ci kkt blueevil už stačilo si myslím
Gitarova metalova stena!
Re: Gitarova metalova stena!
Tak ta ukázka Pantery je podle mě o dost víc mimo než Amorphovy nahrávky.
...taky je to za A: jedna z průkopnických kapel tohoto zvuku
B: no comment
B: no comment
me se ta Pantera hodne libi, vubec bych si netroufnul se s tim srovnavat:)
Kazdopadne je videt, ze to je jako obvykle o individualni chuti/vkusu. A pak proste zanr a zvukova estetika se s dobou nejak vyviji. Dnesni metal a jeho odnoze casto nemivaji s prirozenym zvukem uz nic moc spolecneho, takze pak tezko hodnotit jestli neco hraje dobre nebo spatne:) Tam uz to zhodnoti spis jen koncovi posluchaci.
Nicmene puvodni tema nebylo o tom, jestli dnesni metal resp. nahravka v uvodnim prispevku zni dobre nebo spatne, ale jak dosahnout podobne kytarove steny...
Kazdopadne je videt, ze to je jako obvykle o individualni chuti/vkusu. A pak proste zanr a zvukova estetika se s dobou nejak vyviji. Dnesni metal a jeho odnoze casto nemivaji s prirozenym zvukem uz nic moc spolecneho, takze pak tezko hodnotit jestli neco hraje dobre nebo spatne:) Tam uz to zhodnoti spis jen koncovi posluchaci.
Nicmene puvodni tema nebylo o tom, jestli dnesni metal resp. nahravka v uvodnim prispevku zni dobre nebo spatne, ale jak dosahnout podobne kytarove steny...
Je to o chuti a myšlení, mě se třeba ta Pantera taky nezdá jak Vaškovi, takhle bych si kytarovou stěnu teda nepředstavoval 
hudba: http://www.peshata.cz |
Dík za podporu
, já tu Panteru nechci kritizovat, ale spíš mi jde o pojem "kytarová/metalová stěna". Já si pod tím představuju spíš něco jako tohle
Až si tohle vyjasníme, tak se můžeme posunout dále 
No ono je otázka, jestli samotná "kytarová stěna" je přirozenost. ..a samozřejmě - kdo si pod tím co představuje... Mě se líbí především kompaktní celek roztažený příjemně do sterea tak, aby boky nezabíjely to, co se děje uprostřed. (většinou fundament skladby - tedy rytmiku) Vše musí mít jednu tvář celku. Pojem stěna mi musí navodit všechny nástroje (samotná hudba), né jenom kytary. Na druhou stranu, kejtry jsou základ této hudby a musí hrát prim!! Tak. Teoreticky bych věděl co chcu..
presne ako píše amoprh, ja som nechcel vediet, ktorá kapela ma akú gitarovú stenu, pretože ukážky ako pantera beriem ja ako niečo fakt super čo tu bolo a nikto sa k tomu nikdy nepribliži....mne skor ide o tu novodobu gitarovu stenu....dalšia ukážka podobna ako ta prva, charakteristikou zvuku odlišná, ale je tam opat ta sila tych gitar, ktorú neviem či tu niekto vie docielit....
...samozrejme vela robí basa to beriem
asphyx: já tam nic zvláštního v kytarách neslyším. Spíš jde o to, že ten zvuk jako celek je hutnej a valí se jak voda. A takovej doma nikdy neuděláš. Mimochodem je to potom taky dost o bicích - jak to udělat, aby se dala nahrávka pořádně natlačit, což pak má za následek mimo jiné, že kytary zní mocně.
hádám snad jen, že tam je zbustrovaná basa ne?
asphyx: ..k puvodnimu tematu
Zkusenosti nemam,abych zasvecene radil.Tema to je ale zajimave. Jak tady psal rastis '' vrstvit je cesta" tak na YT jsou videa podle kterych se da experimentovat.No,podobne veci jsi uz urcite zkousel.
..snad nejsem zas mimo mísu.
Zkusenosti nemam,abych zasvecene radil.Tema to je ale zajimave. Jak tady psal rastis '' vrstvit je cesta" tak na YT jsou videa podle kterych se da experimentovat.No,podobne veci jsi uz urcite zkousel.
..snad nejsem zas mimo mísu.
bicie su podla mna uplne najdolezitejsie. pokial hovadsky dobre slapu a pokial su hovadsky dobre namixovane, tak zvysok je uz pomaly uplne jednovasek píše:asphyx: já tam nic zvláštního v kytarách neslyším. Spíš jde o to, že ten zvuk jako celek je hutnej a valí se jak voda. A takovej doma nikdy neuděláš. Mimochodem je to potom taky dost o bicích - jak to udělat, aby se dala nahrávka pořádně natlačit, což pak má za následek mimo jiné, že kytary zní mocně.
asi mas problem s niecim inym ako s nieakym mixom a gitarou, ak vobec vies co to znamena, tak sry ze som sa nevmestil do vasej plodnej inspirativnej debatyasphyx píše:ci kkt blueevil už stačilo si myslím, tvoje basnicke prejavy patria na hviezdoslavov kubín...
to nieje problem bicich, ale clenov ktori drzia ako celok po kope, kde neexistuje pojem trapne neopodstatnene ego na nespravnom mieste, ale cisto iba zapalena vasen pre hudbu, potom prichadza na rad niekto kto tomu vstepi nieaky zvukovy rozmer ktory tu smecku niekde posunie. no daj niekych drummerovrastis píše:bicie su podla mna uplne najdolezitejsie. pokial hovadsky dobre slapu a pokial su hovadsky dobre namixovane, tak zvysok je uz pomaly uplne jednojasne ze trochu prehanam, ale vramci celku sa slabsie gitary daju prepacit a mnohe slavne kapely ich na niektorych albumoch aj slabsie mali, bicie ale musia byt perfektne vzdy, inak to nebude mat gule a drzat pokope...