Cubase Pro 8 - A je to tady!

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Fractal » 04 pro 2014 17:44

ja valím pořád na 5.5 a kdyby tam fungovalo video tak jak má (že Štainberku? úplně základní věc, ale to nic) tak je to uplně ok stabilní workstation, která mi stačí

už dlouho pokukuju po Reaperu, semtam na něm něco zbastlím, Logic mi vyhovuje, ale holt už nemám tak silného Maca, jinak v budoucnu bych rád oťukal Bitwig

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2014 18:14

fractal : v novych verziach je video zasadne prepracovane a funguje super ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Amorph » 04 pro 2014 19:52

Kermitak píše:Mne prijde jako dobrej duvod ten novej engine, ale uvidime nakolik bude skutecne lepsi (cimz myslim hlavne efektivnejsi/rychlejsi).
ja se bojim, ze novej engine bude predevsim znamenat nove bugy:)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Kermitak » 04 pro 2014 20:21

Tak kazda zmena znamena bugy, ale na to jsme, a zvlast u Steinbergu, zvykli :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 pro 2014 21:23

prijde mi to sviznejsi. trochu otrava pro me je, ze to vyzaduje ke spusteni aero.. kterymu jsem se doted uspesne vyhybal.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od vasekg » 04 pro 2014 21:28

Tak jo, porušil jsem všechny své zásady a jako dárek pod stromeček, se kterým jsem nepočítal, jsem si ten upgrade koupil.

Co mi teda brutálně vadí (i když je to asi o zvyk a drobnost), je, když nemám otevřený žádný projekt a z cubase je vidět jen horní lišta a pod ní plocha windows. Nedá se to nějak vyrušit, aby i nadále byla vidět pracovní plocha cubase?

Jinak potěšující je, že konečně při fade in/out nepřepíná okno :)

Uvidíme, zatím to nespadlo.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od vasekg » 04 pro 2014 21:40

Jo....a chybí Groove Agent one, ne, že bych ho používat, ale to je bug, nebo vlastnost?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od pavlii » 04 pro 2014 21:54

Nebyl náhodou nahrazen Groove Agentem SE 4?

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 pro 2014 22:09

vasekg píše:Jo....a chybí Groove Agent one, ne, že bych ho používat, ale to je bug, nebo vlastnost?
asi schvalne, kazdopadne si muzes rucne prekopirovat .vst3 a .bin soubory z predchozi cubase, funguje to.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 pro 2014 22:09

pavlii píše:Nebyl náhodou nahrazen Groove Agentem SE 4?

P.
jo, ale v min. verzi jeste byly oba.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od vasekg » 04 pro 2014 22:26

já jsem to řešil tak, že jsem stejně vše z Groove Agent one, co se mi líbilo, přetahal přes media bay do té čtyřky, to se jen ptám, že zmizela položka :)

Proto ta má poznámka, že to je nepodstatná změna.

Pozitivní je, že dopoledne 5 hodin na verzi 7.5 a 2x crash, teď prolejzám tu 8.0, asi dvě hodiny, a bez pádu. Měl bych to zaťukat na dřevo...

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 205
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 06 pro 2014 01:10

No takže klasika, Mackie MCU Pro Control Surface s novou Cubase 8 zase nepracuje 100% :-( Hiden channels z Mackie nezmizí :-( To jsou Emani v tom Steinbergu! Presne tohle zlobilo u verze 7.0 a spravili to az v 7.0.3

NAPRD!

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 62
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od EMOTIKONE » 07 pro 2014 10:53

Takže, po pár dnech...jak jsem si myslel, že je svižnější...toť dilema...Opravdu mám pořád ten pocit, že mě to starý projekty otvírá rychleji...Ale pak jsem si řekl, že budu dělat na svém death metal projektu, vytáhl jsem kytaru, natáhl jsem svůj template...a ejhle...drnk brnk...šáhnu na kytaru...zvuk vychází znatelně později....tak se prostě do bicích nechytnete...Otevřel jsem si ten samý template v 7.53 a úplně v pohodě...Pak taky musím na osmičku prásknout, že to hází grafický bugy, ačkoliv aero mam, a mám navíc uplně novou nvidiu gtx970.....A pak zlobí třeba kontakt, když v něm mám nataženo vícero nástroju, a každý do jinýho výstupu...prostě se nenatáhnou...no...je toho víc....příště....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Pytkin » 07 pro 2014 11:14

mas rovnako nastaveny ASIO driver ? latencia by mala byt v oboch verziach rovnaka ..

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 62
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od EMOTIKONE » 07 pro 2014 11:36

no práve že áno, samozrejme som experimentoval aj s ASIO guard. Som z toho rozčarovaný...

Odpovědět