Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2010 10:31

mne oficialne nuendo nepada .. viem ze pri starovm Cubase tusim este VST bol tento problem , ze crack bol stabilnejsi ako normalna verzia .. Ale pri novsich verziach som to uz nezaznamenal ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Cubase 5

Příspěvek od Ondra P. » 05 led 2010 10:42

stejne je to podivny.. to tedy musi byt problem v synchrosoftu, nebo USB driverech pro klic

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 » 04 úno 2010 16:24

Dobrý den, vidím že v prosinci vyšel nový update 5.1.1 pro cubase. Verzi 5.1. tuším Ondrash radil neinstalovat. Máte někdo zkušenosti jak se chová nejnovější update?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 04 úno 2010 16:38

peetr1 píše:Dobrý den, vidím že v prosinci vyšel nový update 5.1.1 pro cubase. Verzi 5.1. tuším Ondrash radil neinstalovat. Máte někdo zkušenosti jak se chová nejnovější update?
mam update 5.1.1 a nepozoruju nic neobvykleho - Cubase 5 32bit na Win7 64bit

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 » 04 úno 2010 19:14

Ok už jsem to taky nahodil, vypadá že to je Ok, ale uvidí se až časem..... :D

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 04 úno 2010 20:30

vidím že v prosinci vyšel nový update 5.1.1 pro cubase. Verzi 5.1. tuším Ondrash radil neinstalovat. Máte někdo zkušenosti jak se chová nejnovější update?
Problemova verze byla 5.1.0.150. Posledni 5.1.1.120 ma nejaky hotfixy, je jakz takz OK, tak jak jsme u Cubase zvykli, samozrejme uplne stabilni verze Cubase je cira utopie.
mam update 5.1.1 a nepozoruju nic neobvykleho - Cubase 5 32bit na Win7 64bit
Proc jsi na x64 nenasadil Cubase 64bit, ma tam ta 32bit verze nejake vyhody?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 5

Příspěvek od Fractal » 04 úno 2010 20:41

typuju ze kvuli pluginum ne?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 05 úno 2010 00:44

vras píše:
vidím že v prosinci vyšel nový update 5.1.1 pro cubase. Verzi 5.1. tuším Ondrash radil neinstalovat. Máte někdo zkušenosti jak se chová nejnovější update?
Problemova verze byla 5.1.0.150. Posledni 5.1.1.120 ma nejaky hotfixy, je jakz takz OK, tak jak jsme u Cubase zvykli, samozrejme uplne stabilni verze Cubase je cira utopie.
mam update 5.1.1 a nepozoruju nic neobvykleho - Cubase 5 32bit na Win7 64bit
Proc jsi na x64 nenasadil Cubase 64bit, ma tam ta 32bit verze nejake vyhody?
jak pise fractal, problemy s 32bit pluginy (kterych je vetsina) alias problem s internim VST bridge
cubase-nuendo/cubase-5-a-64ti-bitove-wi ... ilit=64bit
nicmene benefit vice pameti (vice jak 4GB) se u 32bit verze C5 neztraci. Dulezita je verze systemu
Instalovat si ale muzes obe verze a zkouset, ktera ti pobezi stabilneji

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 05 úno 2010 11:04

nicmene benefit vice pameti (vice jak 4GB) se u 32bit verze C5 neztraci.
Rad bych se mylil, ale Cubase 32bit podle mne nemuze adresovat vic nez cca 3GB pameti, protoze v 32bitech je to strop. Ikdyz to bude bezet na win64.
Ale rad bych se mylil, nemas to vyzkouseny?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 05 úno 2010 11:27

