Zvuk levných zvukovek MOTU

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 17:07

Pokud chces opravdu velmi slusnou kvalitu, tak treba lynx aes 16, k ni lavry, apogee DA a nejaky primereny narokum AD prevodnik. A toto si neodvazuju nazvat highend resenim, ale velmi slusnym !!!

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 24 led 2008 17:11

Pytkin píše:Ctirad : ja som videl dost profi studii , ale v anijednom nemali M-Audio 1010, RME Multiface ani ECHO Layla .. Vsade je vacsinou TDM protools a podobne ..
Tak to asi chodíš do jiných studií ;) Pokud si dobře pamatuju, tak když někde neměli protools (digi), tak to bylo vždycky nějaké RME, delta 1010, Layla nebo možná ještě motu. Ostatně stačí si udělat drobnou sčótku toho, co používají profíci (tedy lidi, co se tím komerčně živí) odtud.

Ale to je fuk, smyslem toho příspěvku bylo, aby si 43 uvědomil, že v běžných studiích nemusí mít o nic lepší zvukovou kartu, než může mít za zaplatitelné peníze doma a přestal se v tom repjat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 17:37

posledne studio kde som nahraval ja, malo eurodesk 8000, 2x8kanalovy ADDA z adat recorderu, nejaku rme strcenu v mace a bm15a bedne. vysledny zvuk nic moc, ale nie zeby ten gear nestacil, ale preto ze zvukar, majitel a producent v jednej osobe sa neunuval nad mixom stravit viac nez odhadujem hodinu. cena ak si pamatam 500 za hodinu. vtedy som sa zaprisahal ze do takeho "studia" v zivote nevkrocim

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 18:19

kexik : to ale snad nepovazujes za profi studio .. ci ano ?

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 24 led 2008 18:51

"profi" znamená, že se tím člověk/studio živí - nikoliv že je kvalitní, skvělý, na úrovni - i když se to samozřejmě nevylučuje.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 24 led 2008 21:33

Presonus
Obrázek
cena okolo 14000Kč
Stojí za úvahu.
FirePod (předchůdce) jsem zkoušel a je to stabilní držák,dobré drivery.
zvukově stejné jako všechno v této třídě.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 led 2008 22:52

mam pocit, ze inzerenti na www.midi.cz ctou poctive ezone. Prave se tam objevila nabidka Firepodu.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 24 led 2008 23:31

No je otázka, proč zrvna Presonus, když preampy nebyly v požadavcích. Ale na druhou stranu zase proč ne.

Mimochodem, Martine, jak hodnotíš ty preampy u Firepodu? Je to použitelné pro seriózní práci nebo je to na úrovni entry level v laciných pultech (mackie VLZ a pod..)?

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

...

Příspěvek od mONOGRAm » 24 led 2008 23:43

vyber FOCUSRITE SAFFIRE PRO 26 I/O by bol chybou?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 24 led 2008 23:46

To určitě ne. Jde o to, jestli ti sednou ty preampy. A když už je řeč o "preampových" kartách, tak bych nezapomínal ani na Alesis IO|26.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 23:50

14k mi prijde jako fer cena.Ma to i digitalni in,out a WC ?

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 25 led 2008 13:04

focusrite saffire 26 nevypada veru zle!.. ale je fakt, ze ty preampy bych absolutne nevyuzil..... mmch. svoji cenou se ale radi mezi zvukovody zde probirany ne? (motu, m-audio...) tzn. zadnej progres, nebo se pletu?
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 25 led 2008 13:54

Zálaží na měřítku. Pro někoho jsou rozdíly mezi nejhorší a nejlepší kartou s výče probíraných věcí sotva postřehnutelné nuance, která vůbec nestojí za řeč. Pro jiného je ten rozdíl v řádu poslochtaelná/neposlouchatelná.

Z pohledu technika mi vychází jako nadprůměrně zkonstruované a vyrobené karty RME (pouze vyšší model, taková fireface 400 je už poměrně hodně ošizená), echo audio a e-mu. Zbytek spíš průměr až podprůměr.

Presonus ani focusrite jsem zevnitř neviděl, ale selský rozum mi říká, že když za obdobnou cenu nabízí 8 ucházejících preampů, tak museli zase ošidit něco jiného, například převodníky.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 led 2008 14:07

Ctirad: jak je FF400 osizena? Ja mel za to, ze je to novejsi verze FF800 s min preampama.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 25 led 2008 14:14

Kermitak píše:Ctirad: jak je FF400 osizena? Ja mel za to, ze je to novejsi verze FF800 s min preampama.
Kdepak. Namísto dospělejch převodníků jsou tam jenom průměrné kodeky. Uvnitř je to prakticky jiná karta.

Odpovědět