Kopák, kick

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 črc 2008 11:06

A me zajimaj akorat metalovy kopaky... a to je asi trosku o necem jinym :) (momentalne si brousim zuby na Steven Slate Drums). Jinak muj obvyklej retezec na kopaku je zhruba: compresor-eq-transientshaper (s lehkym clippingem)-GClip-voxengo lfpunch/max- tritone phasetone
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 26 črc 2008 12:16

Hanz píše:
Cyril píše:Me prijde zasadni narvat na kopak Tritone Phasetone... opakuju to uz asi po padesaty, ale fakt sem se malem posral, kdyz jsem to poprvy zkusil...
Rozhodně to zkusím, dík za tip :wink:
No tak sem zjistil že to neskusím jelikož mám xp sp1 a vono to chce sp2 :cry:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 črc 2008 12:18

Cyril píše:A me zajimaj akorat metalovy kopaky... a to je asi trosku o necem jinym :) (momentalne si brousim zuby na Steven Slate Drums). Jinak muj obvyklej retezec na kopaku je zhruba: compresor-eq-transientshaper (s lehkym clippingem)-GClip-voxengo lfpunch/max- tritone phasetone
sak metalove kopaky mas idealne v tych kadejakych bicich sampleroch... ez drums a spol... tam to mas v postate nachystane a netreba s nimi robit skoro nic. to je fakt o niecom inom ako dobry kopak na house ci techno, kde na tom stoji a pada cely vysleldok

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 črc 2008 12:21

Hanz píše:
Hanz píše:
Cyril píše:Me prijde zasadni narvat na kopak Tritone Phasetone... opakuju to uz asi po padesaty, ale fakt sem se malem posral, kdyz jsem to poprvy zkusil...
Rozhodně to zkusím, dík za tip :wink:
No tak sem zjistil že to neskusím jelikož mám xp sp1 a vono to chce sp2 :cry:
prdlajs... ja mam SP1 a ide mi to... co konkretne ti to vypisuje, plugina ci pluggo runtime instalacka? ako pluggo, stiahni dakde starsiu verziul. ja frcim na 3.51 a ta urcite SP2 nechce

Uživatelský avatar
don corleone
Příspěvky: 146
Registrován: 26 pro 2006 16:29

Příspěvek od don corleone » 26 črc 2008 13:11

ja davam bud kvalitny sampel alebo kick z ezdrummeru, podla stylu. Potom nanho nahodim BX digital EQ a sonalksis TBK a je hotovo. Vrstvenie kopaku nikdy nepouzivam, keby som mal kazdy sampel este nasledne zefektovat, komp by sa mi sekol. :D

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 črc 2008 13:15

kexik píše: tam to mas v postate nachystane a netreba s nimi robit skoro nic. to je fakt o niecom inom ako dobry kopak na house ci techno, kde na tom stoji a pada cely vysleldok
No, ja bych to tak jednoduse nevidel... ale asi zalezi, jak moc ti zalezi na vysledku :) pouzivaj se ruzny vychytavky, sub z 808 pod to atd., jasne, asi to neni natolik stezejni prvek v mixu jako u rovny elektroniky, ale prace je s nim taky dost... musi bejt zatracene funkcni... ezdrummer uz jsem nejak opustil...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 26 črc 2008 13:23

kexik píše:
Hanz píše:
Hanz píše:
Rozhodně to zkusím, dík za tip :wink:
No tak sem zjistil že to neskusím jelikož mám xp sp1 a vono to chce sp2 :cry:
prdlajs... ja mam SP1 a ide mi to... co konkretne ti to vypisuje, plugina ci pluggo runtime instalacka? ako pluggo, stiahni dakde starsiu verziul. ja frcim na 3.51 a ta urcite SP2 nechce
No práve jsem stáhl ten plugin z tech oficialnich stránek, nainstaloval sem to a kouknu v cubase do pluginlistu a tam je to oznacene hnedou barvou jako unloaded.. Tak sem se koukl do pdf manualu a tam maj napsane ze to chce xp sp2

EDIT:

Pocky, ono to chce nejaky soft pluggo?
Naposledy upravil(a) Hanz dne 26 črc 2008 13:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 črc 2008 13:24

jak opustil... vsak je do neho milion plniek... je to len sampler s prijemnym ovladanim, jak mozes opustit sampler. frumkit from hell nebol dobry?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 črc 2008 13:26

ok, nahodim na noc staru verziu phasetone na ftp... bude to asi novou verziou
kazdopadne opakujem ze mi phasetone na SP1 ide, vo FL, wavelabe aj v reaperi

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 črc 2008 13:33

kexik: pletes se, ezdrummer je uzavrenej, nemuzes do nej loadovat samply, expanze je pro metal 1... ale to je jedno... mrkni treba na ty http://stevenslatedrums.com/ mozna te to zaujme...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 črc 2008 14:04

jak pletes se, kua vsak to mam doma... mam do toho 5 roznych drumkitov

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 črc 2008 15:47

kexik: jo a tim to hasne, ja z toho co pises pochopil, ze si myslis, ze do toho jsou loadovat jakykoliv samply... asi nedorozumeni
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 črc 2008 16:58

jakykoliv samply asi tazko ked su to konkretne realne bicie sady, co je v tych plnkach... a imo dobre predzute, ked sa to pocuva nasucho, nic moc, ale v mixoch sa chovaju skvele. pointou ale bolo ze ich netreba upravovat nejakym blaznivym procesingom, a to bude podobne aj na dalsich podobnych pluginoch s zivymi bicimi

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 26 črc 2008 21:07

kexik: no tak asi zalezi, co kdo potrebuje... to je teda debata, kaslem na to, ne? :))
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 27 črc 2008 10:43

jackies píše:Se vším, co tu bylo řečeno souhlasím.
Ještě bych doplnil, že není možno "dělat" nebo vybírat zvuk kopáku samostatně.

Vždy by se měl dělat současně se zvukem basy a dát oboum nástrojům svůj frekvenční prostor.(EQ nebo výběrem)

Zvuk obou dohromady teprve dělá ten výsledný zvuk kopáku.

Také můžeš zkusit zalaborovat s předsazením kopáku před zvuk basy atd ..
Samozřejmost je, že by měli tyto dva nástroje hrát dobře rytmicky "spolu".
presne..

neni podle me na skodu zezacatku pouzit nejakej proprietarni kopak, a finalni vybrat, az kdyz mas jasno o subbase (pokud ve skladbe je). potom muzes vybrat kopak, kterej ma ton tam, kde neni zadna noty basovy linky. ale samozrejme se to tak delat nemusi, kopak muze hrat treba v mistech, kde basa ne, nebo muzes sidechainovat, anebo ani jedno z toho, jen si pohlidat, aby se [basa a kick fazove] neodecitaly. ja treba delam hodne bici v audiu, ale kopak si necham v sampleru prave kvuli moznosti rychle ho vymenit nebo nad- a podladit. myslim, ze tady plati, ze cim vic procesingu nebo vrstev, tim hur, vsechno se zacne odecitat a rozmazavat.

Odpovědět