Kopák, kick

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 19 pro 2008 21:34

ECSON WALDES píše:
TOM-Thak píše:Dobrý topic :) ja sem prave zjisil u Ecsona, ze muj kopak udelany ze dvou kopaku + waves tranX multi hraje na nic, protoze dela uhoz/tecku a pak o nekolik milisekund posunute zabasuje takze to dela neco jako tuc - uhm, coz sem doma na adamech nepostrehl :D (asi proto, ze tak nizko nehrajou). Takze ted budu dumat jak udelat dobrou barvu a abych docilil toho pekneho kopnuti hned na zacatku. Vetsinou se mi deje to, ze kopak spis zabasuje nez kopne. Musim poresit.. snad tu v tomhle threadu najdu nejaky pouzitelny figle.
prvni vec je kopak delat na necem co ti ho korektne zahraje, A7 jsou na usazeni kopaku do mixu bohuzel loterie. Kup bednu s osmi palcem a A7 si nech na bud jen druhej "malej" poslech nebo ji posli pryc z domu. Mimochodem vrstvenim kopaku si clovek casto pridela vic starosti nez uzitku, protoze jsou li kopaky od sebe nevhodne naladeny ci fazove posunuty je predem jasny ze vznikne cyklus problemu, bud je kopak prebaslej, nebo se v nekterym miste propadne tlak, viz to co jsi ve svy muzice u me slysel na FARech. Tuc...um - tecka za kterou se ozval bas se zpozdenim, cili i compressor pak v ramci jednoho kopaku reagoval na dve po sobe jdouci informace - na stredovo vejskovou tecku a pak na basovy telo, ktery komprimoval taky zvlast coz je problem. Tecka i bass se musej ozvat v jeden okamzik.

Vcera byl u tvejch kopaku ale problem taky v tom, ze misto abys jeho tvar definoval compressorem, udelal jsi mu jen prvotni tecku v TransX, ale ten nijak netvaroval basovou slozku jen attack vejsek. Compressor je na kopak zaklad, tvaruje soucasne cely spektrum a danej uder je pak kompaktni. I z placatyho linyho kopaku clovek vytahne slusne pruraznej zvuk, samozrejme je-li alespon trochu obstojnej zdroj.


TOM-Thak píše:btw. tak sem si hral s kompresorem :D to by clovek neveril, jaky kouzla to dokaze kdyz se to umí nastavit :D to teda cumim.. tecka na kopaku, kterej kope a nehazi peaky v treku.. to me pripravilo o spoustu problemu, ktery sem mel s michanim hehe.. no nechapu, ze sem na to neprisel driv :D
super, tak to vcera k necemu bylo : ) Az udelas novy kopaky, posli mi wav at ti dokoncim mastering.

.

Dik za info, makam na tom jak o zavod :)

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 19 pro 2008 22:01

zajímavý info tenle topic,ten kompresor bych určitě zkusil.....jinak podotýkám.že nejsem žádnej studiovej inženýr:-)....spíš mě tydle věci zajímaj jak fungujou a zvukově se prosaděj v kapele a na koncertech.....souhlas s tím,že kopák,kterej se mi líbí samostatně nemusí pak vůbec souznit se zvukem v kapele,je potřeba laborovat......no a mě se co se týče barvy,čitelnosti a průraznosti osvědčuje kombinace jomox mbase01 s navrstvenejma samplama kopáků (každej třeba jinak podladěnej),který sem vytáhl z Kurzweila K2000....a ty jedou s akaie....jinak žádný sample cd apod...co sem různě zkoušel se nevyrovnali zvukem a expresivitou co leze s tělhle dvou strojů....prostě to hraje....
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 19 pro 2008 22:05

Cyril píše:Tyjo vy rucne hazite samply jednotlivych uderu do audiostop?!! To musi bejt silenej vojeb... no i kdyz u rovnejch tucek asi tolik ne...?
Kdyz nemusim, tak MIDI vubec nepouzivam... vyhovuje mi to v audiu.

Vrstveni se musi umet a clovek musi hodne kontrolovat, jestli ho akorat nemate zmena hlasitosti. Faze je zasadni samozrejme.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 19 pro 2008 22:35

Tyjo toje fakt zajimavy jak kdo pracuje : )

Ja bici v audiu nikdy nedelal. Prijde mi to desne neohrabany a hlavne NEPREHLEDNY .c) Pokud chci udelat pro priklad dobrej groove (BDRs, SNRs, Claps, shakers, tamburina, hhts, ride .. cca 30 ruznejch samplu), tak v audiu bych nemel sanci delat takovy detaily, od velocity pres moznsti kdykoliv preladit zvuk ci pouzit obalku nebo redikalne vymenit sampl ke stavajici midi note ani nemluve. Samo bici lze sazet i v audiu ale mit v aranzi nadrobeno 100000000 micro kousku samplu bicich to bych fakt nikdy nedal, ani ve spatnym snu. Co je fajn v audiu je moznost, ze muze mit kazdej sampl jinou krivku obalky, ale to je tak vse, to muzu ale i v midi, tak jako tak pouzivam snare kterej mam 3x stejnej jen s jinejma obalkama.

