Gitarova metalova stena!
Re: Gitarova metalova stena!
DOD Grunge skreslenie ano, AXE FX nie... je jasne, ze vkus je rozny...
ten RP10 nemal DOD skreslenie pokial vieme, bol len nazov skreleneho zvuku, nic viac, tvrdim to ze vysledok bol celkom schopny s tym EQ a to este k tomu na valvestate a len oponoval som ti pokial si prepracovany. momentalne ma fascinuje nieco ine ako grunge, napriklad: http://www.classicjazzguitar.com/albums ... ?album=222 chapes ten minimalizmus? ty a Kermitak tvrdis to ze nieaky fractal axe-fx je modeling ktory dokaze nahradit v pohode lampovy aparat, co je smiesne, nedokaze to absolutne vobec. pripomina to dnesne VST, VSTi ktore sa snazia nahradit hardware, samozrejme bez vysledku, aj posledny compresor od Behringeru dokaze divy oproti VST. to same klavesovy modul/sampler, uz dnes preto nekupis a je to citelne pre kvalitu zvuku posluchaca aj ked sa to zlepsovalo, je to v slepej ulicke a s tym nebudem debatovat s nikym, pretoze to tak je. ja nepocuvam mp3. inak som stale nepochopil, preco by MAYHEM mal mat oldschoolovy zvuk a preco nemohol? asi ti uslo ze trendovym zvukom by ten MAYHEM zabili
Pravda. Zakladem tluste kytary je mj. pevny spodek. A v samotne kytare tady spodek ani extra vrstveni neslysim, kouzlo vznikne az po spojeni s basou a kopak to vhodne okoreni.v nahravke robi dojem velkych guli podla mna to, ako je vyskladyny spodok, cize kde je kopak, kde je basa a kde pokracuju gitary. si si mozno vsimol, ze ked v nahravke ktora dobre tlaci vypnes basu a kopak, tak tie gitary zostanu dost tenke oproti to...
Naposledy upravil(a) vras dne 27 bře 2013 23:02, celkem upraveno 1 x.
vras: ale to neplati len v temto zanri. ten vysledny mix a mastering musi zniet aj v mobile
mozna tomu doba veli, ale zvuk z 2mm repracku v mobilu si uz nekolik let dovoluji ignorovat, proste to zarizeni nepovazuji za relevantni zdroj zvuku a tim padem me v tomto oboru vubec nezajima-:)ten vysledny mix a mastering musi zniet aj v mobile
jeste k tomu - v tom docela setrim kompresory, pak se zachovaji jemne rozdily a ataky pri smichani vice naberu. Samotna zkreslena kytara uz je zkomprimovana dost. Staci jenom EQ.
Digitech v tom case patril pod DOD Corporation (takisto aj firma dbx), DOD mal samostatny pedal co sa volal Grunge, mali ten nazov patentovany. bolo to inak na krabickove pomery celkom slusne skreslenie, uznavam (mimochodom podla mojho nazoru o triedu lepsie ako konkurencny Boss Metal Zone, aj ked ten bol pravdepodobnejsie ovela popularnejsi). pouzivali ho vo vsetkych svojich produktoch, od jednoucelovej krabicky DOD, cez lacne multaky DOD, lacne multaky Digitech, az po najdrahsie preampy Digitech. dnes tu istu krabicku, co predtym bola pod znackou DOD, predavaju pod znackou Digitech. myslel som, ze to mas nastudovaneblueevil píše:ten RP10 nemal DOD skreslenie pokial vieme, bol len nazov skreleneho zvuku, nic viac, ...

trochu prekrucas, napisal som toto:blueevil píše:...ty a Kermitak tvrdis to ze nieaky fractal axe-fx je modeling ktory dokaze nahradit v pohode lampovy aparat, co je smiesne, nedokaze to absolutne vobec. ....
este raz - skusal si to osobne ?rastis píše:...
AXE FX som neskusal (ty hej ? ). poznam to z milion ukazok, maju to aj znamy alebo kamosi, co to pouzivaju bezne na podiach. z ukazok by som pri slepych testoch a porovnaniach s originalmi casto pohorel. ako sa sprava modeling pod rukami viem, velka zabava to nie je. vsetko je aj tak vec zvyku a preferencii. "axe-fx ktory nestoji za vela" znamena co ? ze to hra nahovno ?
no lebo ma, lebo posledne roky metal zneje inac, hento video zneje jak z pred 20 rokov. nehodnotim to, kludne tak moze zniet, nevadi mi to, nic mu nevycitam... sam mam rad kopec starej hudby, mozno ju pocuvam aj viac, ako novu hudbu. ale nebudem preboha tvrdit, ze etalon gitaroveho zvuku je Chuck Berry a vsetko novsie su kokotiny a vsetci su vlastne blbiblueevil píše:... inak som stale nepochopil, preco by MAYHEM mal mat oldschoolovy zvuk a preco nemohol? asi ti uslo ze trendovym zvukom by ten MAYHEM zabili

Výborně posraný vlákno, kytaristi si tu dělají dobrou vizitku.
vasek: to vis, jak nekam prijde modry zlo, tak je to tezky... pise v podstate obcas i k tematu, takze promazat to taky moc nejde, nevim no, kdyby mel nekdo nejakej zazracnej napad jak tohle administrovat, tak napiste. Zatim je myslim jedine reseni - ignorovat.
tak zase k teme sa napisalo dost relevantnych informacii si myslim a zvysna debata tiez nebola uplne od veci... ale ospravedlnujem sa, len niekedy je tazko ignorovat 

což neznamená, že nemusí. Spousta lidí poslouchá muziku právě z mobilu.. Taková je doba a požadavky které si sebou nese.vras píše:mozna tomu doba veli, ale zvuk z 2mm repracku v mobilu si uz nekolik let dovoluji ignorovat, proste to zarizeni nepovazuji za relevantni zdroj zvuku a tim padem me v tomto oboru vubec nezajima-:)ten vysledny mix a mastering musi zniet aj v mobile
přesměrovávat a vytvořit nové vlákno s patřičným názvem. Pokud to teda není velká piplačka pro adminy?Amorph píše:vasek: to vis, jak nekam prijde modry zlo, tak je to tezky... pise v podstate obcas i k tematu, takze promazat to taky moc nejde, nevim no, kdyby mel nekdo nejakej zazracnej napad jak tohle administrovat, tak napiste. Zatim je myslim jedine reseni - ignorovat.

Je - přesněji, moc dobře by to asi nešlo díky té provázanosti cca 1:10 (dobrá informace x hovadina). 
P.

P.