Tonysss píše:No podobný probém s mixem i u mně

))
prosím o rady a názory :
www.dastudio.kvalitne.cz/ZBRANE.mp3
Asi se mi nedaří při práci s reverby ?? reverbujete i nahrávku celou?? nebo glavně jenom samostaný nástroje v tracku ??
Namísto očekávaného prostoru je to pouze velká koule

)
Tak vida! Fórum o elektronický muzice a je tu jedna čistě kytaro-baso-bicí záležitost! Kde je zpěv

Kdepak je zpěv?
V rychlosti jsem to poslechnul a srovnal si vedle sebe s "Last man standing" z posledního alba od Bon Jovi (míchal Tom LordAlge)-mám ji taky v zkomprimovanou v compu a tempem trochu odpovídá... Tohle Ti ostatně doporučuju-dát si svůj mix do stopy v čem děláš a pod to nějakou dobrou věc někoho jinýho a přepínat a poslouchat...
Samozřejmě oni to maj zmástrovaný, tak jsem jim ubral cca 6 db abych měl stejný RMS...
Moje rada jak používat Reverby na jednotlivejch stopách nebo na celej mix: ZKUS TO NEJDŘÍV BEZ NICH
Hned bylo patrný, že to je fakt "koule" . Ty tam máš-v celkovym mixu strašně moc nízkejch frekvencí co jen hučí. Je to "slyšet" a srovnánim s Bon Jovi se mi to potvrdilo. Tak že od 20-40 Hz máš jeden problém... Např. na 25 Hz jsi na cca -35 db, kdežto oni na cca -45 db. U Tebe je pak tahle frekvence (tohle pásmo) víceméně "stojatá" záležitost... Tedy solidní a spíš konstatntní "hučák" . Kdežto jim to víc "pumpuje" jak tam pěkně funguje basa s kopákem... Abych Tě neuváděl v omyl-ty Bon Jovi jsem v rychlosti zmínil jako příměr a nestačí aby jsi na tomhle mixu ubral na EQ pomocí low shelf zmíněný frekvence. Důležitý je, co je jejich zdrojem. To by bylo dobrý vědět jak jsi co nahrál, do kolika stop, jaký mikrofony atd... Ten hučák může bejt i z Reverbu, kterýho (kterých) je tam asi použito několik? Nebo jsi pracoval s dozvukem místnosti? Osobně bych ty reverby všechny zrušil, nejsou hezký (jak říkám "osobně" tak to neber "osobně" proti sobě, mně vadí ten reverb

)
Být Tebou bych se to snažil smíchat úplně suchý bez reverbů a poslechnout si to. Reverb je mrcha. Dáš jeden na jednu kytaru a hned abys dal jinej na druhou no a honem taky na virbl aby nebyl tak sám ...a ještě... a pak je z toho koule

Proto radím nejdřív zkusit smíchat úplně "dry" záležitost... (jak jsem ale zmínil-nevím jak suchej zvuk máš nahranej...). Potom poslechni ten "dry" mix bez reverbů a pak tenhle původní. Pak začni znovu používat Reverby-s citem. A určitě je odroluj vespod... No nic, já prostě nemám rád takovej ten metalovej zvuk pol. 80. let. ( i když tohle zní tak trochu jak nějaký starý HNF) Ty alba mi přijdou jako by byly nahrávaný v jeskynním nahrávacím komplexu Macocha

(přeháním). Mám radši když u takový písně mám kapelu úplně před sebou, ale to je věc momentální nálady...
V čem nahráváš?
PS-taky to je trošku "zadekovaný" jak to málo zní ve vejškách, což může bejt i tou mptrojkou
PPS-a nenech se mnou znechutit, dovedu si představit jakou jsi měl radost když jsi to "dával dohromady" a pak si to poprvý pustil