Ableton 6.0.1 - najlepsi Live od 2001
f12... a pamata si to jak velke okno si mal v pianorolle a ake v chaine... takze mozes preskakovat medzi minimalnym chainom a max rollom...dendy píše:ktorym tlacitkom resp. je na to nejaka klavesova skratka ???Unique píše:podla mna je pianoroll v abletone rieseny uplne perfektne... jednym tlacitkom preskakujes medzi chainom a polo-fullscreen pianorollom, zatial co v cubase a spol. mas otvorenych milion okien, v ktorych sa akurat tak clovek straca...
ta skratka je tam uz od 4ky myslim, len vela ludi asi zmylilo, ze ked si das view mas tam dve moznosti a to clip a track, kde si vyberas medzi tym, ktore chces mat zafajknute... nie je tam napisana ziadna skratka, ta je az v manuali na konci...Solarfall píše:ta skratka tam tusim v 5 nebola a vsetci na to nadavali.. dali ju tam uz?
No pokud to neni moc stop, tak to jde. Ale ja bych preferoval nakyseparatni Mix view. Zda se mi, ze se to trochu zbytecne miche se Session. Proste savle s EQ atd. Tady si to tam sice muzes rucne nasoupat, a to i kvalitnejsi pluginy, kdyz si je nainstalujes, ale prijde mi to nejak min prehledny. Tohle je imho slabina jinak skveleho GUI Abletonu. Ale nic neni idealni na vsechno.
Mmch, napadlo me podivat se na Ableton na Wiki a byl jsem prekvapen, jak skvely to je zdroj... Je tam treba uz zajimavy FAQ a tipy k novejm funkcim v 6-ce: http://www.teragon.org/wiki/index.php?t ... a_Drum_Map
vcera sem na to poprve koukl a zde jsou moje poznatky:
Ovladani: zatim sem si moc nezvykl, trochu chaos, ale da se, super je ze pak vidim vsechny efekty pohromade
Kvalita efektu je neuveritelna, neda se srovnat s Reasonem, ani v Cubase sem takovej zvuk nenakroutil..
Uchvatil mne predevsim Reverb (naprosto bozi), EQ, Saturation, Filtry (uzasny!!!)
Zasadni pruser co mam, natahl sem tam 14 celych wavu songu a uz mi to nestiha prehravat, takze na live je asi nutny to rosekat na loopy a ulehcit ti procesoru a hadru
Nevim proc ale po hodce dve hrani si, se mi podarilo udelat minimalne dvojnasobne lepsi zvuk, nez v cubase. Nevim cim to je ale uz jen kdyz tam nahraju jednotlivy stopy a dam render, tak ten song hraje o dost kvalitneji a lip nez kdyz dam render v cubase nebo reasonu.
Ovladani: zatim sem si moc nezvykl, trochu chaos, ale da se, super je ze pak vidim vsechny efekty pohromade
Kvalita efektu je neuveritelna, neda se srovnat s Reasonem, ani v Cubase sem takovej zvuk nenakroutil..
Uchvatil mne predevsim Reverb (naprosto bozi), EQ, Saturation, Filtry (uzasny!!!)
Zasadni pruser co mam, natahl sem tam 14 celych wavu songu a uz mi to nestiha prehravat, takze na live je asi nutny to rosekat na loopy a ulehcit ti procesoru a hadru
Nevim proc ale po hodce dve hrani si, se mi podarilo udelat minimalne dvojnasobne lepsi zvuk, nez v cubase. Nevim cim to je ale uz jen kdyz tam nahraju jednotlivy stopy a dam render, tak ten song hraje o dost kvalitneji a lip nez kdyz dam render v cubase nebo reasonu.
haha
takze migrujes pod ableton ? inak prerabanie veci do noveho hostu neni az tak zla vec, clovek casto dojde na nove napady a vylepsienia aj starsich materialov na ktore uz pomaly sada prach
ja som si jeden track zatial z reasonu premigroval do abletonu a vysla mi z toho super kolekcia loopov, par novych veci ma tam napadlo a hned je z toho material z ktoreho v pohode vystacim na 15 minut live hrania (povodny track mal cca 8 minut)
ale stale som tak 50/50 rozhodnuty.. ableton vitazi tym ze ked uz raz v nom clovek ma porobene veci je strasne lahke postavit koncepciu live-actu - co je vsak vec ktoruy by som prave chcel teraz poriesit - poriadny live act postaveny na notebooku a par synths HW okolo toho ... cubase u mna zase vitazi pohodlnostou prace, hlavne tym pianoroll, mixer, workspace su vsetko nezavisle windows okna takze sa daju podla potreby presuvat.. toto je u mna hlavna brzda prechodu na ableton - strasne mi vadi ze je tam vsetko v jednom, proste sa cez to nie a nie preniest...
ale stale som tak 50/50 rozhodnuty.. ableton vitazi tym ze ked uz raz v nom clovek ma porobene veci je strasne lahke postavit koncepciu live-actu - co je vsak vec ktoruy by som prave chcel teraz poriesit - poriadny live act postaveny na notebooku a par synths HW okolo toho ... cubase u mna zase vitazi pohodlnostou prace, hlavne tym pianoroll, mixer, workspace su vsetko nezavisle windows okna takze sa daju podla potreby presuvat.. toto je u mna hlavna brzda prechodu na ableton - strasne mi vadi ze je tam vsetko v jednom, proste sa cez to nie a nie preniest...
skus ableton tak na mesiac (daj mu sancu) a uvidis, ze to nebude s tym prechodom taky problem....dendy píše:hahatakze migrujes pod ableton ? inak prerabanie veci do noveho hostu neni az tak zla vec, clovek casto dojde na nove napady a vylepsienia aj starsich materialov na ktore uz pomaly sada prach
ja som si jeden track zatial z reasonu premigroval do abletonu a vysla mi z toho super kolekcia loopov, par novych veci ma tam napadlo a hned je z toho material z ktoreho v pohode vystacim na 15 minut live hrania (povodny track mal cca 8 minut)
mna prave v Cubase tie nespocetne okna irituju, pretoze casto clovek nerobi nic, len presuva aby mohol vobec vidiet a robit to, co potrebuje
ked natiahnes tie wavy do Live, skus si pri niektorych nastavit prehravanie z RAM (Clip view), pretoze Live ich automaticky taha z HDD. IMHO pri dvoch vacsich HDD by nemal byt problem aj s ovela vacsim poctom audio trackov (podobne ako u Cubase). poznam par typkov, ktori na tom frcia aj s 50 audiotrackmi (z toho 20 full lenght) a no problem...LUPO píše:vcera sem na to poprve koukl a zde jsou moje poznatky: