The tape or not the tape?
The tape or not the tape?
viz např. Steve Albini, věhlasný producent "špinavého" soundu
Don't Call Me Producer:
http://cz.youtube.com/watch?v=mFMU-IFUMOI
Don't Call Me Producer:
http://cz.youtube.com/watch?v=mFMU-IFUMOI
nahravanie ako take imo nie... ale vzdy mozes stopy prehnat pasom alebo si to dat urobit externe za ovela menej penazi ako si platit studio s pasom na samotne nahravanie. moznosti strihu su v porovnani s hdr hodne ohryzene a kapela musi mat skladby fakt namakane nacvicene aby nestravili v takom studiu mesiace
Dlouho rozebírané téma, záznam a prohánění zvuku přez pásek má veliký význam, zálaží jak pro koho, já bych si tu svoji muziku bez toho nedoved představit, už tak stačí že se dneska všechno digitalizuje a kristalická čistita je slyšet všude, mě se to nelíbí, je to moc dokonalé sterilní a nudné, třeba nedávno jsem našel lazetu po tátovi, kde byly nahraný starý pecky typu Slade,Judast atd, bylo to nahrávaný z kotoučáku na kazetu a byla tam jakási písnička od nějaký madarský kapey či co, a ze začátku jely jen bicí, PÁNOVÉ to byl tak neskutečně krutej sound, že sem to neslyšel, komprese a naprostá kulatost, pokusím se to doma nahrát a schválně to sem hodím!
Ta "digitalizace" se zmíněnými artefakty je většinou důsledkem používání (pod)průměrných převodníků, preampů, používání pluginů včetně mixu apod. - což se děje dost často. Pokud jsou vstupní kanály špičkové, používá se high end analog při zpracování (mixu) - ať už konzola nebo outboard přístroje a dělá to někdo kdo to umí, pak je většinou výsledkem kvalita, která se zmíněnou "digitalizací", plochostí, tenkostí a nudnou krystalickou průzračností má společného je velmi málo ...
c9000: ktery doporucujes?
Jinak ja jak ctu Tape OP tak mam pocit, ze v zahranici (alespon ucinkujici v tom casaku) na pas nahrava porad temer kazdej. Nekde jsem i cetl nazor, ze simulovat pas dodatecne neni mozny, protoze jde o to, jak pas dokaze zvuk zaznamenat, ze se tim, ze se to nahraje rovnou do prevodniku a pak posle dodatecne na pas neco dulezityho ztrati... nevim, mozna je to zas nakej Tape snOP blabol
Jinak ja jak ctu Tape OP tak mam pocit, ze v zahranici (alespon ucinkujici v tom casaku) na pas nahrava porad temer kazdej. Nekde jsem i cetl nazor, ze simulovat pas dodatecne neni mozny, protoze jde o to, jak pas dokaze zvuk zaznamenat, ze se tim, ze se to nahraje rovnou do prevodniku a pak posle dodatecne na pas neco dulezityho ztrati... nevim, mozna je to zas nakej Tape snOP blabol