Zvuk levných zvukovek MOTU

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 23 led 2008 12:03

nunu píše:Ta motu si s 1814 nijak nezada.
Tomuto ceskemu obratu som nikdy nerozumel. "V nicem si nezada", znamena, ze nie je o nic horsia, ci nie je v nicom podobna :)
Dakujem a prepacte drobnu odbocku.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 23 led 2008 12:03

mám Motu 828mkII a jsem spokojenej. Highend nevyužiju a přijde mi to jako snobárna, pokud tě studio fakt neživí... Se zvukem a stabilitou nemám žádný problém. Jediný co mě trochu štve je, že bzučí trochu to trafo a jsou poměrně malý rozestupy mezi vstupama do karty - tlustý neutriky jacky se mě tam tak strašně tlačili, že jsem musel změnit konektory.

Jinak naprosto souhlasím se syncrem: Na motu se dá smíchat profi CD ( např poslední Monkey bussines - vše točeno na MOTU - tuším828mkII- hlasy taky pouze přes preamp MOTU - žádný spešl preampy.)
Výsledný zvuk je v kumštu a ne jen v HW.
Moc se to tu na fóru přeceňuje...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 led 2008 12:13

PiKey píše:Tomuto ceskemu obratu som nikdy nerozumel. "V nicem si nezada", znamena, ze nie je o nic horsia, ci nie je v nicom podobna :)
To znamená, že jedna je za 18 a druhá bez 2 za 20.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 23 led 2008 13:41

no takhle: FW 1814 sem prodal s tim, ze si koupim prave neco o stupinek lepsiho :D ale kdyz ted ctu, ze motu je na stejny urovni, tak nevim :D :D :D RME se mi libi hlavne z toho duvodu, ze je to nemeckej vyrobek a ze svy zkusenosti sem nabyl dojmu, ze nemcouri sou dost precizni na takovy veci.. druhou strankou veci ale zustava ta cena teda.. jestlize ten vnitrek tomu neodpovida, je asi dost zbytecny priplacet si na soucastky z nemecka... (ad ctirad)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 led 2008 13:54

Precizní to je a o stupínek lepší taky. Jde o to, jestli ti ten stupínek stojí za ten finanční rozdíl. Jinak ekvivalentně precizní je třeba echoaudio za výrazně zajímavější peníze.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 led 2008 14:10

Přímo porovnat rme a motu neumím, ale s rme (Multiface) mám už několik let ty nejlepší zkušenosti. Pracovala bezchybně v PC, pracuje bezchybně v Macu, teď jsem koukal, že k ní udělali novou kartu pro notebooky, takže bude asi bezchybně pracovat i v mém MacBooku Pro... Napříč platformami jsem nikdy nemusel řešit problémy s drivery, řadiči, chipsety a já nevím čím ještě a jako jedna z mála "počítačových" škatulí mě nikdy nenaštvala. Kupoval jsem si ji kdysi za opravdu hodně peněz, ale nelituji ani koruny. Předražená? Pro mě ani náhodou.

Zkoušel jsem porovnat zvuk s Apogee MiniMe a nenašel jsem opodstatnění k upgrade. Zvukově mi stačila a stačí, i když si samozřejmě umím představit, že nějaký highend by zněl lépe. Já ale nemíchám Stinga ani Claptona, takže mě zvuk rme v rozletu rozhodně nebrzdí...

Saša

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 23 led 2008 15:02

Čéče Sašo, to že něco pracuje bezchybně by snad měla bejt samozřejmost. Otázka čipsetu je u PCI/cardbus karty irelevnatní.

A multiface dneska prostě vzhledem k tomu co nabízí předražená je. Vždyť i po několika zlevněnších stojí pořád nějakých 25 litrů včetně nutné hostitelské karty.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 led 2008 15:36

Ctirade, samozřejmost by to být měla, ale bohužel není. Obzvlášť v ICT oblasti se prodává to, čemu by se v mnoha jiných odvětvích dalo stěží říkat prototyp.

Tady se velmi často operuje s pojmem "předraženost". Předraženost je podle mne velmi relativní. Někdo je ochoten platit za spolehlivost, bezproblémovost, skvělou podporu, atd. Někdo ne... Respektuji tvůj názor, jen jsem tazateli nabídl svou zkušenost. Jsou to jeho disponibilní zdroje a on sám musí posoudit, co je pro něj výhodné. Nikoho nepřesvědčuji tak ani onak, beztak je trh natolik silný nástroj, že při té konkurenci a cenové elasticitě v prosumer audiosegmentu jsou poměry cena/výkon u tohoto typu zařízení víceméně v rovnováze. Přeloženo do normálštiny to znamená, že ať koupí cokoliv, bude to víceméně odpovídat své ceně a ve srovnání s konkurencí na tom moc neprodělá...

