbil i k produkci, na mix i master je to super, hlavně na mastering to má vlastní podprogram včetně DDP encoderu. Fungujou věci hako drag and drop,nastavitelný okna atd. Hodně dobrý jsou takový interaktivní vychytávky, kdy označením dvou a více stop v mixu máš možnost udělat hned group track atd... Verzi 3 vůbec neznám.

Stan

Příspěvek od Stan »

Tome pokud to mas na tvorbu videoklipu a jsi na Mac tak co se mrknout na FCPX. Nuendo je drahy. Jinak prechod na SO3 z Cubase (pokud mas 8+) je podle me downgrade i kdyz vypada v pohode.

OT: Ale chapu ze nekdo muze mit problemy s jinym grafickym usporadanim, ale i tak to bylo i FCPX kdy ho kompletne prekopali od zakladu. Ja jsem napriklad uplne prestal pouzivat LPX a delal(m) jsem jen na LP9, az s poslednim updatem jsem se k nemu pomalinku vratil ale stale me tam irituje ta snaha tomu dat iPad design. Na druhou stranu me to u Cubase bylo jedno uz od zacatku, navic veci co jsem nedaval pomalinku ale jiste mizi, delaji co se da. :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Mam to na strih hudby a ruchovani obrazu tzn. veci jako trailery, propagacni videa, aftermovie z eventu. Bezne proste trailer ruchy, kontakt banky a nabrany rozhovory atd. Casto musim delat restoration nejakyhc rozhovoru a casovat efekty na ruzny AE animace. Obcas strih jinglu a inter apod. Mam 2x mac a 1x pc takze se mi libilo, ze je to crossplatform a bez hw klice. Je otrava tahat 1x usb klic na ruzny kompy, i kdyz nikdy to nevyuzivam soucasne vzdy jen jednu licenci. Cubase mam 6,5 a ten novej ma proste pro me naprosto debilni mix. Bud je fullscreen a i kdyz neni, tak je tam zbytecny grafiky a zabira zbytecne misto nebo se tam dostavaj do zbytecnych posuvniku navic. GUI proste nezvladnuty. Chapu argumenty typu - dame tam toho vic, at mame argumenty k prodeji, udelame relaunch , at to vypada jinak a budeme zase chtit penize za upgrade, ale necitim to jako vylepseni. Je tam hodne dobrejch novejch funkci, ake ten mix jsem neprenesl pres srdce a to jsem zkousnul i ableton :D

Takze me oslovilo to studio one. V cem je to downgrade? Funkce, co pouzivam to umi... ma to dobre gui, mix skoro jak ve starem cbs, organizer souboru skoro jak ableton, klavesove zkratky kombinace abletonu a cubase, umi to video, umi to vca faders, groups, vst3, AU, ma to auto backups, akorat ten timewarp... a offline time stretching mi tam chybi. Jinak nevim v cem by to byl tak zasadni downgrade.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Stan píše:Tome pokud to mas na tvorbu videoklipu a jsi na Mac tak co se mrknout na FCPX.
Takhle jestli jde o obraz, tak jo FCPX, ale jestli jde o hudbu ke klipům, tak bych se podíval po nějakém DAW.

Stan

Příspěvek od Stan »

Je to vec nazoru ne na to jakou to ma vybavu a jak to vypada ale spise jak je napsany engine a jak kvalitni jsou algoritmy pro zpracovavani zvuku. Nechi tvrdit ze je SO3 horsi, osobne spise verim Steinberg ktery ma za dobu svy existence vice zkusenosti.

FCPX je intuitivni, nerikam ze za to sednes a pojedes ale jakmile se naucis zaklady ... bla bla. mrkni jestli najdes neco na netu o videoklipech klicovanych na hudbu. To co mam bohuzel nemuzu sdilet. Tak at ti SO3 poslouzi a kdyz ne tak se alespon naucis novy DAW ;)

Odpovědět