Ableton 6.0.1 - najlepsi Live od 2001

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall »

ta skratka tam tusim v 5 nebola a vsetci na to nadavali.. dali ju tam uz?

Unique
Příspěvky: 50
Registrován: 26 srp 2004 23:26

Příspěvek od Unique »

dendy píše:
Unique píše:podla mna je pianoroll v abletone rieseny uplne perfektne... jednym tlacitkom preskakujes medzi chainom a polo-fullscreen pianorollom, zatial co v cubase a spol. mas otvorenych milion okien, v ktorych sa akurat tak clovek straca...
ktorym tlacitkom resp. je na to nejaka klavesova skratka ???
f12... a pamata si to jak velke okno si mal v pianorolle a ake v chaine... takze mozes preskakovat medzi minimalnym chainom a max rollom...

Unique
Příspěvky: 50
Registrován: 26 srp 2004 23:26

Příspěvek od Unique »

Solarfall píše:ta skratka tam tusim v 5 nebola a vsetci na to nadavali.. dali ju tam uz?
ta skratka je tam uz od 4ky myslim, len vela ludi asi zmylilo, ze ked si das view mas tam dve moznosti a to clip a track, kde si vyberas medzi tym, ktore chces mat zafajknute... nie je tam napisana ziadna skratka, ta je az v manuali na konci...

Cyril
Příspěvky: 5772
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Proc si myslite, ze delat kompletni skladby v abletonu je pro masochisty?

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista »

No pokud to neni moc stop, tak to jde. Ale ja bych preferoval nakyseparatni Mix view. Zda se mi, ze se to trochu zbytecne miche se Session. Proste savle s EQ atd. Tady si to tam sice muzes rucne nasoupat, a to i kvalitnejsi pluginy, kdyz si je nainstalujes, ale prijde mi to nejak min prehledny. Tohle je imho slabina jinak skveleho GUI Abletonu. Ale nic neni idealni na vsechno.

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista »

Mmch, napadlo me podivat se na Ableton na Wiki a byl jsem prekvapen, jak skvely to je zdroj... Je tam treba uz zajimavy FAQ a tipy k novejm funkcim v 6-ce: http://www.teragon.org/wiki/index.php?t ... a_Drum_Map

LUPO
Příspěvky: 839
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

vcera sem na to poprve koukl a zde jsou moje poznatky:
Ovladani: zatim sem si moc nezvykl, trochu chaos, ale da se, super je ze pak vidim vsechny efekty pohromade

Kvalita efektu je neuveritelna, neda se srovnat s Reasonem, ani v Cubase sem takovej zvuk nenakroutil..

Uchvatil mne predevsim Reverb (naprosto bozi), EQ, Saturation, Filtry (uzasny!!!)

Zasadni pruser co mam, natahl sem tam 14 celych wavu songu a uz mi to nestiha prehravat, takze na live je asi nutny to rosekat na loopy a ulehcit ti procesoru a hadru

Nevim proc ale po hodce dve hrani si, se mi podarilo udelat minimalne dvojnasobne lepsi zvuk, nez v cubase. Nevim cim to je ale uz jen kdyz tam nahraju jednotlivy stopy a dam render, tak ten song hraje o dost kvalitneji a lip nez kdyz dam render v cubase nebo reasonu.

Cyril
Příspěvky: 5772
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Lupo: no Reason ma render na houby, ale Cubase? Chces rict, ze ten Reverb je lepsi, nez jakykoliv VSTcka co jsi slysel?

LUPO
Příspěvky: 839
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

ano presne tak. neslysel sem lepsi reverby, alespon ty co se libi me.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14008
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy »

ano, ableton ma filtre aj ostatne efekty spickove uz od prvej verzie a v 6ke uz to dotiahli fakt k neskutocnej dokonalosti.. takze by som sa ani necudoval ak by aj render/mixdown algorytmi mali spravene kvalitnejsie ako konkurencia :)

