Zvuk levných zvukovek MOTU

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 13:28

Takze posmevackove, zkuste si najit to Pytkinovo testovaci album, stahnete nejaky wav a prekonvertujte do mp3/196 bitrate. Pak si zkuste pustit. Ja za sebe. rozdil u skladby c.9 zcela jednoznacny i na ulibednach a tom alesisu v neprospech mp3. Zvuk mnohem plytsi, bez jemnych nuanci ktere v nem jsou a vic chemicky. Zdroj foobar pres asio. Takze v zadnem pripade neplati ze rozdil je tezko poznatelny na takovychto bednach.Cimz nechci tvrdit ze to vsichni poznate a date mi za pravdu. Ani nahodou. Spis naopak.

Dva oscilatory jeden na 44,1 a nasobky, druhy na 48 a nasobky. Pokud mas jeden krystal, musis pouzit neco co ti udela spravny masterclock pro potrebnou Fs, coz neni problem ale zvetsi se jitter a cau pipi.Velmi pekne je to treba tady...

http://www.allegro-hifi.de/html/test_d680.html

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 24 led 2008 13:46

Pytkinovo testovaci album mam stahnuty. Je supr. Nechci se hadat. Treba casem uslysim i tyhle veci. A nebo taky uz ne:)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 13:57

nunu: preboha ved to vyriesi jeden blby switch a dva krystaly, oscilator moze byt kludne jeden

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 14:00

Ano, je...Ver mi, ze to neni otazkou sluchu, slysel by to kazdy, nedej boze muzikant. Je to prave otazkou toho co ti zdroj zvuku dokaze prenest. A zpravidla je to ten rozdil, ktery je mezi levnyma a drahsima vecma.

Nejsmutnejsi je na tom to, ze mnohe veci nezni ani tak, jako ta prevedena mp3.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 14:02

jaky oscilator ??? co tim myslis. Do posty, zasirame to tu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 14:34

kexik : ja tu mam profi hodiny a tiez maju dva generatory .. dokonca dva zdroje ..

EDIT : hmm .. ked sa tak na to divam , mozno tam nie su dva generatory .. :)

http://www.canford.co.uk/commerce/resou ... s/4381.pdf

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 24 led 2008 14:51

nunu píše:jaky oscilator ??? co tim myslis. Do posty, zasirame to tu.
Do nového tématu, prosím. Chtěl bych probrat problematiku modování hodin.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 24 led 2008 15:16

tsivoe, sem z toho jelen :D i tak diky za debatu, z ktery si vysledne odnasim pouceni ze, 1) chci-li mit jistotu kvalitniho prenosu z masin do kompu, musim do profi studia, 2) ze motu, rme, audiofire, m-audio atp. sou srovnatelny zvukarny pro "lepsi" uzivatelsky poslech hudby ;) a za 3) ze mit jedinou a kvalitni zvukovou jednotku pro spolupraci s PC/laptop (rozumej ne kombinace vicero prevadecu, interface atp.) je, v cenovy relaci pod cca. 30 tacu, nemozny :D

nicmene koukal sem na tenhle doporucovanej <a href="http://musiccenter.cz/Digidesign-003Rack:23002" target="new">Digidesign 003</a> kousek a vypada presvedcive.. budu ale zrejme muset udelat banku :D

dik

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2008 15:18

43: mozno som slepy, ale digi003 tu NIK neodporucal...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 24 led 2008 15:59

43 píše:tsivoe, sem z toho jelen :D i tak diky za debatu, z ktery si vysledne odnasim pouceni ze, 1) chci-li mit jistotu kvalitniho prenosu z masin do kompu, musim do profi studia,
Ale to je úplná blbost. Když půjdeš do profi studia, tak tam v naprosté většině případů najdeš právě nějaké M-audio 1010, RME Multiface, echo layla nebo nějaké Digi.

Pokud chceš hodně linkových vstupů s kvalitními A/D a D/A převodníky na firewire, tak se podívej na to echoaudio audiofire 8 nebo audiofire 12. Kvalitativně to patří k tomu nejlepšímu, co se dá koupit ve formě zvukovky. Pokud ti to bude stále málo, tak nezbývá, než našetřit na highend typu Lavry, Mytek, Apogee apod..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2008 16:05

Ctirad : ja som videl dost profi studii , ale v anijednom nemali M-Audio 1010, RME Multiface ani ECHO Layla .. Vsade je vacsinou TDM protools a podobne ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 16:22

43 píše: 1) chci-li mit jistotu kvalitniho prenosu z masin do kompu, musim do profi studia, 2) ze motu, rme, audiofire, m-audio atp. sou srovnatelny zvukarny pro "lepsi" uzivatelsky poslech hudby ;) a za 3) ze mit jedinou a kvalitni zvukovou jednotku pro spolupraci s PC/laptop (rozumej ne kombinace vicero prevadecu, interface atp.) je, v cenovy relaci pod cca. 30 tacu, nemozny :D


1) jsi bud blbej jak wydle nebo prekrucujes fakta, protoze to tady nikdo nenapsal. Jde to samozrejme i doma, ale ne ze si budes myslet ze zvukarnou ktera stoji jednou tolik od vic renomovaneho vyrobce dostanes jednou tolik lepsi kvalitu oproti tomu co nabizi firma ktera se soustredi prevazne na amatery a lidi co je to bavi. Ani omylem.

2) ano, jsou si velmi podobne, ne stejne.

3) na to vsadim boty.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 16:26

Mimochodem co jsou to za masiny co je potrebujes dostat do pocitace ? Protoze temer kazde rozumnejsi zarizeni krom vyjimek ktere potvrzuji pravidlo disponuji vetsinou digital out a pak je to jasne jako facka a nemusis resit jestli m-audio, motu nebo rme.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 24 led 2008 16:50

2nunu: mozna "blbej jak ty wydle" sem, ale to je prave duvod, proc se tady asi na ty veci ptam, nemyslis? /tebe urazet nehodlam, pokud nerozumis nadsazce, tvoje minus ;)/

jinak mam doma bacila TI, korgana el radiase, akaie mpc 1000 und efektovaciho kaossmana 3jku.. jak vidno, 2x spdif (48 a 44,1 khz), ostatni analog output.. vzhledem k tomu, ze presne nerozumim tomu, proc volume u spdif signalu je obycejne na tretinovy urovni signalu analogovyho, pouzivam jen analogovy vystupy, aby signal dorazil do kompu dostatecne silnej.. popravde receno me to ani nezajima, mam v planu skladat zvuky, ne vecne vymenovat soucastky.. proto se tu mozna jak idiot ptam na "dobry zvukovy rozhrani" mezi masinama a PC/laptopem Vas, odborniku ..
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 17:01

Hele, v zadnem pripade to nebyla urazka, ale podobna nadsazka.

Nejdokonaleji to nahrajes pouzitim toho spdif. Navic si nedelam uz iluze o analogovych vystupech i drahych syntaku, nekde to tu je, mam k2600 a rozdil digitalu oproti analogovym vystupum je jak to ric slusne, no je to proste uplne jiny zvuk. A vcelku i vyrobce chapu, protoze na live je to stejne jedno a na nahravani kazdy rozumny clovek pouzije aes/ebu kdyz tam je.A dal to nemusi resit, protoze kvalitneji uz to proste dovnitr dostat nejde.

Odpovědět