Gitarova metalova stena!
Re: Gitarova metalova stena!
rastis: k tomu mesa boogie bol taky dnesny realny priklad ako sa to dnes berie, pritom nikoho nenapadne mala uprava zo znacky bugera s lampou 5u4g a mesa je na svete, iste ma tato znacka svoj sound, ale ich to nezaujima, zaujima ich len znacka z plagatu, nie potreba zniet tak aby to podtrhovalo naladu, zaner ktory hram. diesel je taky chraplak na ktorom tie starsie alba A. je urcite jednoduchsie dosiahnut. lampovy h & k z obdobia tak 1998, je maso-s pedalom metal zone+noise supressor, pouzival Sinister live, je aj bezne pouzivany studiovy aparat, napriklad: Tony Macalpine v albume premonition. v com by mal byt problem? dobry je aj orange rockeverb 50 ked mas predstavu a v sebe feeling, nie zapojim, nahram, uvidim. JCM800 a lampy el34 bez uprav asi sotva.
Fillippos: chyba tam invencia, drive, naboj a dnes sa to berie ako zabava. v minulosti bolo pozehnanim hrat na nieaky hudobny nastroj a to pocuvam naozaj vsetko, klesa to, asi aj preto ze ide cely svet pomaly ale iste do hovien. MASTER´S HAMMER a album Ritual, tak to je skutocny celosvetovy klenot, tam to bol mozno robeny booster s schmitovym klopnym obvodom s RAT od ProCo. ten mix si celkom trafil.
asphyx: viem, bol len priklad. poradil by som ti kabel Dimarzio a snimac X2N, repro asi electro voice miesto celestion a velmi nahlas sejmute AKG, bayerdynamics, az potom by som doprial tomu amplitube 3.8b, guitar rig pri mixe. zatial nieje co hodnotit, nemas nahravku
Fillippos: chyba tam invencia, drive, naboj a dnes sa to berie ako zabava. v minulosti bolo pozehnanim hrat na nieaky hudobny nastroj a to pocuvam naozaj vsetko, klesa to, asi aj preto ze ide cely svet pomaly ale iste do hovien. MASTER´S HAMMER a album Ritual, tak to je skutocny celosvetovy klenot, tam to bol mozno robeny booster s schmitovym klopnym obvodom s RAT od ProCo. ten mix si celkom trafil.
asphyx: viem, bol len priklad. poradil by som ti kabel Dimarzio a snimac X2N, repro asi electro voice miesto celestion a velmi nahlas sejmute AKG, bayerdynamics, az potom by som doprial tomu amplitube 3.8b, guitar rig pri mixe. zatial nieje co hodnotit, nemas nahravku
Naposledy upravil(a) blueevil dne 27 bře 2013 00:23, celkem upraveno 3 x.
diky za vycerpavajuci a kompetentny koment a-la kermitakKermitak píše:Blueevil prijde, rekne nejakou pitomost bez hlavy a paty a odejde, to je tu bezny, to nereste

hej, akurat to treba prehodit do noveho sasi, prelampovat a pre istotu vymenit vystupak, potom sa tam nejake naznaky Rectifieru daju najstblueevil píše:rastis: k tomu mesa boogie bol taky dnesny realny priklad ako sa to dnes berie, pritom nikoho nenapadne mala uprava zo znacky bugera s lampou 5u4g a mesa je na svete,...

v tom, ze H & K je urcite kvalitna znacka, ale urcite su to neni aparaty typicke v tvrdej metalovej hudbe, ako Tony Alpine neni zdalek predstavitel tychto zanrov ? Boss Metal zone ? sen kazdeho pubertaka v 90tych rokoch, ale myslim ze sucasny modeling podobne srandy davno vytlacil z povedomia.blueevil píše:... lampovy h & k z obdobia tak 1998, je maso-s pedalom metal zone+noise supressor, pouzival Sinister live, je aj bezne pouzivany studiovy aparat, napriklad: Tony Macalpine v albume premonition. v com by mal byt problem? ...
pisal som s nakopavatkom. a kludne aj s upravami, ale zakladna zdrava JCM800 EL 34 s adekvatnym pedalom na nakopnutie je este aj dnes nieco ako etalon rockoveho, hardrockoveho ci klasickeho metaloveho zvuku. inak zhodou okolnosti ten Rectifier v zasade nie je o moc iny aparat na tom jeho typickom Lead kanale.blueevil píše:... JCM800 a lampy el34 bez uprav asi sotva...
