Vpohode, ved preto som hovoril ze 3 a kusok je normalny rozsah (B3 - D7). Ako ide alebo nejde F7 pouzit pri praktickej hre dobre posudit neviem ale pocul som ho pekne zahrane tak hadam ak je to majster tak aj hej.
Ved som nehovoril ze v 4 oktavach mozes perfektne hrat... len som pisal co je mozny rozsah. Teda aspon do F7 urcite co uz je presne 3 a pol oktavy...
To je ako u tych 4 strun naraz u slakov... mozne to je, na zlomku nastrojov a prakticky sa to takmer nepouziva ale vzapati som napisal ze co sa da pouzit v praxi...
Ja respektujem ze mas s tym dlhorocne osobne skusenosti a rad sa od niekoho takeho poucim. Ale povazujes sa za tak spickoveho flautistu ze sa mozes brat ako benchmark toho co je mozne?

(neviem, mozno si, len sa pytam)
Co sa tyka wikipedie, nezacinajme s flejmom o jej doveryhodnosti ako je zvykom

Osobne nevidim dovod preco tomu neverit, je kopa inych stranok kde spominali ze je mozne zahrat G7, A7 a podobne. Ako kvalitne je otazne samozrejme. Ked spoznam nejakeho flautoveho virtuoza tak sa spytam
Inak nasiel som zaujimavu stranku, prstoklady pre 4. oktavu:
http://www.wfg.woodwind.org/flute/fl_alt_4.html
Da sa vraj podla toho zahrat az C8 aj ked to uz je trocha odveci a vlastne uplne nanic ako si hovoril random kedze napr. A7 a B7 tam ani neni. (a bude to zrejme asi tak C8 +-30 centov

)