CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Rošky
Příspěvky: 119
Registrován: 12 srp 2004 11:08

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Rošky » 14 črc 2011 10:31

Kermitak píše:Jen bych trosku upresnil - u ASIO je vyhoda hlavne v tom, ze audioaplikace pristupuje primo k hardware a bypassuje windowsi zvukovej subsystem (mixer, resampler), cimz jednak umoznuje bitovou konzistenci audiostreamu po cele ceste hw-daw a jednak snizuje latenci.
Tohle je tak kompaktně řečeno, že by se to mělo někam vytesat.
Rošky

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od blueevil » 17 črc 2011 22:46

aky je rozdiel WASAPI a ASIO? da sa to použit normalne ako nahražka ASIO? ak by to niekoho zaujimalo tak W7 ma tzv.MMCSS obdoba Macovskeho Core Audio, ktory prave zabezpečuje spravne naplanovanie processora v audio. XP to nema!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 17 črc 2011 23:42

to predsa ale stale nijak nesuvisi s asiom ..

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od blueevil » 18 črc 2011 21:29

viem. u noveho W7 je aj tato možnost WASAPI, vybehlo mi to v nastaveniach v SONAR X1 Pro, preto som chcel vediet či nahodou mate skusenosti s tym. ja som to skušal zatial len na domackej Creative elite pro, tam je to problem s ovladačmi, tak to nejde ako by malo, použivam ju len tak na muzicirovanie a nahravanie MIDI na doma, zober si, že tam nejde ani creative ASIO, musim dat ASIO for All, ako hodnotiš ty ASIO for All, čisto hypoteticky, na profi asi bieda, čo?. teraz som sa zbavil dvoch kariet, tak nemam možnost to na čom odskušat, pokukavam zatial po nieakych dvoch kartach.inak ten W7 je super, mal by si prejst nan, už nemam dilemu, jednoznačne! nema to nič spoločne s vistou Pytkin, je to fakt dobre

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 18 črc 2011 21:57

ASIO for ALL je v pohode .. je to stale lepsie , ako nic .. divne ale ze creative asio nejde .. to ti nejde v SONARe ? mozno SONAR nema uplne dobru implementaciu ASIO .. viem ze mi Creative ASIO fungovalo , ked som este pouzival Audigy .. Na W7 nemam dovod prejst .. Ja som s XP spokojny .. Vobec netusim , ci uz ma EMU fungujuce frivery na W7 .. Ja som zastancom toho , ze ked nieco funguje , netreba do toho drbat :D

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od pavlii » 18 črc 2011 22:17

Jo, asi tak.

P.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od blueevil » 21 črc 2011 01:30

Pytkin: creative asio nejde v Sonar X1 Pro, Cubase5, musim použit prave ten ovladač ASIO for All2 2,9. no ale to som skušal na W7 32 bit ultimate. ide len v FL9, ale všetko v 44,1 Khz.ako nieaka standalone VSTi može fungovat zrejme aj vyšie ako prave vo 44,1 Khz. otazne aj je či nam to je vobec potreba točit do ASIO2, teda 24/96 kedže nik si nekupuje DVDaudio, či SACD. lebo ked to aj tak vymakaš pri tej ASIO2, musiš to wav-nut na 44,1 Khz a tam je zasa strata a tvoja praca je zbytočna. ja to riešim asi zasa na dva compy kde 24/96 vystup ide ešte do krabic a už linkovo prave ako final v 44,1 Khz v Sequoji. hodne ma zobral ten novy SonarX1, su tam veci, ktore nema Logic, Pro tools, Digital performer. je to dane ovladačmi samozrejme, priložene pre vistu nefunguju. tak pre MIDI je to zasa tlak v tom že ta elite pro ma mixer z dvoma kanalmi, kde na každy kanal maš fader + 4 X efekty so spoočnou zbernicou, musim povedat že reverb ma viac ako 20 parametrov a je na profi urovni, taktiež compressor, ale pri maximalnom rozlišeni 48 Khz. E-MU su machri, klobuk dole, je vidiet že Creative/E-MU mala ambicie hodne vysoko, škoda ich. odskušane to ešte nemam kompletne, lebo som ju kupoval teraz nedavno len tak do bytu kôli tomu audio čipu, musim povedat že ich čipy su fakt dobre, ale tie ovladače a nepochopitelny nezaujem firmy. ty maš nieaky web, kde maš vlastne veci, nehodiš link?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Kermitak » 21 črc 2011 01:47

ASIO 2 nema nic spolecnyho s bitovou hloubkou a samplovaci frekvenci a muzes s nim samozrejme natacet klidne do 24/44.1. Hlavni rozdil proti ASIO je moznost nizsi latence a direct monitoring, afaik.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od Pytkin » 21 črc 2011 01:50

blueevil : nemam stranku , kde by boli ukazky .. muziku nerobim skoro vobec .. viac zvuk do videa .. ale momentalne ma viac zivi internetovy streaming a veci okolo neho ..

koukolaj
Příspěvky: 2
Registrován: 05 zář 2011 21:06

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od koukolaj » 05 zář 2011 21:43

Mitch píše:AHOj, mám takový problém..

