Simulace orchestru (reálných akustických nástrojů)

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 pro 2005 19:36

ee... farbu to ma lepsiu, ale zasa nesedia tembry (jasne pocut jak nasadeny ton vystrieda (ovela hlasnejsia) sustain pasaz s uplne inou strukturou zvuku
podla mna sa tento pristup nikdy nevyrovna velkym samplom, slaky su proste malo periodicke signaly na nieco take, huslovy sampel sa stale meni v case. nieco ine su mozno dychy, taky saxlab je celkom podareny podla mna (minimalne flauta je pomerne verna) i ked neviem do akej miery tam funguje synteza - cely ansambel ma cca 90MB

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 pro 2005 23:35

ja co som skusal , tak problem velkych knihovni je v pouzitom engine .. QLSO pouziva kontakt alebo daku jeho variaciu .. A tam hd streaming neni tak dobry ako v Gigasampleri .. GS je v tomto uplne fantasticky .. Preto sa mi zda VSL pouzitelnejsia .. I ked tie zaujimave ukazky na nete su vacsinou vzdy robene na 3-4 pocitacovych zostavach ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 07 pro 2005 23:55

Tak to vypada, ze si o jednoduchem dokonalem orchestralnim templatu pro sypani filmove hudby z rukavu zatim muzu nechat jen zdat (ale to bych byl asi naivni:) .Velkou knihovnu doma nerozchodim, z maly nevymacknu ten zvuk a navic jsem si uvedomil, ze bez dobre znalosti techniky hrani na ty nastroje, je stejne nenaprogramuju verne (i kdyz v synful orchestra se zacina objevovat pristup, ktery se tohle snazi resit automaticky). Nicmene, rozhodne se neminim vzdavat. Jako dalsi pokus se zkusim vymackount nejaky poradny smyccovy sekce z gpo, ewqlso, pripadne z nejakejch gigs a akkai.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2005 00:07

garitan sa mne zdal dost na nic .. aj vitous tiez dobry len na solo nastroje .. ensembly uplne zle .. ensembly sa mi najviac pacili od kirka huntera ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 08 pro 2005 01:05

Dik za tip, o Hunterovi jsem nevedel a ukazky se mi moc libi! Tedy v pomeru k te cene a jeste celkem snesitelne hw narocnosti.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 08 pro 2005 07:53

Takže co se týče náročnosti na HW, nezbývá zatím než trénovat techniky na jednoduchých projektech.
Včera jsem opět spustil GS a opět se přesvědčil, že je daleko míň náročnější než NI, jak už se Pitkin zmínil. Jen s ním mám ten problém, že mi jednou naskočí a jednou nenaskočí, zdá se mi nestabilní, ale to by mohl vyřešit upgrade, pokud už nějaký je ..

Co se týče Synful Orch.., poslechnu až doma, v práci toho moc neslyšim, jenom nějakou melodii :-) Myslím, že jsem ho jdenou zkoušel a nějak mě neoslovil, uvidím.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2005 09:51

v kontakte sa nastavuje kvalita miesania... eslipak ste si ju skusili znizit (pre realtime?)... ale hlavne to bude o tom streamovani z disku a v tom je fakt kontakt slaby
vecer som sa bavkal s tym synfulom... bohuzial, 4 10megove sf2 to bohate prechcali...

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 08 pro 2005 10:14

Když už jsme u toho kontaktu .. Omlouvám se, ale trošku odbočím od tématu (nechce se mi kvůli tomu vytvářet nové). Nedaří se mi ho (kontakt) automatizovat, MIDI implementaci jsem už prohlídnul, ale na kontrolery to nereaguje. Taky mě mrzí, že nejde jednosuše nahrávat automatizace prostým otáčením knobu např. filtru, jak je tomu u spousty jiných VSTi. Dále, že NI SW nereaguje na nastavení volume v MIDI stopě .. Má někdo stejný problém nebo mám pouze já něco špatněnastavený? Zatím jsem se s tím ještě moc nezabejval ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2005 10:17

na midi volume nereaguje ani mne, len na velocity... ale ja ho bezim (presnejsie bezieval som) pod fruity studio... automatizacia ale tusim bezi, ak si dobre pamatam

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 08 pro 2005 10:30

toho roku som dost riesil pouzitelne slaky a coto z orchestra. davam jediny bod a to gigasampleru :)
nie som fanda native instruments soundu ani enginu :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 08 pro 2005 10:32

btw, applied acoustics spravili string studio, coz je synth na strunaky, celkom zaujimave ale znie to dost umelo imho, ale ukazky na webe maju pjekne :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2005 23:46

vey : tam nejde ani tak o HW narocnost ako taku .. GIGAs ma svoju specialnu patentovanu technologiu endless wave .. A v tom je jeho sila .. proste na 512 MB pamati bez problemov pouzivas 1GB subory a vsetko ide jak vinko .. Tot som skusal v studiu s 2GB ram natiahnut Ivory 5.1 piano .. dal som len LR program (nie kompletny 5.1) .. Ten by sa mal do 2GB zmestit .. pri loadovani (ktore trvalo asi 15minut) mi ku koncu napisal, ze mam malo pamate a playback moze byt trhany .. a aj bol ..nepouzitelna vec ..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 09 pro 2005 10:06

Jo, jo, GS3 je best, funguje super, akorat je desne citlivy na pluginy, kazdou chvili to lita dolu, ale nakonec se probere, to je hlavni
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 pro 2005 10:08

myslim ze tascam odporuca (a je to aj bezna prax) na GS samostatny komp...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 pro 2005 10:09

pytkin: co je podstata tej technologie? nejake zvlastne bufrovanie, alebo on the fly kompresia/dekompresie? ak to teda dakto vie vobec

Odpovědět