Vla-sta píše: ↑28 zář 2019 21:49
Chtěl jsem se zeptat. VIVO S1 hraje zvukově stejně jako S7(9)? Stejně asi i ten zvukový modul? Nejsou tam nějaká omezení?
Ano vsechny typy pian maji ten samy engine i samply, ale ne varhany - ty maji jinou technologii podle stop - programy na ne jsou nekompatibilni s piany.
Jinak uz jsem si vyselektoval nejlepsi zvuky pro moje Vivo piano - je to fuška vybrat z perfektního to nejlepší, všechno je použitelný, ale paměť je malá, resp vzorky moc velké

Nakonec považuju za absolutní nirvanu zvuky z kolekce Platinum, takže do koše šla vetsina puvodnich internich samplu a zvuku a mam tam Steinway piano komplet, Rhodes, FM a Wurli a - což je extrem unikatni zvukove - synth brass, pady, strings i leady z platinum kolekcí New Strings, Polysynth a Oberheim aj - slozene zvuky z techto vzorku po lehkych a rychlych upravach zneji tak famozne, ze u toho chciju blahem a velice rychle a definitivne jsem "zapomnel" na vsechny jednoduche analogy, na ktere jsem kdy hral, vcetne tech vintage... Tohle je jeste 2x mocnejsi a expresivnejsi zvuk. Jako skutecne srovnani treba s Fantomem G, M3, PC3K atd je tristni - na tech workstationech to byla vzdy jen nejakak kompromisni imitace s vzdy digitalnim nadechem, tohle ma charakter analogu se vsim vsudy a opet opakuju, ze se nestacim divit jak vyuzitelny jsou ted i okrajove casti klavesnice - ty samply jsou citelny a konkretni v nejspodnejsich basech, prijemne a prirozene ve strednich polohach a spickove udelane a v praxi uplne perfektne pouzitelne i v nejvyssich oktavach - s timto jsem se setkal malokdy, a to jen u lepsich analogu, u digi workstationu zatim nikdy. Nechapu to absolutne co je to za novou italskou technologii, ale i ten Steinway je - nechci nikomu kazit radost - ale na urovni Steinway piana na podiu snimaneho kvalitnimi mikrofony, a nikoliv v kvalite Nord piana, ktere mi prece jen prijde ponekud umelejsi, nez akusticke originaly. Myslim, ze k Dexibellu si musim sehnat jeste nejaky original vintage analog drums, ty moderni china "analog" drums machiny by zrejme pres ty tucne a monumentalni polysynt zvuky tezko byly vubec slyset, ledaze bych dal ty bici zcela L a Dexibell R ve stereu