Driv jsem na bici pouizval monstrum AKAI S6000 (zavrenej uz pres 2 roky tise v racku), ted pouzivam s max spokojenosti Battery 3, naprosto super zvuk, ovladani, moznosti, routing. Proste dokonala masina. Na analog bici pouzivam vzdy jen syntezu, nepamatuju kdy jsem hledal sampl 808 ci 909. Vygenerovat zvuk syntezou je mnohem rychlejsi nez nekde lovit zvuk kterej navic coz je zasadni neni v potrebnej okamzik takovej kterej hledam, ale to uz je jinej pribeh mimo tohle tama.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 19 pro 2008 23:37

sodoma gomora... ecson nepouziva s6000 !!!

teba som mal vzdy za poslednu bastu poctiveho hw samplingu,.. teda,takto sa svojmu milacikovi obratit chrbtom a nechat na neho,chudaka,sadat v racku prach...

:D :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 pro 2008 23:45

dendy : neni ecson ako ecson 8)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 19 pro 2008 23:46

Tak ja fakt pracuju uplne jinak. Me bavi stavet veci z rostrihanejch kusu realnejch bicich (smycky nebo vlastni nahravky) a ty podporuju pak par samplama. To se mi dela v audiu dobre. Malokdy neco preladuju, spis hledam "ty spravny samply" nebo treba tleskani a ruzny ruchovy doplnky dohravam mikrakem... to me bavi vic nez samply v baterce. Ale tim samo nechci vubec rict, ze neexistuje jina cesta. Me jirkovic bici vzdycky bavily, umi je postavit a ma svuj jednoznacnej rukopis, coz ja mam doufam taky, nakonec o to de vzdycky vic nez o to jestli to vsechno hraje "vymaximalozovane". Hlavni je aby to nebyla nuda ne?

;-)
ECSON WALDES píše:Tyjo toje fakt zajimavy jak kdo pracuje : )...

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 20 pro 2008 00:28

mě vrstvení bycích samplů připadá fajn, nejradši mám když seženu bicí z 60tých letech třeba ze soulový desky to má super zvuk, stríhání bicích mě taky vyhovuje, hodně se mi osvědčuje třeba vzít nějakou hotovou live zahranou smyčku, na ní navrstvit několik samplu stejně aby seděly zvukově i obrazem s original samplem, pak ten origo sampl vypnu, hodím na ně kompresor a reverb a je to tam. No nicméně by mi mělo příští týden přijít od ježíška ASR 10 tak budu mít konečně čest s pořádným HW samplerem. :wink:
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 20 pro 2008 02:06

Asr-10, se nekdo ma, nepouzivaji tohle HH hvezdy?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 20 pro 2008 06:17

jojo je to profláklej sampler mezi hiphopákama, do dneška s ním děla Keney West,Timbo,Alchemist,Evidence..... , bohužel hiphop nedělám tak doufám že z toho dostanu i něco víc :wink: :)
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 20 pro 2008 08:54

EXCOM píše:dendy : neni ecson ako ecson 8)
neni ecson ako excom ... :)

matucha: jj, presne tak fungujem aj ja a nielen s bicimi ale aj so vsetkymi sekvenciami ktore si nahram z hw syntakov, dokonca aj TIcko talto nahravam do audio stopy a potom to striam,vrstvim,efektujem... z audiom je zabava, tak nejak ma to nuti byt viac kreativny nez ked som tahal vsetko z vsti a vsetko mal v midi... :)
Naposledy upravil(a) dendy dne 20 pro 2008 09:02, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 20 pro 2008 08:59

dendy píše:
EXCOM píše:dendy : neni ecson ako ecson 8)
neni ecson ako excom ... :)
to vies dnes uz ECSON naraba mysou lepsie ako knobom na moogu ;) digitalne technologie su svina... 8)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 pro 2008 11:10

dendy píše:
EXCOM píše:dendymatucha: jj, presne tak fungujem aj ja a nielen s bicimi ale aj so vsetkymi sekvenciami ktore si nahram z hw syntakov, dokonca aj TIcko talto nahravam do audio stopy a potom to striam,vrstvim,efektujem... z audiom je zabava, tak nejak ma to nuti byt viac kreativny nez ked som tahal vsetko z vsti a vsetko mal v midi... :)
Jo to jsme na stejny lodi.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 pro 2008 11:14

matucha: já taky všechno stříham do audia.. a když je to vsti tak stejně ve finále všechno vyjedu do stop a tam to teprv ladim a HW ten pretacim do audia.. jak jinak :), ale teď mam brouka v hlavě a asi zkusim bicí cpát do sampleru, bo měnit teď kopáky v audiu je docela pakárna.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 20 pro 2008 11:53

To je... jsou i taci, kteri to resi potom tim, ze puvodni kopak pouzivaji jen jako trigger pro jiny sampl ;-).

Odpovědět