Reason 6

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
dendy

Reason 6

Příspěvek od dendy »

http://www.propellerheads.se/reason6/

hlavna novinka - zlucenie Record + Reason (takze Reason uz bude mat audio stopy)

biscuit

Re: chysta sa Reason 6

Příspěvek od biscuit »

mozna to zkusim. nebranim se ani praci na dvou platformach (jako ze neco klidne at vznikne tam a neco jinde ;) ), kdyby se mi to libilo, ale doprcic jak to nebude hrat, jde to ven a nedam jim ani gros.
priznam se, trosku hledam cestu z unavy z vlastni tvorby.. mozna ji najdu zmenou, mozna se budu muset zamyslet co vlastne chci :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

Ano presne ja tomu tiez dam sancu mozno a skusim... vlastne pravidelna zmena postupov obmena centralneho DAW z case na cas je pre vorivost to najlepsie co moze byt :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

mohli by to spravit pre iPad

azarix

Příspěvek od azarix »

Jediný co mě zajímá je zvuk a doufám, že se už někam konečně posune. Kvůli tomu jsem před nedávnem přešel
na Cubase, i když mi Reason vyhovoval. Co jsem slyšel tak snad všechno má lepší zvuk - FL, Logic, Ableton i ten Reaper.
Ale možná jsem hluchej. :)

Axerathix

Příspěvek od Axerathix »

ja som reasonom tak nasyteny, ze uz nic nove ma tam nenalaka. Jedine ak by tam pridali VSTi + pekny notacny editor.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

čo je na tom Reason zvuku zle ? hrajú tak všetky nástroje v nom, alebo je to charakterom toho mixu ?
mne sa Reason lúbil.. kedysi som ho mal cez rewire s Abletonom a fungovalo to skvele.. potom ked som všetko zlegalizoval tak na reason už nezostalo, ked som potom dodatočne uvažoval nad ním, tak ma vždy odradilo to ako sa všade píše že zvuk z reasonu je až tak hnusný že sa podla neho skoro dá identifikovat že to bolo robené v reasone.. nebudem si predsa kupovat niečo čo hrá tak hnusne.. aj ked ja sám to nejak neregistrujem :D ..

dendy

Příspěvek od dendy »

ja osobne si tiez myslim ze 'zly' zvuk reasonu je jeden velky mytus .. ale nebudem sa s nikym hadat.. spravil som par trackov cisto v reasone a co sa tyka zvuku nikto si nestazoval (vlastne ani si nikto nedovolil tipnut ze je to reason alebo nieco ine) .. takze .. nemyslim si ze je to taky pruser ako sa na ezone zvykne tvrdit .. nie vsetky vseobecne nazorove 'konsenzusy' na ezone su automaticky objektivne spravne.. :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

EXCOM píše:mohli by to spravit pre iPad
to by bol velky masaker - aspon nejaku okresanu verziu (povedzme si pravdu - reason 1 chodil v pohode aj na kompoch ktore vykonostne neboli nejak popredu oproti dualcorovej A5-tke na ipad2) .. ale obavam sa zatial nehrozi, mozno v buducnosti ano.. no v buducnosti urcite ano ale zatial asi nie ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak rebirth spravili na ipad . cize keby dosli aj s reasonom , to by boli celkom krali ..

bassline

Příspěvek od bassline »

Ja mam skusenost taku, ze Reason ma tenky a ostry zvuk (vsetko do verzie 4)..syntaky zneju tenko a plechovo, bicie som z reasonu mohutne este nikdy nepocul. Aspon v tom style co robim - elektro synth zvuky + oneshot sample bicich..

Ten rozdiel pocujem odkedy pracujem V Reaperovi s VST + VAckami. A je fakt kurevsky velky :)

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:tak rebirth spravili na ipad . cize keby dosli aj s reasonom , to by boli celkom krali ..
no rebirth je aj na ipade skoro nepouziteny :-) moc prtave to je este aj na ipade a ten zoom tiez vobec nefunguje tak plynulo ... takze reason by musel prejst zasadnym faceliftom a optimalizaciou pre rozlisenie a rozmer ipadu .. neda sa 1:1 portnut layout, proste chce to trosku zmenit filozofiu.. ale myslim ze zo vsetky firiem v prvom rade Propellerheads maju na to spravit ultimatnu killer aplikaciu na muziku na iPad .. len sa do toho musia pustit.. ale pochybujem ze zatial to maju v biznis plane, jedine ze by kuchtili daco natajnasa...

bassline: ono casto je to aj o workflow .. jedno prostredie ta nuti mat urcity workflow vysledkom coho je urcity charakter zvuku... zmenis prostredie, zmenis niektore postupy, mozno aj nevedome sa vyvarujes niektorym chybam a zrazu sup hned aj zvuk mas lepsi .. samozrejme tym nechcem povedat ze syntaky v reasone maju kvalitu top VA HW.. to ani omylom.. ale ... celkovy 'zvuk' mixdownu z reasonu rozhodne nieje imho taky pruser ako tu niektori tvrdite ... pre mna je proste zasadny fakt ze tie tracky co som spravil v reasone (s tym ze tie nevideli ziadny externy soft ani co sa tyka masteringu) nikto nevedel sam od seba spolahlivo identifikovat od inych ktore som robil trebars vo fruity (lebo v tej dobe som pouzival cca sucasne fruity a reason na tvorbu)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

zatim jsem se nesetkal s veci delanou v reasonu, u ktery bych si nerek, ze kdyby to bylo delany v necem jinym, tak by to nemusel byt zvukove takovej prusvih:) Slysel jsem myslim i nejaky ty Dendyho veci delany ciste v reaonu a ok, neni to prusvih, ale stejne je slyset, ze tam je stejna zvukova rezerva. Zaklad je opravdu ten jejich mix, kterej kurvi neskutecne, ale i kdyz to jede clovek pres rewire, tak ty jejich synty proste nejak nehrajou, nebo hrajou tence. To neni o workflow, to je opravdu o kvalite zvuku. Taky bych byl rad, kdyby to bylo jinak, protoze reason opravdu je inspirativni pro samotnou tvorbu, ale zvukove z toho bohuzel vyleze vzdy jen takova skica...

dendy

Příspěvek od dendy »

no ta 6ka ma mat ten mix z Recordu takze po tejto stranke by to mal byt dost krok dopredu

azarix

Příspěvek od azarix »

Hele já jsem právě krom toho zvuku s Reasonem maximálně spokojenej, je to vyjímečný soft. A nemyslím, že to je placebo efekt.
Zkoušel jsem třeba prohnat nějaké bicí přes redrum, vyrendrovat a pak ty samé udělat v Cubase a rozdíl tam zkrátka byl.
Takový tupý zvuk. Mám tam natahaný nástroje z Motifu, Fantomu, Tritonu a jsou fajn do doby, než to proleze mixem. Ten to pohřbí.
Můj dojem. No každopádně jestli je tam mix z rekordu, je šance že se to zlepší.

Odpovědět