CBS7 & NU6

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od pavlii » 26 bře 2013 08:13

Verze (ve smyslu "backup") - v Preferences nastavuješ maximální "stáří" těch průběžných verzí.

P.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od skeld » 26 bře 2013 08:18

Jen realita. Se sedmičkou se dělat dá a to celkem obstojně, už jsem na ní nahrál a smíchal dvě desky. Moje verze je naprosto stabilní a nepadá. S novým mixem už nemám nejmenší problém, naopak mi vyhovuje víc než ten starý. Samozřejmě mám určitý výhrady, který doufám časem odstraní, ale nedělal bych tyhle ukvapený soudy, problém nestability programu může být i někde jinde.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od pavlii » 26 bře 2013 08:23

Přesně tak - nezapomeňte, že za vším vězí zejména počítač a jeho komponenty - tohle se tady na fóru řešilo taky průběžně X-krát 8) A nemyslím si, že by byl moc relevantní argument typu "všechny předchozí verze mi běžely stabilně, tak když nová verze náhodně padá/zamrzá, je to prostě šmejd...".

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 26 bře 2013 09:04

A taky za tím stojí plug iny. Mě funguje obstojně 6.5 a zatím drží, i když občas se třeba rozjede TIčko, ale to dělá i Logic.
Verze ve smyslu záloh tzn. já si ukládám dílčí verze projektů, abych se k nim mohl vrátit, kdybych zjistil, že předchozí verze byla lepší.
Nehledě na to, že cubase umí vymrznout i tak, že ti poškodí soubor projektu a když jich nemáš víc, tak seš v loji.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od pavlii » 26 bře 2013 10:30

No však - řili při nastaveném Auto Save například na 5min interval a počet "backup" verzí 10 máš možnost se vrátit do fáze projektu před 50 minutami.

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 26 bře 2013 10:41

OK, super. Dík za info!

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od matucha » 26 bře 2013 12:22

Ja popravde autosave moc rad nemam. Raci ho mam vestavenej do ruky ;). Nemam ho rad kvuli tomu, ze se vetsinou deje v nejakou chvili, kdy se to nejmin hodi a celej projekt se v tu chvili treba nejak skubne... coz me rozciluje.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 26 bře 2013 13:05

2matucha: Jo to byl vlastne taky duvod, proc sem ho vypl, ze mi to sekalo cubase pri praci.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondrash » 29 bře 2013 13:25

Tak jsem včera nainstaloval update 7.03.
Řekl bych že s tím zase trošku popojeli.

Mix je trošičku přehlednější. Stále mám však problém s rychlostí vykreslování grafiky.
Za úplně pro mě tristní je otevírání mixu. Na půl sekundy se mi objeví bílý obdélník a tepre po něm samotný mixer. Dělá vám to taky?
Dost mě z toho bolí oči, v tom se nedá dělat. Problém začal instalací verze 7.0, ovšem teď v 7.0.3 je to ještě horší. Našel jsem souvislost s Aerem, když ho vypnu, tak mi to nedělá. Drivery ke grafice mám nejnovější. Netušíte, co by mohlo být špatně? Zatím se mi nechce pouštět do přeinstalace celého počítače.

Díval jsem se na forum Steinbergu, ale nic jsem tam nenašel...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od TOM-Thak » 29 bře 2013 13:43

2Ondrash: Dělá mi to taky v trialu, takže asi AERO.. ale dělá mi to třeba při načítání channel settings, jak je eq a inserty / sendy.

Mike.P
Příspěvky: 18
Registrován: 22 říj 2004 23:12

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Mike.P » 29 bře 2013 15:58

Já jsem také nainstaloval Cubase verzi 7.0.3 64bit. S vykreslováním grafiky jsem nikdy neměl žádný problém. Verze 7.0.3 se mi zdá trochu pomalejší než 7.0.2.
Já mám zase celkem velký problém s mixerem. Při každém otevření se mi mixér sám zvětší, párkrát to opakuju a je vyzoomovaný na maximum. Nepamatuje si pozice mixu.
Vyčistil jsem trash při startu a pořád beze změny.
Na Steinberg fóru jsem zjistil, že to dělá hodně lidem, ale řešení jsem žádné nenašel. Dělá to taky někomu z vás?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od Ondra P. » 30 bře 2013 11:27

Mně jel C7 na Mac os 10.8.3 naprosto stabilně , prostě se s tím dalo normál dělat. Jen Cubase není můj šálek kávy, moc klikání, mapování kontroleru nanic.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od skeld » 30 bře 2013 20:27

7.0.3 nainstalováno, ten mix se zdá teď přehlednější + odstranili spoustu jeho trablů, který mi dost vadily. Vykreslování mi jede bez problémů, ale s tím jsem problém neměl nikdy a s rychlostí jsem zatím nic nepostřehl, ale to ukáže až čas.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od vras » 31 bře 2013 12:15

Obrázek
S tim C7 mizerem to asi nebude uplne to pravy - po chvili jsem ho zas dostal do k.o. stavu, ze zmizela spodni cast okna, nevidim jmena tracku. Narolovat zpet se neda (anebo jsem nenasel jak), zoom/fullscreen nepomaha.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: CBS7 & NU6

Příspěvek od SoundsFine » 03 dub 2013 23:23

Mně se také automaticky zvětšuje Mix po opětovném vyvolání o (1xH).
Když znovu otevřu mix, tak se automaticky zvětší - jako bych současně zmáčkl i klávesnici "H".
Nepamatuje si pozici.

Odpovědět