Kopák, kick
-
- Profesionál
vsechno ma svoje pro a proti, bici krome kopaku a nekdy snaru si jinak nez v audiu taky neumim predstavit. veci jako 'strihni loop, ktery sis sestavil, ve 2/3, posun ho o 1/16 doprava a fadeoutuj' se v midi delaji tezkopadne. resp. se nedelaj, protoze se to nenabizi, a zase te to vybizi k jinejm vecem.
jasne, audio ma svoje caro.. v pripade MIDI existuje mat loop v PHRASE a je to potom ako s audio.. posuvas cely loop ako potrebujes, ktory je v podstate nieco ako grupa..Brooklyn / juanita juarez píše:vsechno ma svoje pro a proti, bici krome kopaku a nekdy snaru si jinak nez v audiu taky neumim predstavit. veci jako 'strihni loop, ktery sis sestavil, ve 2/3, posun ho o 1/16 doprava a fadeoutuj' se v midi delaji tezkopadne. resp. se nedelaj, protoze se to nenabizi, a zase te to vybizi k jinejm vecem.
to zavisi od DAW programu. v takom fruity loops alebo abletone je kazde audio enkapsulovane v nejakom sampler moduli, v pripade FL ho dokonca pomocou midi ide triggerovat. navyse je tam par nastrojov ktore umoznuju s loopom pracovat takym polomidi polo audio sposobom (fadovat rezanec bez toho aby sa rozstrihal loop, rozhodit loop na klavesnicu, pitchovat rozne rozne casti loopu atd).
- ECSON WALDES
- Profesionál
Brooklyn / juanita juarez píše:vsechno ma svoje pro a proti,
toje 100% pravda. Pak taky jde o to co komu jak vyhovuje, v cem je rychlej a hlavne kretivni a co koho bavi samo :c)
Co se audio vs MIDI tyce, tak u syntaku audio pouzivam zrovna tak jak uz tu bylo psano, ze si casto MIDI stopu vyjedu do audia a pak procesuju a striham, nabizi to pak uplne novy moznosti a hlavne jinej pohled na celou nastrojovou stopu. Stejnym zpusobem pouzivam HW analogy (pokud je na ne cas), ktery po nahrani bez jakejch koliv hranic do nekonecna nechavam v procesu strihu a zmen. U bicich obcas udelam export treba vsech HHt ktery "pospinim / poskrabu" v LoFi procesu a pak pouziju v kombinaci s MIDI originalem. Nicmene tak jako tak u Bicich celej zaklad a vsechny udery bicich samplu (bici syntezu) spoustim pomoci MIDI, proc uz jsem popsal na predchozi strance.
dendy píše:sodoma gomora... ecson nepouziva s6000 !!!
teba som mal vzdy za poslednu bastu poctiveho hw samplingu,.. teda,takto sa svojmu milacikovi obratit chrbtom a nechat na neho,chudaka,sadat v racku prach...
![]()

Hehe :c)) jj. digital je mrcha, hraje lip a lip. Analogy kterejma mam narvany studio si obcas nestihnou skrtnout (at uz synthy nebo compressory/eq). Digital synthy mam hodne rad a obcas jim davam prednost, moc jsem si ale zamiloval prave kombinaci MIDI/VSTi a Audio/HW Analogy, zrovna tak jako kombinaci Digi pluginy a HW analog outboad.EXCOM píše: to vies dnes uz ECSON naraba mysou lepsie ako knobom na moogudigitalne technologie su svina...