Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od mONOGRAm »

prezeram navod, i vsetky dostupne okna v Osmicke - ma tato verzia abletonu moznost nahravat a editovat midi eventy CC?

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

prosím vás jsem nový s abletonem a nemůžu přijít na jednu věc. když chci poskládat za sebe bloky loopů řekněme po 4 barech, a ten blok má poslední notu natáhlou dál za 4 bary, tak ten další "přečnívající" notu přemaže. prosím musí to jít nějak nastavit ať se tak neděje, pomozte mi někdo dík

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od pavlii »

Něco jako "Send to Back" funkce by nebyla? Čili ten následující blok vždycky "šoupnout" pod předchozí (normálně je nad předchozím).

P.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

cokoliv, hlavně mi prosím řekni kde to najdu

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od pavlii »

Ee - neřeknu. Nevím to. Jen jsem tě pošťouchnul a předpokládám, že i přes vrozenou lenost by ses měl ráčit najít si to v manuálu sám (předpokládám, že by mohla být zmínka někde u aranžování).

P.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

právě že ten už sem prolezl :( , jak jde o muziku jsem jak elektrická myš. ve fruity loops to fungovalo nádherně, tady musí být nějaká možnost prosím poraďte :(

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od pavlii »

Mno - buď má Ableton blbej manuál nebo tohle neumí nebo jsi ho prolezl špatně :wink: případně jde o to, jestli jsi prolejzal ten správný manuál - například Cubase má v zásadě 2 manuály a tahle věc určitě nebude v tom kratším, ale pouze v tom podrobném.

P.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

aktivní uživatel ableton live asi nenajde se zde

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od pavlii »

Ty makovče! Tak jsem si dal tu práci a narazil jsem na stranu 16 manuálu (LIVE 7), kde se píše, že "stopa může přehrávat pouze jeden clip naráz". Tudíž to ve mě evokuje tu myšlenku, že bude-li z clipu přesahovat nota, následující clip jí vždycky uřízne (pokud bude začínat někde během ní). Řešení je IMHO nasnadě: clip má být ohraničující celek a pokud by z něj něco mělo trčet, je to trochu prasárna. Ergo - nedělat prasárny :lol:

P.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od upman »

jsem.devka píše:aktivní uživatel ableton live asi nenajde se zde
Vezmi klip, najed na konc, nad obrazkem klipu jsou 2 sipky ukazujici vlevo - tim se ohranicuje klip. Koukej se na stopu a hybej sipkou, bude se ti tam hybat cislo. Nastav vsechny klipu na nasobek 2 a bude ti to sedet (pokud tedy jedes 4x4); ja osobne mam nastavenou drtivou vetsinu klipu na delku 16 nebo 32.

To, co zustane za tou sipkou, Ableton nezahraje.

Vrele, ale vazne vrele doporucuji www.ableton.com a tak sekce Tutorials - ukazuji tam na videu co a jak, pripadne tenhle search z youtube, ten zrovna projizdim ja: http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

pavlii děkuju moc za pomoc, příště ale bez toho makovce a pouček o tom jak si mám šmikat svoje klipy stejně jako mý páčo to je taky prasárna asi pro tebe co? :) inu tisíc lidí tisíc chutí, ve fruity loops sem s timhle neměl problém a kolikrát mi to skvěle posloužilo.

upman: dík taky to postupně už týden projíždim. zatím ale nic o tomhle. dneska až se dostanu večer domů, budu experimentovat s rewire fruity a rewire reason

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od pavlii »

No asi takhle: jsou určité řekněme zákonitosti, které, když se dodržují, nevedou na žádný problém. Pak je tu "tisíc lidí, tisích chutí" a tím pádem i nenulový počet problémů. Ale v přesahu mimo hranice klipu nevidím nic přínosného :wink: A makovce jsem použil záměrně - myslím, že jsem na to měl plné právo :lol:

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od kexik »

pavli: sorry ale presahujuci sampel je NAPROSTO NORMALNA VEC. preco by som mal usmykavat dozvuk z poslednych uderov? navyse neverim ze to nejde riesit, a nebude to zjavne trivialne, takze prestante mladenca dojebavat ked s abletonom nerobite alebo neviete odpovedat

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od pavlii »

2kexik: já si pod pojmem "přesahující nota" představil opravdu přesah - nikoli dozvuk - dozvuk IMHO "nepřesahuje", protože je vytvořen na základě vstupní informace (hezky bych to vysvětlil na příkladu kláves: stisknu klávesu, začne znít nota, pustím klávesu a to co slyším je dozvuk - nicméně nota je již dávno ukončená). Je to možná trošku slovíčkaření, nicméně jen jsem chtěl objasnit, na jakém základu jsem reagoval tak, jak jsem reagoval. Vzhledem k tomu, že je dozvuk tudíž výsledkem DSP (a nikoli základu tónového generátoru), tak předpokládám, že začne-li během něj hrát další nota/sampl, nemůže být tímto ukončen.

Jo pokud je nasamplován nějaký tón včetně jeho dozvuku, tak je to samozřejmě něco jiného :wink:

P.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od BS »

jsem devka: proc si vzdy ten posledni loop nedas do novyho kanalu:? pokud teda chapu tvuj dotaz dobre.

Odpovědět