Zvuk levných zvukovek MOTU

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 22 led 2008 19:27

Protože cenově to už atakuje dělený highend a obdobně vybavené karty jiných výrobců stojí dneska v průměru polovic.

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 22 led 2008 20:47

+1 pre RME FF800,

preco? super zvuk, super stabilita (mam otestovane win aj mac), kazda ina zvukovka mi uz pripada len "okriplena" hlavne co sa routovania tyka medzi kanalmi. v totalmixe je to fakt krasa :) + mozes si pripojit napr behringer nano alebo hociaky midi kontroller a mas volume kolecko :)
vsetko slape jak hodinky a hra to super, kopa gearslutov mala tazky problem rozoznat pri a/b teste s apogee (myslim ze to bolo ensemble).
kazdopadne do buducnosti je to super, pripojis casom fajnejsi prevodnik (spdif + 2x adat), pripadne prikupis dalsi fireface..
splni to dolezity ucel, vyriesi ti to zvukovku na velmi velmi dlho.

s motu skusenosti nemam, z ohlasov ktore som vide na nete mi to vychadza 80% nie.
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 22 led 2008 20:51

Mám MOTU PCI424 + 2x 24i + 2408 MkIII + 2408 MkII a naprosto OK spolehlivé stabilní nejlepší poměr cena výkon (jedu to pod Cubase 4 a Cubase VST32) latence 3 ms
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 22 led 2008 21:38

Ctirad píše:Protože cenově to už atakuje dělený highend a obdobně vybavené karty jiných výrobců stojí dneska v průměru polovic.
bingo. Ale i karta za pajdu neni totalni vyhra.

Do home studia na nenarocne pouziti bude naprosto dostacovat. Ale CD do prodeje bych pres to nenahraval...

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 22 led 2008 22:33

nunu píše:
Ctirad píše:Protože cenově to už atakuje dělený highend a obdobně vybavené karty jiných výrobců stojí dneska v průměru polovic.
bingo. Ale i karta za pajdu neni totalni vyhra.

Do home studia na nenarocne pouziti bude naprosto dostacovat. Ale CD do prodeje bych pres to nenahraval...
Kdybys viděl na čem jsou mnohdy dělaný desky v našem Showbyzu! :D Tim netvrdim, že s tim souhlasim, ale sám sem s Motu několik desek udělal (sic především na ven) a rozhodně nejsem sám - akorát se o tom nemluví. Hihihi. :) Chjo, eslipak nejseš nějakej zmlsanej. :lol: No Flame plz. :) Na Motu se v poho imho desky dělat daj.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 22 led 2008 23:07

Bez urazky, podle toho to taky vypada...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 led 2008 09:19

Troufal bych si tvrdit, že z 90% je to způsobeno úplně jinými věcmi než je použitá zvukovka. Obzvlášť bavíme-li se o rocku/popu.

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 23 led 2008 09:28

ja mam 828 mk 2. ano trafo na nej je dost pocut. jaedna sa mi pokazila, ale poslali mi z motu namiesto nej novy kus, platil si m za to nejakych 70 usd ak sa dobre pamatam. co sa tyka stability inak nemam najmensi problem, zvuk neviem ohodnotit nie som zvukar :)

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 23 led 2008 09:32

2Ctirad: takze ve vysledku je to tak, ze RME FF800 je zbytecne predrazeny Motu?

mmch. sou na trhu teda naky "lepsi" alternativy nez RME nebo Motu za obdobny prachy? (cca. 30cka)?

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 23 led 2008 09:35

sry ze tak sonduju, ale todle forum mi prijde uplne ulitly :D kdyz sem si pred 4 rokama kupoval m-audio 1814, tak se tu lidi jednoznacne vyjadrovali, jak je to (za ty prachy, dluzno dodat) skvelej kauf.. pozdejc sem prisel na to, ze tomu tak uplne neni a kdyz chci ted koupit skoro 3x drazsi zvuk, zjistuju, ze je to jeste horsi ;) .. a ted babo rad! :D
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 led 2008 10:01

43 píše:2Ctirad: takze ve vysledku je to tak, ze RME FF800 je zbytecne predrazeny Motu?
Ne. Prostě jenom nemá ten poměr cena/výkon, co nabízí jinde. Připadá mi, že jsou cenovou politikou tak o tři roky zpátky, kdy obdobná konkurenční řešení typu Echo layla nebo M-audio 1010 stály přes 30 litrů. V porovnání s tím byla tehdejší multiface nebo 828 opravdu dobrý kauf. Jenže mezi tím konkurence zlevnila 2x až 3x a RME na to nějak zapomnělo zareagovat, mi připadá.
mmch. sou na trhu teda naky "lepsi" alternativy nez RME nebo Motu za obdobny prachy? (cca. 30cka)?
Záleží, co přesně potřebuješ. V téhle ceně už se dá uvažovat o kombinaci karta s ADAT (třeba zrovna RME) + highendový převodník, byť třeba z druhé ruky. Nebo echo Layla 3G/Audiofire, e-mu1616M (+ převodník), Presonus Firesudio....

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 23 led 2008 11:12

2ctirad: no psal sem, ze potrebuju pripojit 3 masiny do zvukarny, ktera mi jejich zvuk zkresli jen minimalne (v ramci pomeru cena / vykon), ktera bude pripojitelna nejen k PC (ale i k notesu - coz s PCI nejde) za ucelem finalniho mixu v nem (i kdyz "levnyho" jak vidno), a ktera nebude bojovat s vysokou latenci (3ms aspon). ten standby mode u motu je taky docela sympatickej, ale neni podminkou..

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 led 2008 11:42

43: Já bych se nenechal moc zatahovat do zbytečných spekulací a klidně bych si koupil motu. Stejně klidně bych si koupil i rme, pokud na něj máš. Desku můžeš nahrát a smíchat v "profesionální" kvalitě na obou, aspoň dle mého skromného názoru. Pokud někdo nedostane "profesionální" mix z tohoto typu zvukovky, bude problém úplně někde jinde... Stačí se zamyslet nad tím, do čeho se nahrávaly desky třeba před 15 lety.

Jen můj názor, Saša

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 led 2008 11:54

Naprostý souhlas se syncrem. Navíc, pokud máš M-audio 1814, jak jsi naznačoval, tak nečekej, že koupě motu někam kvalitativně posune. Ten pajšl je +- stejný.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 23 led 2008 11:55

Ta motu si s 1814 nijak nezada.

Profesionalni mix z toho asi dostanes, pruser je vysledny zvuk. Ale pro mnohe dostacujici.osobne bych po 896HD nesel.

Odpovědět