Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 05 úno 2010 14:17

Vlad píše: ono to je tak, ze hlavne zalezi na systemu - 32bit system dokaze pro 1 aplikaci adresovat max. 2GB, pricemz sam dokaze vyuzit max. 3,2GB pameti.
64bit system dokaze vyuzit az 128GB pameti a na jednu aplikaci si nejsem jistej, ale bude to urcite vic jak 2GB. Moje zkusenost je nasledujici -
64bit system, 32bit Cubase 5, 6GB Ram - ladoval jsem do Cubase co to dalo a kdyz uz to neslo, spravce uloh mi ukazoval u Cubase 5 pres 5GB :shock:
Ted mam jenom 4GB ram ale zkusim to a dam sem info
Chcel by som len uviest na pravu mieru ako to je .. 32bit OS vie adresovat 4GB .. to je ale cely adresny priestor , aj s pamtou grafiky a keriet .. cize typicky , ked mam 512MB grafiku , tak 32bir OS vie adresovat ~ 3.5 GB . Niekedy treba zapnut v BIOSe remapovanie , inak ukazuje len 3G ..

http://technicians-blog.kingcomputer.co ... ng-system/
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... S.85).aspx

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od delay » 05 úno 2010 14:31

Je to to samý jako 5.1.1. akorát tam opravil nejakej BUG :), stačí když si stáhneš aktuální 5.1.1., Steinberg si to uz opravil (prej).

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od delay » 05 úno 2010 14:35

Pytkin: No, me ukazuje 2 GB, mám 4 GB, modifikovanej soubor .ini, kde sem daval parametr /3GB mi dělal problemy s UAD1, ale přes to mi DAW adresuje 2GB v pohode, takze to nejak funguje... Nicméně každýmu asi trochu jinak...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od Kermitak » 05 úno 2010 14:58

Pytkin: kdyz uz to chces uvadet na pravou miru, tak nahrad OS za Windows ;)
Vlad: mas to cely blbe, pokud se bavime obecne o OS. Pokud se bavime o windows, tak jen castecne ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 05 úno 2010 15:00

kermitak : samozrejme som hovoril o windowse :) sak ine sa tu neriesi ..

delay : to je program .. ja som hovoril o systeme ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 05 úno 2010 16:55

tady je pekna tabulka srovnani velikosti vyuzitelne pameti u 32bit vs 64bit Windows:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 85%29.aspx

Win7 dokazi vyuzit az 192GB pameti (tech 128GB jsou pro Vistu)

Kermitak: bavime se o Win, teda aspon ja :wink:

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 06 úno 2010 12:58

tak jsem vyzkousel kolik si vezme Cubase 5 z pameti:
Win7 64bit, 4GB RAM, Cubase 5 32bit
Obrázek
Obrázek

Takze pro vyuziti vice pameti staci mit 64bit system a 32bit aplikaci. Cubase 5 nemusi byt nutne 64bit. Pred casem jsem mel 6GB ramky a C5 si spolkla neco pres 5GB.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 06 úno 2010 16:30

Diky za testik, jedna zasadni vyhoda win64 je na prvni pohled zrejma, a sice, ze aplikacim prideli maximalni mozny adresovy prostor.
Ale ten strop pro 32bit aplikace tam prece musi byt, neni mi jasne, jak by mohla 32-bit aplikace adresovat 5 nebo vic GB, kdyz adr. rosah je 0..ffffffff, proste vys nema jak jit, to by odpovidalo rozsahu 0-4GB.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 06 úno 2010 16:41

Vcera se mi ta zbastlena Cubase5 posrala uplne, po nejakem nahodnem predchozim padu se neco nekde ulozilo nebo neulozilo a zacalo to na startu znova vyhledavat pluginy (coz je zalezitost na nekolik minut a normalne se deje pri prvnim spusteni). Pote, co to pluginy vyhledalo, tak si je to spravne ulozilo do svych xml. Ale pri dalsim startu to zacne hledat pluginy znova, ale tentokrat se hleda od korene disku C:\ !!!!!!! a protoze to hleda uplne picoviny, nahlasi to asi 20x exception na nejakem microsoftim dll, ktere nema s VST nic spolecneho a pak to drbne cele. ZKousel jsem vsechno, promazat XML konfigurace, vsechny VST pluginy hodin nekam jinam, nastavit VStPluginPath, odinstalovat a naisntalovat znova cubase, nic nepomaha. Proste neco jim zustalo nekde pohozeno v souboru nebo v registrech nebo kde. Vysledek je na hovno. Steinbergu, fakt se mi kvuli tobe moc chce obetovat cely den a znova instalovat cely PC, diky!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2010 20:56

vras : ale pluginy mozu dostavat inu pamat ako cubase .. a windows mozno ukazuje vsetku pamat dokopy .. cubase + pluginy .. neviem .. len hadam .. tiez mi to pride divne , ako 32bit aplikacia moze mat 5G ram ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Cubase 5

Příspěvek od Ondra P. » 06 úno 2010 21:26

Kdyz jsem tohle zkousel na MACu tak tam to opravdu nejde prez 2gb pro jednu 32bit aplikaci... ve Windows to opravdu jde .. jak Cubase , tak Ableton co jsem zkousel

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 06 úno 2010 23:31

Pytkin píše: .. a windows mozno ukazuje vsetku pamat dokopy .. cubase + pluginy .. neviem .. len hadam ..
urcite, spravce to ukazuje dohromady - pluginy+cubase pod polozkou cubase.
Kdyz mi to zacalo hlasit limit pameti (nesel nahrat zadnej novej plugin) tak jsem to shodil a vyuziti pameti kleslo na cca 700MB.
Chtelo by to nekoho, kdo ma vic pameti jak 4GB (tusim ze u nekoho jsem videl 12GB).