vras píše:
nicmene benefit vice pameti (vice jak 4GB) se u 32bit verze C5 neztraci.
Rad bych se mylil, ale Cubase 32bit podle mne nemuze adresovat vic nez cca 3GB pameti, protoze v 32bitech je to strop. Ikdyz to bude bezet na win64.
Ale rad bych se mylil, nemas to vyzkouseny?
ono to je tak, ze hlavne zalezi na systemu - 32bit system dokaze pro 1 aplikaci adresovat max. 2GB, pricemz sam dokaze vyuzit max. 3,2GB pameti.
64bit system dokaze vyuzit az 128GB pameti a na jednu aplikaci si nejsem jistej, ale bude to urcite vic jak 2GB. Moje zkusenost je nasledujici -
64bit system, 32bit Cubase 5, 6GB Ram - ladoval jsem do Cubase co to dalo a kdyz uz to neslo, spravce uloh mi ukazoval u Cubase 5 pres 5GB :shock:
Ted mam jenom 4GB ram ale zkusim to a dam sem info

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Cubase 5

Příspěvek od Ondra P. » 05 úno 2010 12:53

vras píše:
nicmene benefit vice pameti (vice jak 4GB) se u 32bit verze C5 neztraci.
Rad bych se mylil, ale Cubase 32bit podle mne nemuze adresovat vic nez cca 3GB pameti, protoze v 32bitech je to strop. Ikdyz to bude bezet na win64.
Ale rad bych se mylil, nemas to vyzkouseny?
taky mam W7 a 32bit Cubase a sńaladoval jsem vpohode neco prez 4GB vic jsem nezkousel...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od delay » 05 úno 2010 13:31

Taky sem hodim jednu poznamku... Mam Cubase5 - update 5.1.1 - BACHA!!! Steinberg tam měl zpočátku nějakej nepříjemnej BUG, následně jsem se dočetl, že AIR vydali update 5.1.2. a odstranili tu chybku (hehe :roll: ), nyní by ale všechno mělo být OK a současnej update 5.1.1 na stránkách Steinberga je snad čistej.

Nicméně jsem zjistil jednu podstatnou nepříjemnost, a to je že při zavírání DAW mě Cubase někdy hodí do "blue death", nedokázal jsem pochopit proč, ale nyní jsem si na 50% jistej, že to dělá UAD. Netvrdím, že je chyba na straně Cubase nebo UAD, nicméně do té doby jsem s tím problém neměl. Nepříjemné je to hlavně proto, že se resetují veškeré nastavení I/O, ASIO, MIDI kontroleru atd. Mimochodem - tohle se dělo i v základní verzi.
Pokud někoho napadá, v čem je háček, budu vděčnej.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Cubase 5

Příspěvek od Ondra P. » 05 úno 2010 13:37

delay píše:Taky sem hodim jednu poznamku... Mam Cubase5 - update 5.1.1 - BACHA!!! Steinberg tam měl zpočátku nějakej nepříjemnej BUG, následně jsem se dočetl, že AIR vydali update 5.1.2. a odstranili tu chybku (hehe :roll: ), nyní by ale všechno mělo být OK a současnej update 5.1.1 na stránkách Steinberga je snad čistej.

Nicméně jsem zjistil jednu podstatnou nepříjemnost, a to je že při zavírání DAW mě Cubase někdy hodí do "blue death", nedokázal jsem pochopit proč, ale nyní jsem si na 50% jistej, že to dělá UAD. Netvrdím, že je chyba na straně Cubase nebo UAD, nicméně do té doby jsem s tím problém neměl. Nepříjemné je to hlavně proto, že se resetují veškeré nastavení I/O, ASIO, MIDI kontroleru atd. Mimochodem - tohle se dělo i v základní verzi.
Pokud někoho napadá, v čem je háček, budu vděčnej.

JJ.. mne to dela NI MASSIVE VSTi... je tam nejaky problem pac to dela hodne lidem ... snad to daj dohromady

Jinak to je celkem uz husty , ze crckeri opravujou chyby po steinbergu :D

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od delay » 05 úno 2010 13:54

Nejlepší je teda natvrdo ukončit činnost programu přs správce aplikací... To jediný zatím zabírá.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 05 úno 2010 13:59

:shock: sem netusil o update 5.1.2. Mate ho nainstalovanej? Je to v pohode, kdyz to je od AiR :roll:

Odpovědět