Zvuk levných zvukovek MOTU

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 led 2008 10:13

43 píše: 2delay: a tohle <a href="http://www.echoaudio.com/Products/FireW ... /index.php" target="new">Echo</a> zas nema spdif (trochu chyba ne?)
Ale má... http://www.echoaudio.com/Products/Disco ... /index.php
S/PDIF I/O + 2x8 I/O optika.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 24 led 2008 10:41

2delay: to ma, ale k propojeni s kompem potrebuju jakou PCI kartu jeste ne?
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 10:44

43 píše:2delay: to ma, ale k propojeni s kompem potrebuju jakou PCI kartu jeste ne?
??? no to samosebou, to je pci karta s externym prevodnikom, ta samotna skrina je bez karty nanic a karta je sucastou

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 led 2008 10:50

43 píše:2delay: to ma, ale k propojeni s kompem potrebuju jakou PCI kartu jeste ne?
No, teď už ti nerozumím vůbec... S/PDIF neslouží k připojení k PC nebo nevim, jak jsi to původně myslel.

K připojení s PC tam je buď karta do slotu PCi nebo CARDBUS. Já mám verzi CARDBUS: http://www.echoaudio.com/Products/Disco ... /index.php
a v PC jí provozuju v adaptéru RICOH. Jinak ji mohu brát i k Notebooku, což je výhoda.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 led 2008 10:51

43: Sahnout vys a neco z toho mit ale znamena nutnost mit na odpovidajicim stupni i ostatni casti retezce, tedy monitory a poslech. A pak jeste zvazit, jestli ti ten nekolikaprocentni rozdil ve zvuku stoji za nasobny rozdil v cene. Otazka teda je, jestli te to zivi nebo ne. Pokud ne, tak bych u osmi kanalu na prevodniky zapomnel a zustal u tebou zminovanych variant. A k Motu a RME bych zvazil jeste neco od Presonusu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 10:53

zaujimavy kompromis je tiez kombinacia osemkanalu z tejto triedy a spickoveho 2 kanaloveho AD na nahravanie fajnovejsich veci. viac kanalov clovek potrebuje beztak len na bicie, piano a zbory

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 10:59

Po motu jsem mel digidesign rack 003 a byla to zvukove nejlepsi karta co jsem kdy mel, myslim z tech externich. Nakonec sla stejne z baraku, protoze mam jeste lepsi DA prevodnik nez je v digi a koupil jsem Lynxe AES 16-SRC protoze uz muzu mit PCI kartu a tady toto je konecna, alespon moje.

Nicmene si myslim ze v zaplatitelne kategorii neexistuje spickova externi karta. Kazdopadne ta 896HD se bude kvalitativne motat nekde okolo te digi 003.

A jeste jednu vec kterou jsem u motu828mkII nemohl prekosnout, po zapnuti vlivem neustalenych DC pomeru s repraku pokazde neskutecna pecka. Mam 100W koncak a takove zapnuti v noci v baraku kdy vsichni spali bylo slusne receno o drzku. Parkrat jem mel malem plne kalhoty jak jsem se leknul.

Takove neosetrene "malickosti" vypovidaji o tom kam vyrobce smeruje.Poskytnout zajimavy design a funkce a ojebat to kde se da. Mel jsem tu kartu dokonce i rozebranou, kazdopadne mne nenadchla. Pouzite ty nejlevnejsi operaky, hodiny dela svab, no proste low-end.

Je mi uplne jedno co si koupis, ale jak rikam, nepomuzes si oproti 1814 nijak vyrazne.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 led 2008 11:00

Napriklad Presonus DigiMax LT a k tomu treba E-Mu 1616M mi prijde jako docela zajimavy reseni.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 11:04

nunu: "hodiny dela svab" myslis tak, ze to nema extra hodinovy chip, len krystal na centralnom dsp?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 11:05

Nekolika procent rozdilu zvuku je k smichu. Jinak rozhodnuti ze digi jde z domu bylo na uliho truth B2031 a alesisu RA100 coz je asi to nejlevnejsi co jde poridit. A ver mi, par procent to fakt nebylo...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 11:06

kexo jasne ze ma krystal a hodinovy cip. Slusne veci budou mit krystaly dva a nejake komparatory okolo sebe. Nikdy ne svab.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 led 2008 11:14

nunu: V tom pripade mas asi nejcitlivejsi usi v republice, protoze na Truthech lze napriklad celkem tezko rozeznat mp3-196 od wavu ;) Ale nic ve zlem, kazdy ma ty hranice nekde jinde.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 led 2008 11:48

nunupýr

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 13:01

Nemam nejcitlivejsi usi, ale mam zkusenosti uz v radu desitek let. Samozrejme te uli hraje tak nejak mizerne v porovnani s rozumnym zarizenim ktere je mnohonasobne drahsi. Nebyla rec o zadne mp3, alo o dvou zdrojich zvuku... Mimochodem, schvalne si jdu hodit nejaky wav do mp3 196 a reknu za chvili vysledek.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 13:09

nunu: mas nejaky online zdroj informacii o hodinach? dva oscilatory a komparator mi nedavaju dokopy zmysel. imho staci samostatny chip v odtienenom puzdre a vlastnym napajanim, ani termostatovanie nema vyznam, dlhodoba stabilita je pri audiu nedolezita...
chcel by som vediet v com je trik, ked pouzijes dva oscilatory

Odpovědět