rastis: mat mesa boogie mozu, no nema to zvuk o tom ale nebol koment. za lepsi a variabilnejsi povazujem inak ENGL. H & K ako kde, maju slusne nechraplave stredy ktore zneju fakt skutocne. inak osobne mojim snom bol preamp ADA mp1, mp2. Digitech 2112 studio, Atvater Kent preludium, Rocktron piranha, Alesis quadraverb GT, ART sgx 2000, atd. a tony krabiciek, nielen Boss, MXR, DOD, atd. BOSS-m.z. dodnes pouzivany, podobny Behringer-ultra metal su celkom podarene k nieakemu potrebnemu gainu, ktory nedosiahnes s mesa boogie v twin. amp modeling, mysliš POD, KORG, fractal axe-fx, atd? to je nezmysel. aky marshall? s KT-66,88 alebo el-34, stale je to rozdiel, marshall nepuziva usmernovac s lampou 5u4g a 6l6
Naposledy upravil(a) blueevil dne 27 bře 2013 00:47, celkem upraveno 2 x.
ta nahravka nema zase takove koule, poslechni stary Pestilence s Van Drumenem. Ten hutny zvuk dela predevsim basa, dobre napojena na ostani nastroje. Co se tyce aparatu mesa uz dnes neni v kurzu, spousta lidi pouziva Engl, Randall atd. Ten zvuk kytar mi pripomina MArshall, urcite je predtim nejaka krabicka. Co se tyce energie kytar, nejvetsi vliv ma kytarista svym umem a citem. Pokud to tam neni, neni ani energie.
-
Electrical labs Disstresor
Culturevulture
a kopec inych high end lampasikov ktore spravia z dobre nasnimaneho aparatu -stenu alebo mäso a vidim ich v kazdom druhom profesionalnom studiu - a samozrejme za mixom clovek ktory vie co chce a ako sa tam dostane..
ja mam hybridnu 100w hlavu robenu na zakazku ktora sa vonku velmi pekne prederie cez vsetky ostatne cinske celolampy, ale aj tak ma najviac prekvapi ako moze zniet gitara cez nejake VST simulacie - tam akoby si ani nemohol dat zly ton ako na fyzickom aparate - neviem cim to a ci by sa to v nahravke nestratilo ale niektore simulacie robia fakt stavnaty, husty zvuk - bez potreby ustriehnutia fazy a retazcu od strun, kablu, efektu az po aparat.
Ja mam aj tak najradsej Tony iOmmiho ktory odkedy mu cirkularka odfaklila spicku prstu ladi gitaru dole az na becko / 69 rok / a tak tie tazkotonazne riffy idu same.. ta da tadadaa ta daa daaaa
Culturevulture
a kopec inych high end lampasikov ktore spravia z dobre nasnimaneho aparatu -stenu alebo mäso a vidim ich v kazdom druhom profesionalnom studiu - a samozrejme za mixom clovek ktory vie co chce a ako sa tam dostane..
ja mam hybridnu 100w hlavu robenu na zakazku ktora sa vonku velmi pekne prederie cez vsetky ostatne cinske celolampy, ale aj tak ma najviac prekvapi ako moze zniet gitara cez nejake VST simulacie - tam akoby si ani nemohol dat zly ton ako na fyzickom aparate - neviem cim to a ci by sa to v nahravke nestratilo ale niektore simulacie robia fakt stavnaty, husty zvuk - bez potreby ustriehnutia fazy a retazcu od strun, kablu, efektu az po aparat.
Ja mam aj tak najradsej Tony iOmmiho ktory odkedy mu cirkularka odfaklila spicku prstu ladi gitaru dole az na becko / 69 rok / a tak tie tazkotonazne riffy idu same.. ta da tadadaa ta daa daaaa

nie nahodou empirical labs? Tony bol k tomu este pravak 

ukazka gitarovej metalovej steny kde to iskri, zapacha dymom
Digitech tie ich lampove preampy boli spickove procesory s len velmi priemernym skreslenym zvukom, najlepsi bol ten prvy 2101, kazdy dalsi bol horsi a aj tak s nimi nakoniec velku dieru do sveta nespravili.blueevil píše:rastis: mat mesa boogie mozu, no nema to zvuk o tom ale nebol koment. za lepsi a variabilnejsi povazujem inak ENGL. H & K ako kde, maju slusne nechraplave stredy ktore zneju fakt skutocne. inak osobne mojim snom bol preamp ADA mp1, mp2. Digitech 2112 studio, Atvater Kent preludium, Rocktron piranha, Alesis quadraverb GT, ART sgx 2000, atd. a tony krabiciek, nielen Boss, MXR, DOD, atd. BOSS-m.z. dodnes pouzivany, podobny Behringer-ultra metal su celkom podarene k nieakemu potrebnemu gainu, ktory nedosiahnes s mesa boogie v twin. amp modeling, mysliš POD, KORG, atd? to je nezmysel. aky marshall? s KT-66,88 alebo el-34, stale je to rozdiel, marshall nepuziva usmernovac s lampou 5u4g a 6l6
kazdy jeden dnesny modeling, vcetne free SW je na kilometre daleko "ultra metal bustrom" na sposob Boss.
