CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12677
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosímo

Příspěvek od dendy » 10 črc 2011 14:46

Napis presne ktore pluginy, kolko, kolko stop, atd mas nahadzaneho ked ti to puka... Jo a taka blba otazka - mas notebookmna adapteri pichnuty alebo ides na baterku ? Pretoze tieto mObilne procesory ked to ide na baterku idu niekedy aj menej ako na polovicny vykon... Inak i7 taktovany len na 1.6 ghz tomsommani nevedel ze existuje, ja som myslel ze i7dmickynidu az od 2.2 ghz...

Ale inak spominam ze kedysi davno som mal podobny problem (to bolo s cubase sx3), ale mne to robilo aj pri upne prazdnom cubase, load meter skoro na nule a raz za cca 10 sec vyskocil na 100% a puklo to... Tam bol problem nejaky z dualcore kompatibilitou, niekde v nastaveniach cubase som musel vypnut multithreading alebo niec take , potm to bezalo lem s 1 jadrom ale spolahlivo bez lupancov... Myslim ze reinstall windowsu to nakoniec vyriesil

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Tudy » 10 črc 2011 14:59

U notebooku dělá občasné zapraskání i aktivita WIFI, takže při audio-práci doporučuju vypínat.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12677
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od dendy » 10 črc 2011 15:02

Tudy píše:U notebooku dělá občasné zapraskání i aktivita WIFI, takže při audio-práci doporučuju vypínat.
To sa ti stava ? Hm ja na notebookoch ficimmuz mozno 10 rokov ale nikdy sa mi nestalo ze by mi wifi nieco take sposoovalo... No kazdopadnenvypnut vsetko co sa len vypnut da je pri praci s audiom vo windowse vzdy dobry napad :)

Jo este v System > Hardware alebo niekde tam je takammoznost ze optimize system for running backgroundnservices (defaultne je to v imstalacii win vypnute) - tomtreba zapnut niekedy to tiez pomoze

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Tudy » 10 črc 2011 15:05

Jo, na tom notebooku, co jsem měl na srazu s MS20 Legacy. Vždy po pár minutách se WIFIna pokouší aktualizovat seznam připojení a v tu chvíli mi zapraská Cubase Studio (4, nebo 5), ale dělá to i StandAlone MS20 Legacy.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 21 led 2011 00:13

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 10 črc 2011 15:27

to dendy... 9 audiostop / 5midi stop - halion one, 1 midi - Korg legacy. U kazde audio stopy cca 5 efektu na insertu z cubase. To je zrovna tenhle projekt. Ale bude mi to delat i kdyz tam budu mit treba jen jednu audio stopu. Navrhujete teda nejake reseni? CO koupit aby to bylo funkcni a stabilni? Jsem z toho zoufaly....Doufal jsem ze kdyz zakoupim takto vykonny NTB, tak bude fungovat jak ma, ovsem to byla asi chybna uvaha.......

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od W.Cable » 10 črc 2011 15:45

Mitch píše:Jsem z toho zoufaly....Doufal jsem ze kdyz zakoupim takto vykonny NTB, tak bude fungovat jak ma, ovsem to byla asi chybna uvaha.......
Bohuzel, tento notebook ma k vykonnemu celkem daleko.
Vem si napriklad stolni PC, kde po zvyseni taktu a dodrzeni zasad dobreho chlazeni, jedou pri beznych teplotach minimalne na 4GHz.
Pricti si k vykonu 1,6GHz, klasicke "vlastnosti" notebooku, jako jsou poklesy vykonu, neodladenost, zkratka nejake ty detske nemoci a problemy jsou na svete.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12677
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od dendy » 10 črc 2011 16:00

No toho 1.6 ghz neni vela, to je fakt... Ale nemyslim si ze toto by bol ten problem... Myslim si ze zelezo je OK, problem buďe v SW (windows) ... Mozno by som skusil 32bit windowz - microsoft nikdy nevedle robit poriadne 64bitove OS, par kamosov malo tiez problemy vseliake zahadne a ked sa vratili na 32bit tak problemy zmizli