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od delay » 08 úno 2010 13:28

vras píše:Vcera se mi ta zbastlena Cubase5 posrala uplne, po nejakem nahodnem predchozim padu se neco nekde ulozilo nebo neulozilo a zacalo to na startu znova vyhledavat pluginy (coz je zalezitost na nekolik minut a normalne se deje pri prvnim spusteni). Pote, co to pluginy vyhledalo, tak si je to spravne ulozilo do svych xml. Ale pri dalsim startu to zacne hledat pluginy znova, ale tentokrat se hleda od korene disku C:\ !!!!!!! a protoze to hleda uplne picoviny, nahlasi to asi 20x exception na nejakem microsoftim dll, ktere nema s VST nic spolecneho a pak to drbne cele. ZKousel jsem vsechno, promazat XML konfigurace, vsechny VST pluginy hodin nekam jinam, nastavit VStPluginPath, odinstalovat a naisntalovat znova cubase, nic nepomaha. Proste neco jim zustalo nekde pohozeno v souboru nebo v registrech nebo kde. Vysledek je na hovno. Steinbergu, fakt se mi kvuli tobe moc chce obetovat cely den a znova instalovat cely PC, diky!
No, padá mi to podobně, občas to nastavení zmizí a pluginy načítá znovu, jak jsi už psal. je to po*raný prostě.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 08 úno 2010 14:22

Steinberg podpora pise tohle, treba to pomuze:
6. VST Plug-in Troubles (Cubase and Nuendo only)
If Cubase/Nuendo hangs or quits during the start up or while loading a specific project file it is likely that an installed VST plug-in is causing trouble.
Temporarily hiding installed VST plug-ins from Cubase/Nuendo is an easy and effective way to verify if a specific plug indeed is sabotaging your sequencer.
Of course, for this operation you need to know all VST plug-ins folders Cubase/Nuendo is knowing...

Locating VST Plug-in Folders
* In Cubase/Nuendo, select "Plug-in Information" from the "Devices" menu.
* Make sure the "VST PlugIns" tab is selected and click on "VST 2.x Paths".
* The VST 2 paths known to Cubase/Nuendo will be listed. Write them down, make a screenshot or simply memorize them.
* Additionally consider the VST 3 plug-ins folder: C:\Program Files\Common Files\VST3

Hiding VST Plug-ins
The following steps describe only one possible application of the "hiding stragegy". Of course you can have your own approach if you've understood the basic idea.
* Quit Cubase/Nuendo.
* Navigate to the first VST plug-in folder (refer to the note or screenshot you've made before, or your memory).
* Assuming the folder is named "VSTPlugins", rename it to "VSTPlugins_hidden". This will hide it from Cubase/Nuendo.
* Restart Cubase/Nuendo.
* If necessary, load the problematic project. In this case Cubase/Nuendo will complain about missing plug-ins. Simply ignore corresponding error messages.
If the problem persists you know that it is obviously not related to a VST plug-in inside this hidden folder. In this case rename the folder to its original name and repeat the procedure with the next VST plug-ins folder on your list.

If hiding one of the folders actually fixed the problem you still don't know the bad guy but, after all, you know where he is living... In order to identify the problematic plug-in create a new folder next to the hidden one and give him the original name, in this example "VSTPlugins". Now you can move the most suspicious plug from the renamed folder (e.g. "VSTPlugins_hidden") to the new one (e.g. "VSTPlugins"). Restart Cubase/Nuendo and see if it still runs correctly. Repeat moving plug-ins and restarting Cubase/Nuendo until you've finally isolated the trouble maker. In case you have a lot of plug-ins installed moving half of the them at a time might speed up the search.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Cubase 5

Příspěvek od Tudy » 07 dub 2010 09:48

Tož jsem si pořídil upgrade na Cubase Studio 5. Hlavním důvodem byl intonátor (na hlavní zpěv bych ho nepoužil, ale na vokály ušetří spoustu času) a možnost přikoupit za 99EUR Halion Symphonic Orchestra 16bit.

PLUSY:
Z HSO jsem nadšený a nejvíc z toho, že běží i pod Cubase Studio 4, takže už s ním můžu pracovat i ve starých projektech, než udělám kompletní přechod na CS5.
Co mě hodně potěšilo, že KONEČNĚ opravili problém s kopírováním přes okraj obrazovky (ve 4 to vždy začne utíkat, pak běží asi 5 vteřin někam za konec skladby a ke kopírování nedojde).

MÍNUS:
nejdou editovat rytmy - jakmile mám zvýrazněný jeden buben v editoru a změním třeba rychlostní citlivost, vždy automaticky přeskočí výběr na první buben (kopák) a pro další editaci je třeba zase vybrat požadovaný.

Znám chlapíka, co ve studiu používá dvě verze Nuenda, protože každá umí a neumí něco jinýho - jednu na nahrávání, druhou na míchačku.
U Steinbergu to asi ani jinak nejde.. :(
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět