ecson: jirko sorry, tohle se nedalo nerict, ale jednim dechem musim dodat, ze te zaroven i pochvalil, ze jo lupo?

hmmm, tady bych se chtěl jak Pavla, tak Milana rozhodně také zastat. Dělal jsem s oběma dlouho na to, abych si mohl dovolit tvrdit, že rozhodně nejsou žádní namistrovaní "machýrci", nebo že by měli mít z něčeho, o čem psal vašek.SSL píše:a) v Sonu jsem jednu produkci delal a muzu te ubespecit, ze minimalne Milan Cimfe zadnej machyrek jak rikas nenimartinrx píše:vašek napsal-
.. Ale totálně mě zklamali Karlík a Cimfe - to se nedá okomentovat jinak, než "machýrci ze sona". Já nesnáším rozdělování světa na černý a bílý, to je primitivismus a to ti dva tam předvádějí. Celkem se divím, že tihle točí v sonu, protože "zásadoví" zvukaři jsou největší peklo. "Voe nekecej mi do toho, já to takhle dělám dycky."
Jinak věřím, že některým lidem přijdou všechny ty simulace jako trapná sranda. Mě třeba točí, když někdo vykládá, že dobře nastavenej Guitar rig se nedá poznat od opravdovýho aparátu apod. Stejně tak lidi (někteří), co s kvalitníma analogama dělají, musí trpět při ódách na Magneto. Jenže to se týká jen někoho, páč spousta lidí jsou pozéři, co žvaní o hloubce analogu a pak když si člověk poslechne jejich mixy, tak je to zoufalý.
Jinak mě osobně z tady těchto pluginů nejvíc zaujal Vintage Warmer a T-Racks (ten má bohužel dementní rozhraní).
plně souhlasím, připadá mi to trochu jako komplex - sono se tváří jako velké studio - mají nakoupeno hromadu železa ale vlastně je v duchu stejně nejvíc žere že ty jejich mixy prostě nezní dobře, co já znám tak jsou to většinou ploché bezcharismatické nahrávky - kromě těch několika málo na kterých se podílely opravdové osobnosti co si do toho nenechaly moc kecat. to ti pak nezbude než se ohánět tím co máš nakoupeno - když zjistíš že někdo udělá doma na koleně nahrávku do digitálu která má 10 krát více charizmatu než to jejich smažení přes všechny ty železa.
ale koncepce je jasná - hlasitě křičet do světa - my jsme nejlepší - všechen ten šrot tu máme jenom my!!!! hurá!!! - a spousta zákazníků se chytí.!!!... to zde kotlina česká...
b) zkus si nekdy pracovat s doopravdy hi-end analogem a prijdes na to sam
a v sonu mas nejlepsi prilezitost. Protoze tam mas vsechno co standardni Hi-End studio mit ma. Neve - UREI - Summit - ValveTech - Otari.
Dokud to sam nevyzkousis a neuslysis - nevis co analog je a o jakym "oteplovani" je tu vubec rec. Pak ti muze prijit ze kdyz das na master VintageWarmer (mimochodem vybornej plugin) tak ses vyresenej. Kouknout se na DVD od Charlese Dye je fajn ale dokud na vlastni usi neuslysis skutecnej charakter tech jednotlivych zkresleni tak nebudes tusit co pluginy emulujou a jak kvalitne.
Problem je v emulaci cely analogovy cesty a predevsim analogovyho mixbusu. Protoze kazdej pult reaguje ruzne v ruznych pomerech vybuzeni preampu. Treba Trident trosicku slejva stopy. Coz muze bejt v urcitejch urovnich na preampech velka pomoc pri "lepeni" nahravky a v jinych okamzicich naprosta katastrofa. Pult jednotlivy stopy "micha". Digital je klade v predvolenych pomerech vedle sebe.
Mezi nama - neposlouchej nahravky, ktery sice byly udelany v sonu, ale masterovany v cechach. Poslechni si neco co slo ze sona do skutecne dobrejch masteringovejch studii a pak porovnavej.
apropos: Zna nekdo skutecne dobry cesky mastering studio?
Ten jsem zkousel, ze zacatku jsem ho pouzival a pak jsem objevil PSP MixSaturator2 a ten nakonec vyhral, znel mi "prirozeneji".Voxengo Tapebus.
Mozna neni uplne v pohode forma toho jak to rekli, ale to co rekli je podle MYCH zkusenosti pravda. Ten clanek je tak dva roky (nebo jak dlouho) starej a kdyz jsem ho cetl poprve tak jsem tu zkusenost nemel, tak jsem to taky bral s rezervou. Ted vim, ze pravdu maj.vasek píše:velvet: zkus se oprostit od toho, že ty lidi znáš a přečti si, co říkají v tom článku. Zdá se ti to v pohodě? Mně ne.
Ja nevim kolik je tu ProTools lidi, ale nejsem si jistej jestli tady padlo McDSP AnalogChannel. AC1 emuluje pult a AC2 tape a to hoodne dobre. Trochu drsnejsi zkresleni najdete u DUY Valve a Tape.c9000 píše:pánové když už tady vyrostla tato debato o otepování zvuku a simulacích analog pásku, musím sem přidat jeden plugin ze své zahrádky a musím říct že ho používám hojně a zatím mě naprosto uspokojil po všech stránkách je to: Voxengo Tapebus.
pro mě osobně je to super plugin simulující analog sound. dopopručuji vyzkoušet.
Vubec cely FishFilets byly skvely ne nadarmo tohohle kluka z berlina "koupil" MAGIX. Pokud vim byl jednim z hlavnich designeru jejich AM Suite.Amorph píše:Ja jsem vcera vyzkousel prastarej plugin Digital Fishphones THD a velmi mile me prekvapil. Dela to peknou saturaci ve stredech. Vetsina sw saturatoru hodne zrni a prska na vejskach a huhla v basech a stredy vyzere, ale tenhle mi konecne prijde fajn.