LUPO
Příspěvky: 839
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

no me ted sere, ze kvuli tomu budu muset vsecko asi predelavat :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14008
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy »

haha :) takze migrujes pod ableton ? inak prerabanie veci do noveho hostu neni az tak zla vec, clovek casto dojde na nove napady a vylepsienia aj starsich materialov na ktore uz pomaly sada prach :) ja som si jeden track zatial z reasonu premigroval do abletonu a vysla mi z toho super kolekcia loopov, par novych veci ma tam napadlo a hned je z toho material z ktoreho v pohode vystacim na 15 minut live hrania (povodny track mal cca 8 minut)

ale stale som tak 50/50 rozhodnuty.. ableton vitazi tym ze ked uz raz v nom clovek ma porobene veci je strasne lahke postavit koncepciu live-actu - co je vsak vec ktoruy by som prave chcel teraz poriesit - poriadny live act postaveny na notebooku a par synths HW okolo toho ... cubase u mna zase vitazi pohodlnostou prace, hlavne tym pianoroll, mixer, workspace su vsetko nezavisle windows okna takze sa daju podla potreby presuvat.. toto je u mna hlavna brzda prechodu na ableton - strasne mi vadi ze je tam vsetko v jednom, proste sa cez to nie a nie preniest...

LUPO
Příspěvky: 839
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

jeste uvidim, to predelavani je strasna prace, v podstate vsecko znova

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

dendy píše:haha :) takze migrujes pod ableton ? inak prerabanie veci do noveho hostu neni az tak zla vec, clovek casto dojde na nove napady a vylepsienia aj starsich materialov na ktore uz pomaly sada prach :) ja som si jeden track zatial z reasonu premigroval do abletonu a vysla mi z toho super kolekcia loopov, par novych veci ma tam napadlo a hned je z toho material z ktoreho v pohode vystacim na 15 minut live hrania (povodny track mal cca 8 minut)

ale stale som tak 50/50 rozhodnuty.. ableton vitazi tym ze ked uz raz v nom clovek ma porobene veci je strasne lahke postavit koncepciu live-actu - co je vsak vec ktoruy by som prave chcel teraz poriesit - poriadny live act postaveny na notebooku a par synths HW okolo toho ... cubase u mna zase vitazi pohodlnostou prace, hlavne tym pianoroll, mixer, workspace su vsetko nezavisle windows okna takze sa daju podla potreby presuvat.. toto je u mna hlavna brzda prechodu na ableton - strasne mi vadi ze je tam vsetko v jednom, proste sa cez to nie a nie preniest...
skus ableton tak na mesiac (daj mu sancu) a uvidis, ze to nebude s tym prechodom taky problem....
mna prave v Cubase tie nespocetne okna irituju, pretoze casto clovek nerobi nic, len presuva aby mohol vobec vidiet a robit to, co potrebuje

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

LUPO píše:vcera sem na to poprve koukl a zde jsou moje poznatky:
Ovladani: zatim sem si moc nezvykl, trochu chaos, ale da se, super je ze pak vidim vsechny efekty pohromade

Kvalita efektu je neuveritelna, neda se srovnat s Reasonem, ani v Cubase sem takovej zvuk nenakroutil..

Uchvatil mne predevsim Reverb (naprosto bozi), EQ, Saturation, Filtry (uzasny!!!)

Zasadni pruser co mam, natahl sem tam 14 celych wavu songu a uz mi to nestiha prehravat, takze na live je asi nutny to rosekat na loopy a ulehcit ti procesoru a hadru

Nevim proc ale po hodce dve hrani si, se mi podarilo udelat minimalne dvojnasobne lepsi zvuk, nez v cubase. Nevim cim to je ale uz jen kdyz tam nahraju jednotlivy stopy a dam render, tak ten song hraje o dost kvalitneji a lip nez kdyz dam render v cubase nebo reasonu.
ked natiahnes tie wavy do Live, skus si pri niektorych nastavit prehravanie z RAM (Clip view), pretoze Live ich automaticky taha z HDD. IMHO pri dvoch vacsich HDD by nemal byt problem aj s ovela vacsim poctom audio trackov (podobne ako u Cubase). poznam par typkov, ktori na tom frcia aj s 50 audiotrackmi (z toho 20 full lenght) a no problem... :)

Odpovědět