Cubase Pro 8 - A je to tady!

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Hammond » 15 pro 2014 14:23

Stan píše:MC control
Sorry za offtopic: Stan, Ty si nekupoval pred casom nejaky digitalny Tascam mix (DM4800?)? Neosvedcil sa aj ako kontroler?

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od carloff » 15 pro 2014 14:26

Stan a máš Win nebo OSX? an win mi to dela aero..
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1938
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Stan » 15 pro 2014 15:56

Jo mam DM 4800 ale MC control jsem kupoval asi pred 4 lety. Dm mam jen rok a ten jsem kupoval hlavne kvuli 24 vstupum jinak karta ma 32 IN/OUT. Mam namapovany DM na Cubase a jako ovladac se mi osvedcil. Jediny co mi sere je to ze Cubase cte od zhora dolu a neni mozny uzamknout uricity fadery na danou pozici. To znamena ze mam premanentne v templatu namapovanych 48 faderu na tri vrstvy a pak dalsich 16 na finalni mix. Ale ja tady mam fakt silenosti v routingu :). Trvalo mito nekolik tydnu to dat dohromady nejvetsi vopruz bylo pochopit jak ten mix funguje. :) MC control mam jen jako podpurnej hlavne kvuli touch screen kterej v C slape tak jak ma.
Přílohy
IMG_1785.JPG
IMG_1785.JPG (100.93 KiB) Zobrazeno 743 x

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od vasekg » 17 pro 2014 16:39

Pokud jste ještě nezaregistrovali:

http://magazin.disk.cz/cs/online-prezen ... n=Facebook

funkcorp
Příspěvky: 21
Registrován: 23 zář 2013 14:28

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od funkcorp » 22 pro 2014 18:29

CU 8 - problém při otevírání midi key editoru. Nejde mi otevření editoru dvojklikem , resp. jen někdy. Spolehlivé otevření editoru jde pouze z menu nebo pomocí (return) , popř . klávesové sekvence. V manuálu k CU 8 je dvojklik uveden. Další bug ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1938
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Stan » 01 led 2015 11:40

Takze jsem narazil na jeden problem ktery me (krome jinych) opravdu na C8 stve. Po volbe midi eventu ci stopy C8 spadne, ale deje se to jen pri rozdelene workspace. Pokud se prepnu na cely projekt a zpet tak problem docasne zmizi. Hodil jsem to na YT a Steinberg forum tak uvidim jestli se to deje i nekomu jinemu. Tohle je podle me evidentne bug.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 led 2015 17:41

funkcorp píše:CU 8 - problém při otevírání midi key editoru. Nejde mi otevření editoru dvojklikem , resp. jen někdy. Spolehlivé otevření editoru jde pouze z menu nebo pomocí (return) , popř . klávesové sekvence. V manuálu k CU 8 je dvojklik uveden. Další bug ?
jo, tohle jsem zahlidl na foru, nejsi sam. (ja na to nenarazil, ale uz jsem tuhle verzi prozatim vzdal, je to fakt ztrata casu, lepsi je byt aspon .5 verzi pozadu.)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od matucha » 02 led 2015 17:51

Snad si to sedne v 8.0.1, to uz bych docela rad i vyzkousel.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 02 led 2015 17:53

ten problém otevírání editoru není jen pro Key Editor, ale i pro Sample Editor a taky třeba pro rozkliknutí Chord Eventu... Nejdřív jsem si myslel, že mám vadnou myš... Ale byl jsem si jistý, že se Sample Editor otevíral normálně, začlo to jednoho dne z ničeho nic... Když jsem otevřel jiný Project, tak tam se editory otevírají normálně... Patrně při nějaké konstelaci vzniká tento problém - to bude oříšek vyřešit....


Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 led 2015 14:14

hmm, zklamani. porad nepouzitelny.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 08 led 2015 15:46

Co nespravili? At neztracim cas aktualizaci....

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 led 2015 15:56

jestli uz c8 pouzivas, tak si ji rozhodne nainstaluj.

ale jinak z c7.5 porad nemam duvod, i kdyz mam c8 koupenou.

nejde MCU, ztraci se schopnost dvojkliku obcas, pluginum od steinbergu zamrza gui, otravna lista nahore je porad otravna lista nahore (to se asi ale nezmeni). kdyz nema focus aranz (ale treba mixconsole), nejdou PLE skripty.. to asi nikoho moc netankuje, ale muj workflow je postavenej na makrech, takze tohle je pro me dealbreaker, vsechno trva klik a vic dyl.

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od dJR » 08 led 2015 16:06

MCU :-( To je můj trn v patě. U C7 to Steinbergu trvalo půl roku než to vyřešili...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase Pro 8 - A je to tady!

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 led 2015 16:11

zajimal by me komentar nejakeho programatora tady, ktery ma zkusenosti s kompilovanim velkych projektu, jak se muze nejaky bug rok resit, vyresi se, kod se prepise a zkompiluje.

a v nasledujici verzi se objevi opet ten puvodni spatny kod (ok, stane se). proc ale ani nasledujici update 'rozbite->spravene->rozbite' verze tohle nevyresi?

clovek uz musi spekulovat na zamer.. co nechapu?

Odpovědět