Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

kexik dík
BS jj to jde, ale je to pouze kompromis
kdyby někdo zjistil jak na to dejte vědět, děkuju

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od BS »

no tak si to zgrupuj, a nasampluj nanovo, a pak znova nastrihej, a mas to,.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

spíš nějaký řešení že bych všechno dělal ve fruity loops, a používal mixák z jinýho daw, abych mohl používat poco a uad který mi fruity nezvládá, což asi nejde.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

jsem devka: ja nejako stále nechápem o čo ti ide, ved klip si zaloopuješ odkial chceš pokial chceš, alebo si ho nezaloopuješ ked chceš, dlžku klipu si spravíš tiež akú chceš, štart klipu si dáš tiež kam chceš atd.. jediné čo sa nedá /ak sa nemýlim /aby sa prekrývali dva zápisy v jednom tone, tak neviem... :?:
ten problém máš v arrangment mode (v jednom klipe?) alebo v session (ked nadpájaš klipy za seba v stope?)

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

ReaktoplazmAR ten "problém" je v session.

Mám prosím další otázku, zase budu mluvit o tom co šlo ve Fruity Loops, tak doufám že tohle tady někde půjde taky protože to strašně ulehčí práci. V angličtině jsem se toho ale v manuálu nedobral.
Jedná se o zarovnávání not do mřížek při midi recordingu. V FL tak bylo možno v rozsahu od jednoho baru (to sem moc nepoužíval :)) a další jednotky tam byly myslim poloviny, třetiny atd. beatu, a to samý stepu.

Myslel jsem že v Ableton Live je to to samý quantization menu i umístěné na stejné pozici. Tak na to du špatně nebo kde se to prosím nastavuje? děkuji

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od pavlii »

Pozor na to - kvantizace se aplikuje buď na již nahraný materiál nebo při záznamu - a o to ti jde, jenomže se to obvykle musí někde aktivovat (třeba v Cubase je to na hlavním Transport panelu)! Nicméně ty hodnoty, na které se vstupní noty "přichytávají" se nastavují v rámci kvantizace, to je OK.

Takže nastavení hodnoty už máš a teď jen najít, zdali a kde se to v Abletonu aktivuje pro záznam.

P.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

už to mám dík, je tu pozpětí od quarter note do sixteenth. jinak mi teď někdo říkal že ableton prý "nehraje"? hrdý majitel logicu, reasonu. není pravda doufám

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 375
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od boro »

Do live session potrebujem nahodit 12 pesniciek po 3 tracky (playback, metronom, bicie)
Ziadna editacia pocas hrania, iba spustanie; maximalne nejaka predpripravena automatizacia

Kvoli tomu som si vcera vecer presiel vsetky 4 casti basic tutorialu.
Vsetko by bolo super, az na to, ze Live6 mi automaticky kvantizoval audiostopy a nevedel som ich donutit plavat ponad tempo.
Da sa to? Staci odpoved typu "ANO" "NIE" - to rozhodne o mojom dalsom uzivani vynikajuceho sw na zive hranie.

Dakujem

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

boro> musíš vypnút WARP na každom audio klipe..
add: v nadstaveniach sa dá vypnút auto-warp..

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 375
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od boro »

dakujem!!!!, vypnutie WARP funkcii v nastaveni pomohlo.
samostatne warpy na kazdej audiostope s tym trochu pohynali, ale bolo to zle.

este raz # d # a # k # u # j # e # m #

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

jarní ahoj, prosim vás kluci tlačítko SOLO se mi nezapisuje když provádim recording automatizace. Device ON\OFF, na mackiem MUTE jde v pořádku. Ale to solo nic. takže promazávat všechny stopy nezůčastněné nezbytné? je tomu fakt tak? dik

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

jsem.devka píše:jarní ahoj, prosim vás kluci tlačítko SOLO se mi nezapisuje když provádim recording automatizace. Device ON\OFF, na mackiem MUTE jde v pořádku. Ale to solo nic. takže promazávat všechny stopy nezůčastněné nezbytné? je tomu fakt tak? dik
nejak som to nepobral..
ide ti o to aby si nahrával automatizáciu len jednej stopy, a ostatné stopy aby ostali nezmenené ??

Coal
Příspěvky: 66
Registrován: 03 úno 2009 14:30

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od Coal »

ReaktoplazmAR píše:
jsem.devka píše:jarní ahoj, prosim vás kluci tlačítko SOLO se mi nezapisuje když provádim recording automatizace. Device ON\OFF, na mackiem MUTE jde v pořádku. Ale to solo nic. takže promazávat všechny stopy nezůčastněné nezbytné? je tomu fakt tak? dik
nejak som to nepobral..
ide ti o to aby si nahrával automatizáciu len jednej stopy, a ostatné stopy aby ostali nezmenené ??
a jestli ti jde o to jak automatizovat vsechny stopy cojsou v grupe najednou tak na to jsou DUMMY CLIPs

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

zdravím ezone, když sem teď zkoušel potřetí zrenderovat projekt, na kterym usilovně makám tři dny, sledoval sem jak se mi třásly kolena...

prosím Vás dokáže mi někdo poradit, proč mi ableton zapomene zrenderovat dvě stopy? zkoušel sem je přehazovat mezi sebou, například basu ze stopy 3 za lead ze stopy 5 etc, ale vždycky mi to vyrenderuje všechno bez basy a jednoho leadu. sem bezradnej děkuju!

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

tak sem zkoušel vyměnit plugin, který na obou stopách hrál TC POWERCORE 01 za jiný, a hraje to. takže všude kde sem použil tenhle plugin, a normálně hraje, tak při renderingu nehraje nic, to neni pravda...

Odpovědět