preco porovnavas nieco s V Twin preampom. to je jednak uz tiez historicka vec a jednak to bola lacna blbost, co fakt nehrala. ked vytahovat stare preampy, tak Studio Preamp je dodnes profesionalne pouzitelna vec a porovnavat to s cim to ?? s Behringer-ultra metal ? skorej si myslim, ze len zle citam alebo si sa nechtiac pomylil.
a co, ze "marshall nepuziva usmernovac s lampou 5u4g a 6l6" ? to znamena, ze nakopnuta stara JCM800 neni vhodna aj na velke skreslenia ? ja si vacsiu klasiku na toto ani neviem predstavit a to ani nie som fanusik Marshallov. inak - JCM900 sa robili aj vo verzii EL34, aj vo verzii 5881, co bola nejaka sovietska alternativa k 6L6.
takisto nie som fanusikom Rectifieru, radsej mam seriu Mark, ale na Rectifieroch bolo ponahravaneho tolko moderneho metalu, ze ten model si rozhodne zasluzi byt nazyvany legendarnym. je pravda, ze dnes zneju kapely a nahravky naozaj velmi obdobne. ale zase ani pri 80tkovom heviku tie kapely neboli kazda uplne ina, tiez hrali vsetky jednu hudobnu aj zvukovu sablonu.
co som to este ... aha ! skus si popozerat na YT ukazky Axe FX modeleru a este sa zamysliet, ci to ma zmysel porovnavat s Boss Metal Zone.
tie videa, ten Mayhem - to zneje jak z devadesiatych rokov a tiez by som uveril, keby mi povedali, ze je to nakopany Marshall
Alpine - co s tym, tam moc stien neni.
Triamp sa mi lubi, uz davnejsie som pocuval ukazky, nikdy som to neskusal. nikdy som to ani nevidel nikomu nazivo, podla mna to neni medzi gitaristami moc pouzivane. pamatam si, ze to bolo strasne drahe kedysi.
vlastne sme uz dost OT, len ked ty spajas a porovnavas divne veci medzi sebou, az sa clovek strati, ze co ...
rastis: ten Digitech o ktorom pises sa volal GSP-2101, bol rozsiritelny o expansion kartu PPC210/200, mal vtedy este SDISC1 chip a niekolko hlasne efekty, detuner, whammy, analogovy wah, no ten ovladaci pedal control one nestal za moc. skreslenie tvorilo dva krat elektronka 12ax7 a tri druhy tranzistoroveho, ktore si mohol kombinovat, aj samotne tranzistorove, ktore si mohol skombinovat s akymkolvek EQ a si dostal siroku skalu, snad celu aku sa vobec da dostat. dalsi model ako 2120 VGS artist mal napriklad delay s oneskorenim 5 sekund, funkciu morphing, co je plynule prepinanie midi pedalu bez lupancov medzi efektmi, procesor SDISC2, ovela lepsie efekty, hlavne reverb, pitch schifter, detuner, chorus, delay. jednak sa to inak programuje, presety ktore niekto programoval od znamych gitaristov. skreslenie tam tiez nechyba. uz verzia RP10 mala grunge skreslenie s grafickym QE na uspokojivej urovni az by si sa cudoval.
k tomu modelingu: je to blbost z jednoducheho dovodu. lampa reaguje na pocit hraca, uder, spatnu vazbu, atd. ktore modeling nespracuje, lebo nevie ako ma spracovat. kazde skreslenie ma svoje opodstatnenie ked ma svoje miesto, preto spominany V-Twin sice nemal skreslenie, ale ma nauncie ktore s dalsim pedalom spravil iste caro. spominany behringer je kopiou Boss, dalsie komenti snad nemusim, vratane fractalu axe-fx ktory nestoji za vela. ten MAYHEM nebolo tocene Marshallom, ani v 90 rokoch
k tomu modelingu: je to blbost z jednoducheho dovodu. lampa reaguje na pocit hraca, uder, spatnu vazbu, atd. ktore modeling nespracuje, lebo nevie ako ma spracovat. kazde skreslenie ma svoje opodstatnenie ked ma svoje miesto, preto spominany V-Twin sice nemal skreslenie, ale ma nauncie ktore s dalsim pedalom spravil iste caro. spominany behringer je kopiou Boss, dalsie komenti snad nemusim, vratane fractalu axe-fx ktory nestoji za vela. ten MAYHEM nebolo tocene Marshallom, ani v 90 rokoch
blueevil: fakt me tvoje prispevky nekdy dostavaj. Casto nejake zejimave poznatky nebo info ukryte v kupe veci, ktere jsou totalne mimo... Nevim no, minimalne by to chtelo si dat trochu zalezet na tom, abys psal srozumitelne...