Když mám v projektu nějaké vst stopy + třeba i nějaké audio, tak mi to při přehrávání začne hrozně praskat. Pracuji na ntb s procesorem i7, fast track pro, windows 7 64bit a cubase 5. Výkon mám určitě dostatečný, takže tím to nebude...pátral jsem jsem ještě na fórech, že často pomůže změna latence z 128 na 258, ale já i když to hodím na 512, tak to pořád praská, čímž se mi samozřejmě ještě prodlužuje doba odezvy. Mám pocit že se můžou řezat ty 64/ 32 bit, že to někde nemusí seďět, ale hrozně mě to štve. Nechci věřit myšlence, že jedině s macem mi to bude fungovat. Už jsem investoval jiným směrem a jsem z toho otravenej.... BUDU VDĚČNÝ ZA KAŽDOU RADU, MOŽNÁ SE S TÍM UŽ NĚKDO SETKAL. DÍKY.
Mě to praskalo podobně, když jsem omylem přehodil v cubase z 16ti bitů na 24 bitů. Stopy byly nahrány v 16ti a já přepnul zvukovku do cubase na 24 a prskalo to jako sviňa. Také mi to prská když použiju nějaký efekt z jiného programu, např. ze sound forge. Hledej nějaké přenastavení zvukovky. Těch 64/32 bit to může také asi zlobit. Dej si záležet aby audia ve stopách byly Wavy.

pekar24
Příspěvky: 1
Registrován: 13 říj 2011 20:24

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od pekar24 » 13 říj 2011 20:26

Zdravím. Měl jsem podobný problém a tak jsem zakázal DVD mechaniku a bylo po praskání.
Pokud systém stále něco osahává, dělá to lupance.

Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 69
Registrován: 03 bře 2011 11:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od K studio » 13 led 2012 00:04

Zdravím, nechci zakládat nový téma, tak použiju tohle podobné, poprosil bych o radu, jestli jste se tím setkali:

...jen pro pořádek -i5-25oo/3.3oGHZ/win7 64/cubase6 64/ M-audio-profire2626

Můj dotaz/problém - audio stopa (konkrétně foukací harmonika), na ní v insertu nasazený cubase distortion. I když mám udělaný crossfade (fade in), tak se při přehrávání v místě začátku wavu ozve v cca 80% přehrávání celkem hlasité lupnutí..
??????????????????????????????????

Projekt je ve fázi teprve před míchačkou (čili relativně málo zatížení) a problémy s latencí by to být neměly..

Dík předem, ps -ticho léčí ;-)

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od 303 » 13 led 2012 09:22

K studio píše:Můj dotaz/problém - audio stopa (konkrétně foukací harmonika), na ní v insertu nasazený cubase distortion. I když mám udělaný crossfade (fade in), tak se při přehrávání v místě začátku wavu ozve v cca 80% přehrávání celkem hlasité lupnutí..
??????????????????????????????????
tak to odstrihnete ne ....to lupnutí...nebo to lupe i jinde než na začatku ty stopy ?..tezko rict takhle..lupaní muze spusobovat vic vecí...ale pokud v jinejch stopach nelupe tak by to melo jit nijak porešit....ja si zažil lupaní s M - Audio Profire610 taky do sytosti ale tam byl problem s fw

Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 69
Registrován: 03 bře 2011 11:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od K studio » 15 led 2012 18:15

Zdravím!
...právě, že stopa je čistá, ošetřená fade in(em), jak jsem psal. Lupnutí se objevuje až po nasazení efektu do insertu, dle mého názoru jde o problém SW.
Ještě můžu zkusit export mixdownu, jestli to je jen při přehrání projektu, ale i tak je to otravný...

Uživatelský avatar
K studio
Příspěvky: 69
Registrován: 03 bře 2011 11:58

Re: CUBASE 5 a praskání - poraďte prosím

Příspěvek od K studio » 02 úno 2012 16:22

hm, tak při mixdownu (i opakovaném) je klid..

Odpovědět