Cubase Pro 8 - A je to tady!

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2014 12:03

Mno z mého pohledu to není jen tak černobílé, ale kvůli tomu to tady zaplácávat asi nebudeme 8) jen jsem považoval za vhodné nastínit i druhou stranu mince (aniž bych obecně kohokoli obhajoval, tak udělat hot-fix taky není vždycky sranda - vím, o čem mluvím).

P.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 205
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 04 pro 2014 12:39

pavlii: Počkej, tak to si mě dostal! Já to nějak nechápu. Kdysi jsem se dostal (nevědomky :D) do grace period, když jsem koupil C6 a C6.5 jsem měl zdarma. Pak jsem nakupoval každy update, tedy na 7.0 a na 7.5 vpodstatě ráno po vydání nové verze. Dnes je ted poprvé co jsem na pochybách jít do C8 bez rozmyslu...

Ale mám za to, že pokud si koupím update ze 7.5 na 8.0 a tento update aktivuju během grace period pro 8.5, tak snad přeci mám nárok na 8.5 zdarma, ne? Vždyť smysl je právě v tom, že teoreticky když nakoupíš nějakou verzi, tak nemůžeš vědět, jestli další verze bude zítra nebo až za rok a ta grace period je takovým vyrovnáním.

Naštěstí všichni víme, že každou půlverzi teď Steinberg uvolňuje na Mikuláše.

matucha
Příspěvky: 5031
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od matucha » 04 pro 2014 14:01

Me vzdycky davalo u cubase smysl upgradovat ob verzi a ani tentokrat nemam ze zmen v ramci upgradu 6 > 8 zlej pocit. Co jsem koukal na ceny prubeznyho upgradovani, tak to proste financne nevychazi dobre (jestli jsem se nejak neprepocital).

Co me tesi, ze se zamerili na usazeni stavajiciho a nehyrej milionama syntaku co nikdo nebude pouzivat aby to vypadalo jako "udalost". Bohuzel ale nenastala zadna zmena u external effects (aspon co ja vim, este jsem nenainstaloval), ktery dost pouzivam a jejichz implementace zustala mnoho verzi stejne nedoresena i kdyz by stacilo malo.

Prechod na ableton mozna muze vyhovovat lidem, kterejm vyhovuje ableton, me ne ;). Jsou lidi co presli na Reaper a jiny... ale ja tam vzdycky narazim na to, ze veci co pouzivam a nejsou v cubase idealni, tak v tehle softech treba nejsou vubec nebo mozny jen pres slozity workaroundy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2014 14:36

ja to mam podobne .. Ableton som si nainstaloval a po spusteni rovno aj zavrel .. Logic a Reaper .. Tym som fakt dal sancu .. Dlho s nimi robil .. Ale proste mi nevyhovuju .. Logic na robenie hudby super .. Ale na postprodukciu ne .. Vzdy sa vratim k Nuendu ..

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od maux » 04 pro 2014 15:00

DJ: Ja myslím, že směrodatný je datum na účtence.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2014 15:13

2maux: je třeba vědět a ne si myslet 8) účtenka je naprosto minoritní - co se operace s aktivací produktu/GP týče.

2DJ: Tak jak jsi to napsal (..pokud si koupím starší verzi a tu aktivuju v rámci GP...) to je správně.

Ještě jednou, aby to bylo jasné: podstatné je datum AKTIVACE předchozí verze produktu (nikoli DATUM NA ÚČTENCE)!!!

P.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od maux » 04 pro 2014 15:58

Hmm, pane učiteli nemusíte bejt tak přísnej. Já sem třeba musel poslat oskenovanou účtenku z Guitarcenter do Steinbergu, aby mi dali levnější pětku. Bylo to v době, kdy stál Cubase dost přes dvacet..... :wink:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2014 16:20

Já to nemyslel přísně, natolik mě tu snad všichni znáte ;-) až budu přísný, tak to bude teprv mela :-D

Ale ještě OT na vysvětlenou: tohle je typicky pro mě fakt situace, kterou u nás v práci dávám sežrat minimálně mým technikům, když se jich ptám na cokoli, na co mají místní typovou (=speciální a detailní) zkoušku. Prostě jsem mimo jiné trochu alergický na takováto zobecňování, která si to prostě nezaslouží (protože je má buď někdo vědět nebo si to má přečíst).

Příklad s oskenovanou účtenkou je sice pěkný, ale nemá to nic s principem GP, jak je definována. Předpokládám, že máš na mysli C5 a ne VST/32 5.0 ;-)

Doufám, že jsem tě nijak nenamíchnul :-)

P.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od maux » 04 pro 2014 16:30

Ne, to je v pořádku. Psal jsem to jenom ze svýho pohledu, jak jsem si to musel poštelovat já. :wink: Nevím co mají v podmínkach teď.

Activated/Purchased netušim.....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2014 17:30

Já se na to shodou okolností po DJ Radilovo příspěvku juknul - takže "Activated".

P.

funkcorp
Příspěvky: 21
Registrován: 23 zář 2013 14:28

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od funkcorp » 04 pro 2014 17:36

Funguje vám myš v notepadu v inspector tracku - např. pohyb posuvníku okna , výběr textu ?
WIN 7Ult / 64.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 205
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 04 pro 2014 17:39

Tak jasněže Activated. Jak říkám, upgrade na 8.0 možná koupím až budu tušit GP pro C8.5, protože jinak by mě upgrade 7.5 na 8.5 vyšel dráž. Koupím upgrade ze 7.5 na 8.0 dva týdny před uvedením C8.5 a aktivuju taky v té době. Tím pádem budu mít nárok na C8.5 zdarma a tímžto pádem budu mít reálně upgrade z 7.5 na 8.5 za cenu upgrade 7.5 na 8.0 a mezitím si budu číst na fórech, jaká je letos úroda buggů v C8.0 :-)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od biscuit » 04 pro 2014 17:46

matucha píše:Me vzdycky davalo u cubase smysl upgradovat ob verzi...
mne taky, ale v 8 neni nic, co by me vedlo k tomu jit pryc ze 6. v nekterejch vecech mi prijdou steinbergove vic a vic dreveni a uprimne o ableton live uz jsem premyslel taky... ale porad jeste nejsem zralej. mozna az mi 6 nebude necim stacit, pohnu se nekam (mozna budu mit sestku az do duchodu, coz neni zas tak za dlouho :-) )

kdyz porovnam hrusky s jabkama a kouknu se na progresivitu upgradu treba u ni maschine (coz je samozrejme opravdu o kousicek mimo), tak vidim tu drevenost jeste se silnejsima konturama...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Kermitak » 04 pro 2014 17:51

Mne prijde jako dobrej duvod ten novej engine, ale uvidime nakolik bude skutecne lepsi (cimz myslim hlavne efektivnejsi/rychlejsi).

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8791
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od biscuit » 04 pro 2014 18:15

jj. mozna na to nahlizim jen povrchne, protoze jsem to neodzkousel (jsem k nim po tech letech preslapu a divnosti trochu skeptickej, uznavam). cas a uzivatele ukazou...

Odpovědět