Lampa reaguje akorat na to, jak moc do tech strun hrabnes, tvoji pocity jsou ji ukradenyblueevil píše: k tomu modelingu: je to blbost z jednoducheho dovodu. lampa reaguje na pocit hraca, uder, spatnu vazbu, atd. ktore modeling nespracuje, lebo nevie ako ma spracovat.

necudoval, poznam to / mal som to / skusal som to / pamatam si na to, bavime sa o polke 90tych rokoch, cize o 20 rocnej minulosti.blueevil píše:...uz verzia RP10 mala grunge skreslenie s grafickym QE na uspokojivej urovni az by si sa cudoval...
AXE FX som neskusal (ty hej ? ). poznam to z milion ukazok, maju to aj znamy alebo kamosi, co to pouzivaju bezne na podiach. z ukazok by som pri slepych testoch a porovnaniach s originalmi casto pohorel. ako sa sprava modeling pod rukami viem, velka zabava to nie je. vsetko je aj tak vec zvyku a preferencii. "axe-fx ktory nestoji za vela" znamena co ? ze to hra nahovno ?
Amorph: co mas na mysli, mozes byt konkretny?
Kermitak: existuju hraci, ktory nedavaju len kila, ta lampa reaguje na vseko, taky modeling neexistuje.
rastis: RP10 som uviedol ako priklad toho ako uz tento model mal skreslenie ktore popieras, hoci si ho skusal. az na ten pedal je to stale funkce s mnozstvom inspirativnych zvukov, co na tom ze to ma 17 rokov? ako priklad si zober pedal Ibanez TS-808 tube sreamer, aleno Boss delay DD3 vyrobcu z japonska, oproti novym z malajzie kde boli použity analogovejsi obvod. to je aka nuda, ked kazdy musi hrat rovnako. fractal axe-fx nieje ziadnou novinkou, na vystave vo franfurkte je masirovany nonstop, hlavne johnom petruccim, ktory je absolutny pozer. no lampa to urcite nieje a ked chce niekto hrat napriklad S.R.Vaughana na tom, tak je to este magor. tak ako nezatracoval by som to, ale ako modeling urcite nie, vzdy ide aj o to ako niekto napise do casaku guitar player, vyrobi novy design a aparat sa predava, lebo je to vraj cool. ked si vypocujes alba z xx rokov je to tam a nebol ziadny modeling. mozno na urcity fusion jazz v style Lorn Leber, Alan Holdsworth. na skresleny kanal to ma moc odseknuty sustain
Kermitak: existuju hraci, ktory nedavaju len kila, ta lampa reaguje na vseko, taky modeling neexistuje.
rastis: RP10 som uviedol ako priklad toho ako uz tento model mal skreslenie ktore popieras, hoci si ho skusal. az na ten pedal je to stale funkce s mnozstvom inspirativnych zvukov, co na tom ze to ma 17 rokov? ako priklad si zober pedal Ibanez TS-808 tube sreamer, aleno Boss delay DD3 vyrobcu z japonska, oproti novym z malajzie kde boli použity analogovejsi obvod. to je aka nuda, ked kazdy musi hrat rovnako. fractal axe-fx nieje ziadnou novinkou, na vystave vo franfurkte je masirovany nonstop, hlavne johnom petruccim, ktory je absolutny pozer. no lampa to urcite nieje a ked chce niekto hrat napriklad S.R.Vaughana na tom, tak je to este magor. tak ako nezatracoval by som to, ale ako modeling urcite nie, vzdy ide aj o to ako niekto napise do casaku guitar player, vyrobi novy design a aparat sa predava, lebo je to vraj cool. ked si vypocujes alba z xx rokov je to tam a nebol ziadny modeling. mozno na urcity fusion jazz v style Lorn Leber, Alan Holdsworth. na skresleny kanal to ma moc odseknuty sustain