CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Kermitak » 12 črc 2011 00:41

blueevil píše:mne to znie inak v xp, ako v 7 s tym istym črevom, fakt! prave ten open al vo w.7 (nenachadza sa v jadre) pracuje inak ako v xp (nachadza sa v jadre WDM a MME), lebo isty članok čo som čítal davno, hovoril niečo o tej emulacii, ako o kvalitativnej zvukovej strate, samozrejme popíše sa kadečo, spominany članok už neexistuje, no ale to platilo ešte pre vistu.otazka bola myslena tak, či SSE v CPU stale využiva rovnako inštrukcie z DAW, bez spominanej straty.pre mna je to dost dilema, kedže asi sa chystam prejst na 7, lebo business microsoftu a možno kvalita pre hudobnika je asi rozdiel.to že CUBASE či SONAR ma podporu, ešte neznamena, že to hra lepšie, je to o vyvoji a možno si to nove DAW nieak kompenzuje. snad som to popisal zrozumitelne, zbytočne nerozoberal do absurdnosti, nerad by som sa zbytočne zaplietol .dik
Covece mas v tom peknej zmatek, navic ty tvy prispevky jsou strasne nesrozumitelny, na to se snad ani neda nijak rozumne reagovat.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 črc 2011 10:43

a nemysli neco na zpusob toho, ze pri internim prehravani pres windows (tj. ne pres asio) je to jinak v XP a jinak ve w7? jenom spekuluju...
asio je vsude stejny, ale ze prehravani pres windows zni hur nez asio je znama vec, nejak se to vnitrne resampluje.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od nixx » 12 črc 2011 11:08

jj, když přehráváš přes DirectSound např. 96kHz WAV, zvukovka ti klidně jede dál na 44,1kHz. Je tam interní resampling. Kterej může být ve Win7 dokonalejší než v XP.
Jak ale píšeš - tohle se zdaleka netýká jakékoliv seriózní práce se zvukem.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Kermitak » 12 črc 2011 13:59

Brooklyn: jo, to jsem tak nejak pochopil stejne, ale neni mi jasny, jak to souvisi s OpenAL, ASIO a ta veta o SSE postrada logiku. Prijde mi, jak kdyby nasel nekolik pojmu a slepil je dohromady bez hlubsiho pochopeni jejich vyznamu.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od blueevil » 13 črc 2011 13:06

asi tak to suvisi, že ten OpenAl je emulovana nahražka MME WDM, hovoril som o zvukovej kvalite, vychadzajuc zo spominaneho članku, neviem ako by som ti to vysvetlil jednoduchšie, chapem že si happy koli prave zakupenej sedmičke a nerad by si bol prekvapkany zo sklamania, možem ta ubezpečit že windows 7 je kvalitka, akurat ti píšem z verzie ultimate :) snad, alebo určite nieje postaveny na jadre UNIX, ako v Mac-och. dufajme že ten spominany članok nieje pravdou

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 13 črc 2011 13:28

blueevil : ale ako ten OpenAl suvisi s ASIOm ?

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od blueevil » 13 črc 2011 13:48

to neviem, v tom mam rezervy, priznam sa. spolieham sa len na uši v tomto pripade. vieš ako to je, všetko je business, čo tam koho z microsoftu zaujima, že muzikanti potrebuju windows na zvuk, fakt neviem čo si mysliet. emulacia mi pride ako nahražka a k tomu to nieje už v jadre OS. zober si taky ASIO ALL oproti dodavanemu originalu, musiš rozpoznat hned zvukovy rozdiel, chapem že ASIO je "sukromna kolaj", ale je to stale software

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 13 črc 2011 13:51

blueevil : no ved prave o to ide .. ze ASIO ide mimo WDM, MME a podobnych microsoftackych kokotin .. proste driver priamo medzi ZVUKOVKOU a SOFTWAROM .. Obdoba je GSIF pre GIGASAMPLER ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Kermitak » 13 črc 2011 14:42

Hele evile, vis co je OpenAL? A proc sem zas motas unix?

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od blueevil » 13 črc 2011 14:54

Pytkin: Gigasampler bol legenda, asi si ho dam zasa. dnes je to tušim mrtve, maš prehlad? Kermitak: to na veci nič nemeni že je to emulacia už nie v jadre, ale to piasal ten chlap pre vistu a tam to može pracovat inak. daj nieaky odborny članok ak sa da, hodne ma to zaujima. to čo som zatial našiel, je dost slabe. ja som prechadzal od G5 a Pro Tools HD, prave koli novemu SONAR-u X1, koli zmene, už mi ten "pro tools" a Mac liezol na nervy, tak promiň.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 13 črc 2011 15:06

blueevil : no prave to ze gigasampler bol mimo cubasu , bol mozno jeho problem . i ked neskor mal byt nejaky instrument , ktory by bol VST . neviem .. prestal som to tiez od istej doby sledovat ..

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od nixx » 13 črc 2011 15:13

modry ďábel: Open AL je API používané hlavně vývojáři her pro "3D zvuk". Proč to taháš sem? Jakou souvislost to podle tebe má s DAW a Windows 7? Že ty si z nás děláš srandu!? :-)

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od blueevil » 13 črc 2011 17:34

nie, vychadzal som z nieakeho blbeho platku kdesi, tam prave bola spomenuta ta emulacia, ako nahražka prave už neexistujuceho WDM či MME vo vistach alebo 7, tam bol spomenuty ten vodič OpenAl. ak o tej emulacii niečo nahodou vieš, niekto vie, pozrel by som to, dufam že to zasa zbytočne nekombinujem, potrebujem to koli tomu, lebo sa neviem rozhodnut či mam ostat na XP sp3 64bit, alebo prejst na 7. nemam ani čas to študovat momentalne. momentalne mam dojem zo 7 celkom dobry, je stabilnejšie ako XP, som prekvapeny. vrele dik

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od pavlii » 14 črc 2011 02:32

No já jen lehce zasáhnu - de-facto to tady už zaznělo. Seriózní práce se děje na bázi ASIO ovladače, který je jako jediný psán "na míru" danému HW. Tím pádem je úplně jedno (IMHO), na jaké platformě (XP, Vista, W7) poběžíš.

P.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Kermitak » 14 črc 2011 09:28

Jen bych trosku upresnil - u ASIO je vyhoda hlavne v tom, ze audioaplikace pristupuje primo k hardware a bypassuje windowsi zvukovej subsystem (mixer, resampler), cimz jednak umoznuje bitovou konzistenci audiostreamu po cele ceste hw-daw a jednak snizuje latenci.

Odpovědět