Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 » 22 kvě 2009 22:11

Tak jsem si pořítil C5, nainstaloval 64 bit verzi.Vista ultimate edice 64 bit. Mám na počátku tyto problémy, pokud budete vědět prosím poraďte:
1 - nepodařilo se mě nainstalovat VSTI HalionONE - nechci instalovat trial verzi, stačí mě ta základní verze, která je v ceně programu - měla by být na disku č.2. Presety mě to z disku č. 2 nainstalovalo - mám je v progr.files, no ale když v C5 klinknu F11 - tak VSTi není v nabídce...
2. VST Reverence se nechová zcela korektně - po výběru přednastavených presetů mě to některé vůbec nenačte, u žádných se potom nezobrazuje animace prostoru po klinknutí na záložku pictures..
Opravu ze stránek Steinbergu mám doinstalovanou, tak nevím zdali by problém mohl být třeba ve frameworku, nebo v jiném doplňku OKEN. PC nemám připojené k netu, takže případná aktualizace bude pro mou osobu dost náročná...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 22 kvě 2009 22:16

updaty by nemali robit problem .. stiahnes si ich z internetu (trebars v internet kaviarni) a spustis .. thats all ..

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 » 23 kvě 2009 18:35

Tak jsem nainstaloval sp1 oken, dále framework, redistributable c++, update cubase 4.01 - a ten reverence se pořád graficky nezobrazuje - načtu preset zvukově jde ale grafika ne. .... tak nevím asi ještě zkusím opětovnou instalaci cubase. Jak je to s tím VSTI HalionONE?? Na kterém CD to prosím naleznu? :(

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Cubase 5

Příspěvek od peetr1 » 23 kvě 2009 19:16

Tak nic, ani reinstal nepomohl. S tím reverence je to zvukově úplně mimo. Takže nejenom grafika. Ostatní VST 3 chodí v pohodě. Jen dodám zvuková karta RME Fireface 400, bios přehrátý nový, ovladače nejnovější, vlastně se chová krom toho reverence naprosto korektně....fakt nevím co stím. :?:

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 24 kvě 2009 12:46

mna len dost zarazili tieto ceny u Sunteq (preratane z EUR):

Cubase 5: 16 719,93 Sk
Cubase 5 Studio: 9 008 Sk
Cubase 4 Studio: 12 984 Sk

Chapete tomu? Ktgo by si kupil Cubase 4 Studio, ktore je o blbych 4 000Sk lacnejsie ako Cubase 5??? A Cubase 5 Studio je podstatne lacnejsie ako Cubase 4 Studio!!! Divne. Hlavne ze upgrady su stale brutalne predrazene...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2009 12:53

dano : ten cennik je casto neaktualny .. cubase 4 je tam uz isto len zo zotrvacnosti ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 24 kvě 2009 12:58

pytkin: aha. ale aj tak sa mi zda ten Cubase 5 strasne lacny. neviem preco mam v hlave, ze kedysi stal plny Cubase okolo 30 000Sk...

cela cenova politika Steinbergu je uplne odveci...

teraz mam SE3 a chcem upgrade. Ak by som isiel na Studio 5, zaplatil by som rovnako, ako Studio 5 nove. uplne rovnako, 300EUR. ziadna motivacia do toho ist... a tak idem do Essential 4 :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2009 21:52

dano : tak tak .. Cubase 5 za 555 EUR je fantasticka cena , a na tvojom mieste by som nespekuloval a kupoval rovno to !

resp. ak mas SE3 , tak chod do Cubase 5 za 499 EUR ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od EXCOM » 24 kvě 2009 22:05

dano : normalne by som sa vykaslal na vsetko co nie je najvysia verzia, vsetko ostatne ma drble obmedzenia ktore ta budu do buducna iba srat.. vid SE verziu a AI.. to ani neviem na co je dobre.. to fakt len do kybla hodit...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 24 kvě 2009 22:22

Pytkin píše:dano : tak tak .. Cubase 5 za 555 EUR je fantasticka cena , a na tvojom mieste by som nespekuloval a kupoval rovno to !

resp. ak mas SE3 , tak chod do Cubase 5 za 499 EUR ..
jo musim premysliet este. uplne malo penazi to nie je a prave investujem do okien :-) tak si to necham rozlezat ze co a ako

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 24 kvě 2009 22:24

EXCOM píše:dano : normalne by som sa vykaslal na vsetko co nie je najvysia verzia, vsetko ostatne ma drble obmedzenia ktore ta budu do buducna iba srat.. vid SE verziu a AI.. to ani neviem na co je dobre.. to fakt len do kybla hodit...
AI neviem o com je (asi nic moc). ale SE je uplne o inom. aj Essential. SE3 pouzivam uz par rokov a nedopustim na to. obmedzenia som na svojej praci nepocitil ziadne. ku vsetkemu sa viem dopracovat...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od EXCOM » 24 kvě 2009 22:30

dano píše:
EXCOM píše:dano : normalne by som sa vykaslal na vsetko co nie je najvysia verzia, vsetko ostatne ma drble obmedzenia ktore ta budu do buducna iba srat.. vid SE verziu a AI.. to ani neviem na co je dobre.. to fakt len do kybla hodit...
AI neviem o com je (asi nic moc). ale SE je uplne o inom. aj Essential. SE3 pouzivam uz par rokov a nedopustim na to. obmedzenia som na svojej praci nepocitil ziadne. ku vsetkemu sa viem dopracovat...
no ja mam aj AI4 aj SE3.. na SE3 mi trochu vadi ze ma len 8 HW inputs, cize mozes mat 4x stereo.. aj ked teraz by mi to uz nevadilo.. ale co mi dost vadi ze automatizacia sa da zobrazit len jedna sucasne, to je proste smrt.. ako da sa s tym robit, ale ked som otvoril SX3 a mal vsetko po ruke, tak v pripade SE3 je to brutalny zrut casu, furt si prepnut CC ktory potrebujem editovat...