Jo este klucova otaxka je ci mas legalny cubase alebo kradnuty... Ak kradnu potom to kludne moze byt nejaky problem s dongle emu... S tym ti tu uz neporadime... Pripadne by som skusil iny DAW ci ti to tam buemtiez blbnut aby si vylucil ze je to problem cubase

Dalej, este si skus nainstalovat tento asio driver : http://www.asio4all.de, odpoj externu zvukovku a skus cubase na internej vstavanej zvukovke cez ten driver... Tiez potom skus tu tvoju externu ale nie s nativnym driverom ale tiez s tym asio4all (ovsem ak s nm pojde) ... A daj vediet vysledky... Tvoj notebook nieje uplne nadupane delo ale to co pises by mal zvladat (ovsem nie na baterke - normalne v sieti) bez problemov...

Este na zaver ma napa pozrimci mas nastaveny power saving mod windowsu na plny vykon respektive na multimedia - aby si nemal nahodou nejaky setriaci mod...

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od W.Cable » 10 črc 2011 16:09

To s tim 64bitem bych podepsal krvi, tam se deje nejak moc zahad, i kdyz vypnes v biosu a OS uplne vse(vyzkouseno u mne a jednoho znameho, oba to resime 32bitem).
1,6GHz by mel v takovemhle projektu jet bez problemu. Tezko neco radit, pokud u toho clovek nesedi nemuze vedet co se tam deje, muze pouze tipovat.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od W.Cable » 10 črc 2011 16:36

Byl jsem pomerne nedavno diky problemum u jiz zminovaneho znameho, nucen zjistit, ze M-Audio ma nejake problemy s drivery, praskance, zkresleni jak ze zpomalene gramofonove desky, to by mohlo vypadat na tvuj problem. Zkus jak psal Dendy integrovanou zvukovku, jestli nepojede bez praskancu.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 črc 2011 17:06

slaby NTB podle me.

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 20:22

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od supreff » 10 črc 2011 17:08

zkus zapnout multiprocesing v cubase>devices>devices setup>vst audiosystem> a tam zaškrtni poličko multi procesing,je to 1.6ghz procesor a je možný že jede jenom na jeden virtualní procesor což pochpitelně jednašestka nepobere :) snad ti to pomuže :mrgreen:

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 21 led 2011 00:13

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Mitch » 10 črc 2011 17:18

Diky za radu, vyzkouším. Jinak pokud 4jadro 1,6Gh s možností 8GB ram není silný notebook, tak co si mám potom koupit?

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od blueevil » 10 črc 2011 17:23

w7 ma vylepšenu spravu k datam, zabezpečenie, no pre digital music DAW neviem, neviem.stale ide totiž o emulaciu MME-WDM v open al, tak ako aj vo vistach, preto to praska, to nielen pri ASIO.absolutne nepochopitelne je ked nemožeš nainštalovat taky deamon tools, či alcohol120%. odporučam XP 64bit, ten ma "zvuk" priamo v jadre, na tento 64bit os možeš nasukat operačnej pamate kolko len chceš, len to chce spravne netframework, ovladače.kto dnes použiva ASIO2, teda 24bit/96khz? nik. ešte je tu taky zazračny gombik "freeze"
Naposledy upravil(a) blueevil dne 10 črc 2011 17:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 10 črc 2011 17:30

Mitch : kup stolny pocitac a internu kartu a rozhodne mas vacsiu sancu , ze nebudes mat problemy a rozhodne vyrazne vyssi vykon ..

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 20:22

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od supreff » 10 črc 2011 17:36

tenhle procesor má funkci turbo boost a dokáže ti zněj vytáhnout z 1.6 až na 2.8ghz :!: tak si zjisti jak se to dělá a nalož tomu hajzlikovi at se vaří :mrgreen: ,a myslim že ti záruka na procesor zustane protože je to funkce toho procesoru ale nejsem si jistej,něco si o tom přečti a di na to :wink:

Odpovědět