Jen můj offtopic názor,

Saša

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2008 17:30

Ctirad píše:
PiKey píše:Tomuto ceskemu obratu som nikdy nerozumel. "V nicem si nezada", znamena, ze nie je o nic horsia, ci nie je v nicom podobna :)
To znamená, že jedna je za 18 a druhá bez 2 za 20.
cize jedna je za 18 a druha za 22 .. cize jedna je lepsia a druha horsia ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2008 17:32

ja mam tiez pocit ako syncro .. je jasne , ze funcknost a stabilita by mali byt samozrejme .. bohuzial neni to uplne samozrejme .. comu nasvedcuje aj toto forum a temy na nom .. A s RME mam odjakziva len tie dobre skusenosti .. ze to proste funguje .. A svojho casu to bolo aj jedno z najlacnejsich rieseni ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 24 led 2008 00:14

motu 828mkII te v nicem vyrazne neposune dal, ma par zajimavych veci, treba ovladani bez nutnosti pripojeneho pc, ale zvukem to je temer jedno. Jasne pokud te to nezivi, asi to nema smysl. Pokud ale mas vyssi ambice, tak jsou to vyhozene penize a je podle meho lepsi sahnout vys.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 24 led 2008 07:40

a co ine znacky? napriklad Mackie?

ma najlepsie preampy v triede a spickove prevodniky, 64 bit interny processing

http://www.mackie.com/products/800r/

ja mam Onyx 400F a aj laencia je vyborna, bezim na 64 pripadne 128 samplov a stabilita 100%

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 24 led 2008 08:39

43 píše:hm hm, to sou sama pozitiva.. se nestacim divit :D diky za ohlasy.. osobne se mi vic libi Motu 828mkII - USB2, nez traveler, ale v popise stoji, ze ma SW jen pro Mac(ky).. takze v kombinaci s písí sem odepsanej co do regulace kanalu, nebo uplne?
To jsi jen spatne pochopil - sw pro MAc u toho je - mysleno audio nahravadlo Audio Desk - coz je orezana verze jejich Digital Performeru - jinak ovladaci panely i drivery to ma i pro Maca i pro Windows - zadny strachy ... mam ji uz dlouho a jsem spokojenej - teda abych byl presnejsi - mam uz druhej kousek. Ten prvni asi po 3,5 letech odesel do vecnych lovist (nejdriv prestal fungovat display a po par dnech uz ji pocitace nevidel vubec) - to, co by se ze zacatku mohlo jevit jako katastrofa se nakonec obratilo a firma Motu u me ziskala cenne zakaznicke body :-) Komunikoval jsem s nema mailem svuj problem s kartou a bylo mi sdeleno (podle serioveho cisla), ze to resilo vice lidi a ze byla nejaka vadna serie - nakonec jsem od nich obdrzel uplne novou kartu - cili zatim nemam duvod menit ... kazdopadne pokud zvazujes treba RME FF400, tak to je taky vyborna volba ....

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 24 led 2008 08:44

Mě se vždycky líbili výrobky od jednorožce a hrozně jsem chtěl 828mkII, nicméně sem nikdy neměl tu čest. Ve chvíli, kdy jsem byl těsně před nákupem a pročítal různá fóra a recenze jsem nabyl dojmu, že to zas nebude až tak OK a nakonec jsem koupil ECHO Layla 24/96 z roku 2000. Ikdyž je MOTU možná atraktivnější a disponuje lepší konzolí a dalšími funkcemi, nákupu Layly vůbec nelituji, spíše naopak... Zvuk má myslím excelentní.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 24 led 2008 10:01

2poshook: koukal sem na tu <a href="http://www.mackie.com/products/400f/index.html" target="new">400F mackie</a> ale prijde mi, ze ma prehnane moc mic vstupu, kt nevyuziju..

2delay: a tohle <a href="http://www.echoaudio.com/Products/FireW ... /index.php" target="new">Echo</a> zas nema spdif (trochu chyba ne?)

2nunu: mmch. "sahnout vys" znamena presne teda co?

dik za diskusi

Odpovědět