Simulace orchestru (reálných akustických nástrojů)

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Amorph píše:safa: no nezni to spatne, akorat jestli se nemylim, tak je to modul do EmulatoruX? Ten se mi k tomu kupovat teda nechce. Me
... mylis i nemylis. Je to pro EmulatorX a taky i pro ProteusX. Ten se prodava za nejakej 4.5kKc pokud vim ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Vey

Příspěvek od Vey »

Na první poslech mi nic nevadí, připadá mi to v pohodě ... použitelný. (Šum v práci neslyším)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tak se konecne pomalu zacinam seznamovat s tim Siedlackem. Se smyccema se zatim snazim experimentovat tak, ze je primichavam do uz hotovych tracku (kde uz mam puvodne Vitouse) a jsem s vysledky celkem spokojeny, maji prijemnou zivou barvu a pridaji smyccum mohutnost. Samostatne jsem je ale jeste nezkousel. Co me ale hodne potesilo jsou varhany. V Complete Classical Collection jsou sice pouze dva rejstriky, ale momentalne je to vse co potrebuju a zvukove mi prijdou vyborne (urcite lepsi, nez treba v EWQLSO Silver nebo v GPO). Tady je ukazka jejich pouziti. Neni to asi uplne realisticke, ale me se to libi:) Co si o nich myslite?Siedlaczek - organ

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Na Soundsonline jsem narazil na novou orchestralni knihovnu. Jak nazev napovida, je to zamerene na mala telesa, coz je vlastne docela fajn a myslim, ze to vubec nezni spatne. Jen ta cena doufam trochu klesne:)

Xsample-Chamber-Ensemble

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Ty kraso, to zni vazne dost dobre... cena je kapanku vyssi ale v porovnanim s konkurenci zase ne az o tolik...

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Pre mna vecna tema-dilema,ako najpresvedcivejsie nasimulovat orchester a hlavne slaciky.Skoda,ze sa nam tu postupne roztriestuju temy s podobnym obsahom.Dlhorocnym tapanim som prisiel ku presvedceniu,ze najdolezitejsim predpokladom uspesneho napodobenia orchestra je napodobenie skutocnej orchestracie,tj.nahrat/naprogramovat/napisat to tak,ako by to malo byt napisane pre realny orchester.V praxi to vyzaduje aspon zakladnu znalost prislusnej teorie,aranzerskych pristupov.Mne najviac pomohlo stahovanie slacikovych ci orchestralnych partov z nahravok.Samplovacie kniznice su az na druhom mieste.Ked si porovnam svoje aranze z pred 10 rokov a zo vcera,nie je tam markantny rozdiel napriek velkemu technickemu pokroku. :)
Naposledy upravil(a) Cundo dne 16 led 2009 13:51, celkem upraveno 1 x.

boro

otazka pre uzivatelov edirol orchestral

Příspěvek od boro »

viete ukladat presety?

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Podobné téma jsem chtěl založit.

Tak se chci zeptat, trochu to s tímhle souvisí, jestli někdo víte o něčem co dokáže syntetizovat orchestrální nástroje a je to na to zaměřené. Hledám něco jako pianoteq, ale na orchestr.

Existuje něco takového?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jindy2: synfull orchestra

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Cundo píše:Pre mna vecna tema-dilema,ako najpresvedcivejsie nasimulovat orchester a hlavne slaciky.Skoda,ze sa nam tu postupne roztriestuju temy s podobnym obsahom.Dlhorocnym tapanim som prisiel ku presvedceniu,ze najdolezitejsim predpokladom uspesneho napodobenia orchestra je napodobenie skutocnej orchestracie,tj.nahrat/naprogramovat/napisat to tak,ako by to malo byt napisane pre realny orchester.V praxi to vyzaduje aspon zakladnu znalost prislusnej teorie,aranzerskych pristupov.Mne najviac pomohlo stahovanie slacikovych ci orchestralnych partov.Samplovacie kniznice su az na druhom mieste.Ked si porovnam svoje aranze z pred 10 rokov a zo vcera,nie je tam markantny rozdiel napriek velkemu technickemu pokroku. :)
pod to se podepisuju, aranz je 90%. kamarad mi kdysi vysvetlil, jak funguje orchestr, a dlouho sem potom v uzasu nedelal nic jinyho nez sazel prvni druhy housle viollu a cello a zasnul, jak to najednou hraje.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

jindy2: kurzweil forever :)

Ricardo

Příspěvek od Ricardo »

Brooklyn / juanita juarez píše:
Cundo píše:Pre mna vecna tema-dilema,ako najpresvedcivejsie nasimulovat orchester a hlavne slaciky.Skoda,ze sa nam tu postupne roztriestuju temy s podobnym obsahom.Dlhorocnym tapanim som prisiel ku presvedceniu,ze najdolezitejsim predpokladom uspesneho napodobenia orchestra je napodobenie skutocnej orchestracie,tj.nahrat/naprogramovat/napisat to tak,ako by to malo byt napisane pre realny orchester.V praxi to vyzaduje aspon zakladnu znalost prislusnej teorie,aranzerskych pristupov.Mne najviac pomohlo stahovanie slacikovych ci orchestralnych partov.Samplovacie kniznice su az na druhom mieste.Ked si porovnam svoje aranze z pred 10 rokov a zo vcera,nie je tam markantny rozdiel napriek velkemu technickemu pokroku. :)
pod to se podepisuju, aranz je 90%. kamarad mi kdysi vysvetlil, jak funguje orchestr, a dlouho sem potom v uzasu nedelal nic jinyho nez sazel prvni druhy housle viollu a cello a zasnul, jak to najednou hraje.
Brooklyn: To s tím orchestrem.. mohl bys ty základy trochu rozvést, to mě zajímá..

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Me taky

nooly

Příspěvek od nooly »

jj potesilo by me, kdyby se o tom Lukas trochu rozepsal, nemam v tom vubec jasno, nedelam ciste orchestralni veci, ale i ty jednotlive orchestralni prvky ve svych vecich bych chtel urcite posunout kamsi vys...

jackies

Příspěvek od jackies »

Obrázek

Odpovědět