AI4 je to same co SE3 len vo verzii Cubase 4 v podstate.. ma 16 HW inputs ale zas obmedzene VSTi len na dve, co niekomu moze brutalne vadit... je to ucelova verzia pre Yamaha produkty, takze sa to da od nej cakat...

ja mam aj iny pohlad trosku na seq, ja neriesim audio ale midi cize principialne by mi SE3 nemal vadit, ale prave ta automatizacia je dost obmedzujuca..

no a co mi chyba teraz uplne, to je Device Midi Manager.. to co je v SE3 je Rumunska verzia Vineii, akoze hroznova bublinkova malinovka 8)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 25 kvě 2009 09:40

EXCOM píše:no ja mam aj AI4 aj SE3.. na SE3 mi trochu vadi ze ma len 8 HW inputs, cize mozes mat 4x stereo.. aj ked teraz by mi to uz nevadilo.. ale co mi dost vadi ze automatizacia sa da zobrazit len jedna sucasne, to je proste smrt.. ako da sa s tym robit, ale ked som otvoril SX3 a mal vsetko po ruke, tak v pripade SE3 je to brutalny zrut casu, furt si prepnut CC ktory potrebujem editovat...

AI4 je to same co SE3 len vo verzii Cubase 4 v podstate.. ma 16 HW inputs ale zas obmedzene VSTi len na dve, co niekomu moze brutalne vadit... je to ucelova verzia pre Yamaha produkty, takze sa to da od nej cakat...

ja mam aj iny pohlad trosku na seq, ja neriesim audio ale midi cize principialne by mi SE3 nemal vadit, ale prave ta automatizacia je dost obmedzujuca..

no a co mi chyba teraz uplne, to je Device Midi Manager.. to co je v SE3 je Rumunska verzia Vineii, akoze hroznova bublinkova malinovka 8)
moja skusenost s SE3 (po rokoch) je taka, ze vsetko, co som predtym dokazal urobit na SX od vodnikov, dokazem urobit aj tu a v rovnakej zvukovej kvalite. a legalne a za paradnu cenu. a to je pre mna podstatne. to ze niektore veci treba riesit zlozitejsou cestou, je vzhladom k cene dost pochopitelne. podstatne ale je, ze sa to da! co sa tyka HW inputov, to je nieco co ja neriesim, ale je dost pochopitelne ze prave taketo veci orezali. a o tej automatizacii trochu nerozumiem. ja mam v jednom projekte kopec roznych automatizacii a zobrazuju sa mi sucasne. tak neviem.

viem ze SE3 je okresana vec, ale okresana naozaj esencialne. teda vsetko podstatne tam je a ostatne sa da uronit roznymi sposobmi. proste pre HOME STUDIO idelana vec. vo velkom studiu samozrejme nepouzitelna, lebo tie vstupy a tracky a ine veci su naozaj obmedzujuce...

co sa tyka AI. pozrel som specifikacie. to sa s SE3 neda porovnat ani len z lietadla. AI je podla specifikacii novy sposob oznacovania LE (light edition) pre produkty...

a tvoje porovnanie z Vineou. nuz. ani tu nesuhlasim. myslim, ze SE3 je Vinea ktora chuti rovnako ako original, akurat ze je vo flasi, z ktorej sa to trosku horsie pije...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Cubase 5

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2009 10:35

no ja medzi SE3 a AI4 nevidim rozdiel, je to to same, mal som ich spustene sucasne a som to zrovnaval.. jediny rozdiel je tam v hw inputoch a VSTi... inak je to to same... a samozrejme AI4 je postavena na Cubase 4

k tej automatizacii.. mam na mysli automatizacne krivky ktore su pod trackom.. chces mi povedat ze si vies otvorit viac ako jednu pod trackom?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 5

Příspěvek od dano » 25 kvě 2009 10:48

EXCOM píše:no ja medzi SE3 a AI4 nevidim rozdiel, je to to same, mal som ich spustene sucasne a som to zrovnaval.. jediny rozdiel je tam v hw inputoch a VSTi... inak je to to same... a samozrejme AI4 je postavena na Cubase 4
k tej automatizacii.. mam na mysli automatizacne krivky ktore su pod trackom.. chces mi povedat ze si vies otvorit viac ako jednu pod trackom?
:-)

k tomu porovnaniu: pozri si este raz specifikacie SE3 a AI4. to bude najlepsi sposob porovnania. okrem enginu 4 tam nie je o com...
k tej automatizacii: samozrejme ze ano. v jednom projekte mam niekolko takychto automatizacii (nielen hlasitostnych) sucasne... ono na to najlepsie sluzia tie group stopy... cize zase. vsetko sa da urobit.

Odpovědět