Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 12 čer 2009 12:10

Nějak se mi přeplo chování Cubase 5, po jakémsi pádu aplikace, aniž jsem někde něco nastavoval, že po posunu kurzoru v projektu (pomocí +- kláves) se vždycky stopne playback a musí se znova spustit mezerníkem, je do dost otrava - dosud to normálně fungovalo - neví někdo, kde se toto nastavuje? Díky!

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Cubase 5

Příspěvek od Amorph » 12 čer 2009 12:14

zkus menu File/Preferences/Transport , ale nejsem si jistej, jestli tam je i presne tohle.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 12 čer 2009 13:55

zkus menu File/Preferences/Transport , ale nejsem si jistej, jestli tam je i presne tohle.
Tam jsem to prave hledal nekolikrat, ale byl jsem slepej, je to skutecne tam: 'Stop playback while winding', diky!

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Cubase 5

Příspěvek od Cundo » 09 črc 2009 15:00

1 .Mam 8 giga RAM a rad by som ich vyuzil.Mam to skusit s 64-kou Vistou alebo 64-kou XP?
2. Instalovali ste niekto tu trial verziu Halion symphony?Ak je to shit,tak sa mi nechce experimentovat...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 26 srp 2009 17:00

update 5.1 je venku

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Re: Cubase 5

Příspěvek od DJDave » 30 zář 2009 17:04

Tak co na to rikate?


Ja to tedka akorat zkousim a porad mi to pada stejne jako 4. Vzdycky otevru jakejkoliv projekt a hodi mi to chybu a spadne to.

Snad by tomu nemeli vadit projekty delany ve starsich verzich? Naposled mi bez problemu behala SX3 v tom mam taky vetsinu projektu.
....:::: DJ Dave ::::....

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 30 zář 2009 17:23

Z toho si nic nedelej, to proste pada. Na verzi nezalezi. Moc hezka vec se mi stala nedavno, kdy nesel otevrit aktualni projekt, proste to pri otevreni vzdycky drblo. Nastesti zafungoval jeden starsi backup projekt, ale i tak vic nez pulden casu v hajzlu:(

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 30 zář 2009 17:30

Vzdycky otevru jakejkoliv projekt a hodi mi to chybu a spadne to
jeste k te otazce: starsi projekty to ma umet otevrit urcite. Ale mam podezreni, ze za ty pady muze vetsinou nejaka vrstva kolem pluginu nebo pluginy samotne. Nejde jen o kompatibilitu se starsimi projekty, ale i projekty z C5. C5 by mohla mit aspon funkci "tak to kurva nejak otevri, aspon s vypnutymi VST pluginy", ale to je asi marnost nad marnost.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od Ondrash » 01 říj 2009 08:31

vras píše:
Vzdycky otevru jakejkoliv projekt a hodi mi to chybu a spadne to
jeste k te otazce: starsi projekty to ma umet otevrit urcite. Ale mam podezreni, ze za ty pady muze vetsinou nejaka vrstva kolem pluginu nebo pluginy samotne. Nejde jen o kompatibilitu se starsimi projekty, ale i projekty z C5. C5 by mohla mit aspon funkci "tak to kurva nejak otevri, aspon s vypnutymi VST pluginy", ale to je asi marnost nad marnost.
Ahoj. Tak to můžeš vyřešit tak, že na chvíli přejmenuješ adresář s pluginama. Po startu Cubase se ti nenačtou. Otevři starý projekt, vyhoď pluginy o kterých si myslíš, že nefungují, ulož projekt, zavři cubase, přejmenuj adresář zpátky na vstplugins a je to. Dokonce ani nemusíš nic přejmenovávát pokud vyhodíš folder v Cubase v Plugin Information...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 5

Příspěvek od delay » 01 říj 2009 09:39

DJDave píše:Tak co na to rikate?
Ja to tedka akorat zkousim a porad mi to pada stejne jako 4. Vzdycky otevru jakejkoliv projekt a hodi mi to chybu a spadne to.
Snad by tomu nemeli vadit projekty delany ve starsich verzich? Naposled mi bez problemu behala SX3 v tom mam taky vetsinu projektu.
WAREZ (?)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 01 říj 2009 11:55

Ahoj. Tak to můžeš vyřešit tak, že na chvíli přejmenuješ adresář s pluginama. Po startu Cubase se ti nenačtou. Otevři starý projekt, vyhoď pluginy o kterých si myslíš, že nefungují, ulož projekt, zavři cubase, přejmenuj adresář zpátky na vstplugins a je to. Dokonce ani nemusíš nic přejmenovávát pokud vyhodíš folder v Cubase v Plugin Information...
Super napad, diky

md3
Příspěvky: 54
Registrován: 06 lis 2003 22:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od md3 » 04 led 2010 00:58

Měl bych dotaz na VariAudio. O kolik zhruba tónů / oktáv dokáže rozšířit rozsah hlasu, aby to znělo ještě (v určitých mezích) přirozeně? V ukázkách mi přišlo, že extrémy nezkoušeli (a možná záměrně). VariAudio a PitchCorrect je pro mě jediný možný důvod k upgradu.
Kdyby někdo udělal nějakou demonstrační ukázku (co se týče extrémů), bylo by to nejlepší; vokály se dají najít např. na acapellas4u.co.uk.

Díky
Naposledy upravil(a) md3 dne 04 led 2010 11:20, celkem upraveno 1 x.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od vras » 04 led 2010 09:54

Prirozene budou znit jen mikrojemne nebo jemne posuny pitch. Cim vetsi skok, tim vic bude znit chemicky, s tim se smir.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 5

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2010 20:10

delay píše:
DJDave píše:Tak co na to rikate?
Ja to tedka akorat zkousim a porad mi to pada stejne jako 4. Vzdycky otevru jakejkoliv projekt a hodi mi to chybu a spadne to.
Snad by tomu nemeli vadit projekty delany ve starsich verzich? Naposled mi bez problemu behala SX3 v tom mam taky vetsinu projektu.
WAREZ (?)
myslim ze ne nutne. nam pada vic legalni verze nez crack, proto mame v supliku dongle a provozujeme stabilnejsi crack.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 05 led 2010 09:35

Brooklyn / juanita juarez píše:myslim ze ne nutne. nam pada vic legalni verze nez crack, proto mame v supliku dongle a provozujeme stabilnejsi crack.
presne takto to vyriesil kamarat v jednom studiu s Nuendom. to by ma riadne vytacalo keby som to musel riesit takto... pri tych prachoch...

Odpovědět