Reason 6
Reason 6
http://www.propellerheads.se/reason6/
hlavna novinka - zlucenie Record + Reason (takze Reason uz bude mat audio stopy)
hlavna novinka - zlucenie Record + Reason (takze Reason uz bude mat audio stopy)
Re: chysta sa Reason 6
mozna to zkusim. nebranim se ani praci na dvou platformach (jako ze neco klidne at vznikne tam a neco jinde
), kdyby se mi to libilo, ale doprcic jak to nebude hrat, jde to ven a nedam jim ani gros.
priznam se, trosku hledam cestu z unavy z vlastni tvorby.. mozna ji najdu zmenou, mozna se budu muset zamyslet co vlastne chci
priznam se, trosku hledam cestu z unavy z vlastni tvorby.. mozna ji najdu zmenou, mozna se budu muset zamyslet co vlastne chci
Ano presne ja tomu tiez dam sancu mozno a skusim... vlastne pravidelna zmena postupov obmena centralneho DAW z case na cas je pre vorivost to najlepsie co moze byt 
mohli by to spravit pre iPad
Jediný co mě zajímá je zvuk a doufám, že se už někam konečně posune. Kvůli tomu jsem před nedávnem přešel
na Cubase, i když mi Reason vyhovoval. Co jsem slyšel tak snad všechno má lepší zvuk - FL, Logic, Ableton i ten Reaper.
Ale možná jsem hluchej.
na Cubase, i když mi Reason vyhovoval. Co jsem slyšel tak snad všechno má lepší zvuk - FL, Logic, Ableton i ten Reaper.
Ale možná jsem hluchej.
ja som reasonom tak nasyteny, ze uz nic nove ma tam nenalaka. Jedine ak by tam pridali VSTi + pekny notacny editor.
- ReaktoplazmAR
čo je na tom Reason zvuku zle ? hrajú tak všetky nástroje v nom, alebo je to charakterom toho mixu ?
mne sa Reason lúbil.. kedysi som ho mal cez rewire s Abletonom a fungovalo to skvele.. potom ked som všetko zlegalizoval tak na reason už nezostalo, ked som potom dodatočne uvažoval nad ním, tak ma vždy odradilo to ako sa všade píše že zvuk z reasonu je až tak hnusný že sa podla neho skoro dá identifikovat že to bolo robené v reasone.. nebudem si predsa kupovat niečo čo hrá tak hnusne.. aj ked ja sám to nejak neregistrujem
..
mne sa Reason lúbil.. kedysi som ho mal cez rewire s Abletonom a fungovalo to skvele.. potom ked som všetko zlegalizoval tak na reason už nezostalo, ked som potom dodatočne uvažoval nad ním, tak ma vždy odradilo to ako sa všade píše že zvuk z reasonu je až tak hnusný že sa podla neho skoro dá identifikovat že to bolo robené v reasone.. nebudem si predsa kupovat niečo čo hrá tak hnusne.. aj ked ja sám to nejak neregistrujem
ja osobne si tiez myslim ze 'zly' zvuk reasonu je jeden velky mytus .. ale nebudem sa s nikym hadat.. spravil som par trackov cisto v reasone a co sa tyka zvuku nikto si nestazoval (vlastne ani si nikto nedovolil tipnut ze je to reason alebo nieco ine) .. takze .. nemyslim si ze je to taky pruser ako sa na ezone zvykne tvrdit .. nie vsetky vseobecne nazorove 'konsenzusy' na ezone su automaticky objektivne spravne.. 
to by bol velky masaker - aspon nejaku okresanu verziu (povedzme si pravdu - reason 1 chodil v pohode aj na kompoch ktore vykonostne neboli nejak popredu oproti dualcorovej A5-tke na ipad2) .. ale obavam sa zatial nehrozi, mozno v buducnosti ano.. no v buducnosti urcite ano ale zatial asi nie ...EXCOM píše:mohli by to spravit pre iPad
tak rebirth spravili na ipad . cize keby dosli aj s reasonom , to by boli celkom krali ..
Ja mam skusenost taku, ze Reason ma tenky a ostry zvuk (vsetko do verzie 4)..syntaky zneju tenko a plechovo, bicie som z reasonu mohutne este nikdy nepocul. Aspon v tom style co robim - elektro synth zvuky + oneshot sample bicich..
Ten rozdiel pocujem odkedy pracujem V Reaperovi s VST + VAckami. A je fakt kurevsky velky
Ten rozdiel pocujem odkedy pracujem V Reaperovi s VST + VAckami. A je fakt kurevsky velky
no rebirth je aj na ipade skoro nepouzitenyPytkin píše:tak rebirth spravili na ipad . cize keby dosli aj s reasonom , to by boli celkom krali ..
bassline: ono casto je to aj o workflow .. jedno prostredie ta nuti mat urcity workflow vysledkom coho je urcity charakter zvuku... zmenis prostredie, zmenis niektore postupy, mozno aj nevedome sa vyvarujes niektorym chybam a zrazu sup hned aj zvuk mas lepsi .. samozrejme tym nechcem povedat ze syntaky v reasone maju kvalitu top VA HW.. to ani omylom.. ale ... celkovy 'zvuk' mixdownu z reasonu rozhodne nieje imho taky pruser ako tu niektori tvrdite ... pre mna je proste zasadny fakt ze tie tracky co som spravil v reasone (s tym ze tie nevideli ziadny externy soft ani co sa tyka masteringu) nikto nevedel sam od seba spolahlivo identifikovat od inych ktore som robil trebars vo fruity (lebo v tej dobe som pouzival cca sucasne fruity a reason na tvorbu)
zatim jsem se nesetkal s veci delanou v reasonu, u ktery bych si nerek, ze kdyby to bylo delany v necem jinym, tak by to nemusel byt zvukove takovej prusvih:) Slysel jsem myslim i nejaky ty Dendyho veci delany ciste v reaonu a ok, neni to prusvih, ale stejne je slyset, ze tam je stejna zvukova rezerva. Zaklad je opravdu ten jejich mix, kterej kurvi neskutecne, ale i kdyz to jede clovek pres rewire, tak ty jejich synty proste nejak nehrajou, nebo hrajou tence. To neni o workflow, to je opravdu o kvalite zvuku. Taky bych byl rad, kdyby to bylo jinak, protoze reason opravdu je inspirativni pro samotnou tvorbu, ale zvukove z toho bohuzel vyleze vzdy jen takova skica...
no ta 6ka ma mat ten mix z Recordu takze po tejto stranke by to mal byt dost krok dopredu
Hele já jsem právě krom toho zvuku s Reasonem maximálně spokojenej, je to vyjímečný soft. A nemyslím, že to je placebo efekt.
Zkoušel jsem třeba prohnat nějaké bicí přes redrum, vyrendrovat a pak ty samé udělat v Cubase a rozdíl tam zkrátka byl.
Takový tupý zvuk. Mám tam natahaný nástroje z Motifu, Fantomu, Tritonu a jsou fajn do doby, než to proleze mixem. Ten to pohřbí.
Můj dojem. No každopádně jestli je tam mix z rekordu, je šance že se to zlepší.
Zkoušel jsem třeba prohnat nějaké bicí přes redrum, vyrendrovat a pak ty samé udělat v Cubase a rozdíl tam zkrátka byl.
Takový tupý zvuk. Mám tam natahaný nástroje z Motifu, Fantomu, Tritonu a jsou fajn do doby, než to proleze mixem. Ten to pohřbí.
Můj dojem. No každopádně jestli je tam mix z rekordu, je šance že se to zlepší.