to se pletes. Nironic masteroval Etien.c9000 píše: Tak má dnešní hiphopová nahrávka vypadat. Nedávno jsem slyšel desku Nironic, myslím že to dělal Ecson , tam jsem z toho byl hodně zklamanej, fakt jsem tam slyšel jen ty dva elementy (kopák a Clapp). V pozadí nudná produkce a za chzvíli to člověk přeskáká po skladbách jednu si pustí znovu a cdčko skončí v koši.
Ono by mela spis bejt polozena otazka smerovana ne na masteringovy studio, ale na samotnyho interpreta a label - cili k zadavatelum - od tech prameni tahle likvidace dynamiky. Mastering studio ne ze by melo bejt zbaveno odpovednosti, ale ve vysledku uz je jen nastrojem takovyho zadani. Nekterejm studiim se danyho natlaceni prirozene dari dosahnout lip jinejm hur. I podle toho jsou pak studia vyhledavana. Ta co velky natlaceni umej dobre si za to nechavaji dobre zaplatit.delay píše: ...proto jsem si potahal nějaký R'n'B současný pecky, abych měl zvukově s čím porovnávat a byl jsem nemile překvapenej, že je to všechno tak děsně dynamicky napraný ...
Druha vec je ze udelat jen lehce natlacenej mastering a pak ten opravdu hodne natlacenej je obrovskej rozdil. Cim hlasitejsi tim narocnejsi na cas a velky zkusenosti. Udelat lehkou limitaci zvladne vetsina studii, ale opravdu hlasitej mastering kterej "prezije" hranici 6 RMS neni vubec sranda. Ten kdo si to doma zkusil vi dobre jak obtizny je dostat se k 8 RMS, natoz pak k 6 RMS. Chvili se mi zdalo ze trend se pomalu obraci a kapely si pomalu zacinaji uvedomovat ze natlaceni jim nic nepridava, ale moc jsem nezaznamenal ze by nekdo prahnul po mensi hlasitosti. Spis je to stejnej stav, kazdej chce byt hlasitej a na stejnym levelu ipodu jako kapely ktery posloucha. Pokud se z mensi hlasitosti nestane obecnej trend, tak se to jen tak nezmeni a natlaceny muziky bude vychazet stale vetsina. Jsem zvedavej jak bude situace vypadat treba za 10, 20 let. [/quote]