Ableton 6.0.1 - najlepsi Live od 2001

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

onehalph píše:kexik: http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,642
nejak se to nezobrazi jako cely klikaci link - nutno copy - paste
porovnavaj porovnatelne, upgrade na SX z SE/SL stoji tiez 235 eur a SE sa takisto pribaluje k zvukovkam zadara...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14008
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy »

no.. treba uznat jednu vec a to ze Live6 ma sakra dobre filtre.. aj predchadzajuce abletony boli v tomto na tom dost dobre ale mam pocit ze teraz (zatial som skusal v Simpleri ale predpokladam ze vsetky filtre budu mat ten isty algorytmus) su fakt HODNE predu pred inymi synth/samplerami.. aj lowpass aj hipass znie pekelne dobre aj pri najvyssej rezonancii - co je kriticka cast skoro u kazdeho softwaru .. takze minimalne co sa tyka filtrov tak fakt klobuk dole..

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

dendy píše:no.. treba uznat jednu vec a to ze Live6 ma sakra dobre filtre.. aj predchadzajuce abletony boli v tomto na tom dost dobre ale mam pocit ze teraz (zatial som skusal v Simpleri ale predpokladam ze vsetky filtre budu mat ten isty algorytmus) su fakt HODNE predu pred inymi synth/samplerami.. aj lowpass aj hipass znie pekelne dobre aj pri najvyssej rezonancii - co je kriticka cast skoro u kazdeho softwaru .. takze minimalne co sa tyka filtrov tak fakt klobuk dole..
vyskusaj Instrument/Effect rack a multiple controls - super vec, krutis jdenym knobom a ovladas mrte veci naraz v roznych smeroch a offsetoch...

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph »

kexik: tak zase takovej diletant nejsem - toto je plna verze abletonu - kamos to ted koupil a protoze uz vybehla verze 6, dostal ji misto toho - k jakekoli zvukove karte ... cili myslim, ze je to velice vyhodna koupe ... ale muzeme o tom vest dlouhosahle polemiky (ktere - opet - skonci tim, ze to neni stejne soft, ktery by umel vsechno co nekdo od DAW ceka) :-)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Poshook píše:ako som povedal, sampler je jednoduchy, ale moznost modulovat start, dlzku a offset loopu nema vela samplerov...
trackery 10+ let :]

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

onehalph: vsetko? vratane tych essential instruments?

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph »

kexik: bez sampleru

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14008
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy »

Hm, ten instrument/effect rack je fakt BOMBA !!! tie modulacne moznosti !!! reson 3.0 ma nieco podobne ale zdaleka nie tak premakane a hlavne user-friendly !! toto ma prakticky neobmedzene moznosti a fakt dobre sa stym robi.. fakt skoda ze sa neda nejak detashnut piano roll, to mi strasne vadi na abletone ...

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph »

sleduju live od verze 1 - kdyz jsem cetl prvni popis, co to ma umet, byl jsem uplne nadsenej - prvni setkani se po chvili promenilo v male zklamani - ale od ty doby se to jen lepsi a lepsi ... a vim, ze s jinym softem bych se rozhodne do zadnyho seriozniho jamu nazivo nepustil ...

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

dendy píše:Hm, ten instrument/effect rack je fakt BOMBA !!! tie modulacne moznosti !!! reson 3.0 ma nieco podobne ale zdaleka nie tak premakane a hlavne user-friendly !! toto ma prakticky neobmedzene moznosti a fakt dobre sa stym robi.. fakt skoda ze sa neda nejak detashnut piano roll, to mi strasne vadi na abletone ...
mne sa s Live piano rollom robi lepsie ako volakedy s Logic Matrixom...

xrat
Příspěvky: 11
Registrován: 21 srp 2006 23:31

Příspěvek od xrat »

akurat som isiel pridat nejake otazky do fora ohladne abletonu, ale pozeram, ze sa tu zvrhla pekna diskusia ktora scasti asi odpoveda na jednu z mojich otazok a to - vie (vedel) ableton priradit na jeden midi event viac akcii? ale kedze sa tu rozplyvate nad instrument/effect rackom (co je pre mna obdoba mnou milovaneho reasnovskeho combinatoru), tak sudim ze to asi nebolo mozne v predoslych verziach... uff, potom som rad, ze som ableton zacal pouzivat az teraz, na rozhranii verzii 5/6, inak by som bol nuteny s nim zit v neustalej agonii :0
demo 6ky mi uz pomaly leze na disk tak som veeeelmi zvedavy... dufam, ze nebudem mat dovod aby mi chybali niektore funkcie, bo zatial na lajvko je ableton fakt daleko oproti inym programom...

Unique
Příspěvky: 50
Registrován: 26 srp 2004 23:26

Příspěvek od Unique »

podla mna je pianoroll v abletone rieseny uplne perfektne... jednym tlacitkom preskakujes medzi chainom a polo-fullscreen pianorollom, zatial co v cubase a spol. mas otvorenych milion okien, v ktorych sa akurat tak clovek straca...

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Unique píše:podla mna je pianoroll v abletone rieseny uplne perfektne... jednym tlacitkom preskakujes medzi chainom a polo-fullscreen pianorollom, zatial co v cubase a spol. mas otvorenych milion okien, v ktorych sa akurat tak clovek straca...
presne tak :)

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar »

Mě u Abletonu vadí absence jakékoliv správy oken (verzi 6 jsem ještě nezkoušel). Používám ho pouze jako host aplikaci pro VST efekty, důvodem je obrovská stabilita programu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14008
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy »

Unique píše:podla mna je pianoroll v abletone rieseny uplne perfektne... jednym tlacitkom preskakujes medzi chainom a polo-fullscreen pianorollom, zatial co v cubase a spol. mas otvorenych milion okien, v ktorych sa akurat tak clovek straca...
ktorym tlacitkom resp. je na to nejaka klavesova skratka ???

Odpovědět