Mixaz - prosim o rady

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Příspěvek od Tonysss » 14 bře 2006 20:15

No co jsem se dozvěděl tady za hodinu s tím bych se měsíc trápil...díky.
Ještě že existují fóra a jedinci ochotní se rozdělit o svoje roky vydřené zkušenosti..."Fenksuju very mačovně"

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 bře 2006 21:31

rastis píše:...monokomatibilny.
Skvelej preklep :) MonoKOMATIBILITA se vlastne rovna mono nekompatibilita :) :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 bře 2006 22:38

rastis : ale ked posunies stopu , tak su v inej faze .. to znamena mono nekompatibilne ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 14 bře 2006 23:16

rastis.. pri nahravani radsej nahram tu stopu este raz... a hodim do panoramy.. a mam pokoj s fazou a posuvanim... takto je to prirodzene a dobre. Pripadne tu istu stopu 3x.. L+P a stred

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Příspěvek od Tonysss » 15 bře 2006 06:53

A ještě dotaz ? , stečí ten prametrický EQ v Sonaru ? nebo je nějaký lepší Plugin ? ...mě docela vyhovuje.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 15 bře 2006 08:44

nekdy se mono nekompatabilite neubranis - ale ruku na srdce - kolik procent lidi tu nahravku uslysi mono? 0,1?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 bře 2006 10:24

onehalph píše:nekdy se mono nekompatabilite neubranis - ale ruku na srdce - kolik procent lidi tu nahravku uslysi mono? 0,1?
ak sa ma hrat v radiu, tak hodne, separacia kanalov sa dynamicky meni a ked mas slabsi signal, je to uz prakticky mono...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 15 bře 2006 10:26

kexik, mozes spravit Radio Mono Edit :)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 bře 2006 11:02

Venti: vazne budes davat na CD dve verze skladeb?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 bře 2006 11:14

Tonysss píše:
Amorph píše:Tonysss: posloucham jen na sluchatkach na integrovany zvukovce, ale prijde mi, ze tam mas rozhodne moc nejakych kratkych reverbu. Je tam hodne early reflections, takovy trochu ze sudu. A hlavne mas vsechno hodne uprostred a na sirku sterea to rozhazujes prave pouze ruznyma verbama. Vysledkem je velka hustota a energie uprostred a hluchy mista vsude okolo. Jestli se teda v tomhle nemylim, tak to asi neni nejlepsi postup, tim se skoro vzdycky dostanes k ty kouli. Radil bych nejdriv posadit jednotlivy suchy nastroje ruzne do panorama tak, aby prostor nejak rozumne vyplnily a pritom byly vsechny dobre citelne. A pak pouze neco pomoci reverbu a delaye odsunout dozadu nebo rozsirit do prostoru.

A jak rozhodit do panoramy třeba tu kytaru? ,zdvojením stopy a posunutím paždé třeba na 50% od sebe ? tím se přece nic neřeší? musím s tou jednou stopou něco provést?
Tak jeste jednou postup, ktery bych na tvem miste pro tuhle skladbu zvolil: Nejprve si umisti suche stopy do strea, vubec nevadi, ze treba kytara vlevo hraje neco jineho nez vpravo, to je naopak zadouci, aby skladba byla bohata a aby znela zive. A potom s rozumem pouzij reverb/delay, abys stopy umistil dopredu/dozadu a abys vyvazil a doplnil celkovy prostor. Zdvojovani je mozne, ale ne vzdy nutne. Zrovna pro skladbu, kterou mas, bych ho asi nepouzil a pokud ano, tak jednoznacne preferuju vice nahravek jedne stopy, vsechny jine postupy jsou nahrazky, ktere maji vzdy nejake mouchy a v lepsim pripade s tim budes mit spoustu prace.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 bře 2006 11:33

venti: no, ono neni problem z bezneho popikoveho cd vybrat par hitoviek a pri nich si dat bacha na mono a na zbytok za vykaslat... pri tuhom experimente, tam sa na to imho treba uplne vykaslat, pac to nik vysielat nebude. horsie to je s nejakymi elektronikami, ktore budu ludia miesat do setov a tak... tam by malo byt mono vzdy ok, ale zasa tam nik nenahrava gitary a nema problem vysrstit zdvojenu stopu :)

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 bře 2006 15:04

Pytkin píše:rastis : ale ked posunies stopu , tak su v inej faze .. to znamena mono nekompatibilne ..
Preto treba mat 3 stopy. Jedna panorama v strede, druha a tretia posunuta v case, panoramy vlavo/vpravo, jedna z nich ma otocenu fazu. Toto je mono kompatibilne.

<a href="http://www.rastopeteraj.sk/ska/mono_to_ ... ZKA</b></a>

Prva cast mono, druha zosterefonnenie cez 3 stopy. Vypucujte si to mono, medzi prvou a druhou castou nie je rozdiel.

Hej, nahrat to dvojmo je najcistejsie a najpresvedcivejsie riesenie, ale ked nie je ina moznost, toto podla mna funguje slusne.

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Příspěvek od Tonysss » 15 bře 2006 15:23

to AMORPH : O.K fenks ...večer pošlu výsledek....jak se dařilo

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Příspěvek od Tonysss » 15 bře 2006 21:11

Prosím ještě o zhodnocení ...a je to normální že vás za dvě tři hodinky bolí uši :-)) ,Hlasitost je normál až menší ....

www.dastudio.kvalitne/dracice.mp3

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Příspěvek od Tonysss » 15 bře 2006 21:12

pardoooon..............

www.dastudio.kvalitne.cz/dracice.mp3

Odpovědět