Poprvé zde vnímám dynamický projev při hře bez kompromisu stejný jako na akustický nástroj. Poprvé je slyšet i zvuky témbrem postavené na úzkém frekvenčním pásmu basovo-středových kmitočtů (B3, e-piana...) v celém slyšitelném frekvenčním pásmu, tj i s takovým tím "ocáskem" ve výškách, ne jako pod dekou. DAC převodníky Dexibell jsou v kvalitě cca zvukovky Audient iD nebo Presonus Clarett 3. generace - poprvé co hraju na digitál si u VIVO mohu pohrát s dynamikou naprosto přirozeně jako u akustickýho klavíru a dát tak o 100% větší expresivitu a výraz hře.
Co se týče presetů a samplů - po nahrání Platinum kolekce (PLT) jsem docílil nejlepší klavíry jaké jsem kdy měl v jakémkoliv workstationu nebo jiném stage pianu, o 100% lepší e-piana jak Rhodes tak Wurli, než jsou např. v SV-1, špičkové akordeony, dechy včetně sólových a hlavně - to mi spadla brada - holt je to italský, tak v tom místo obvykle nejapných imitací Moog, Roland, Korg apod vintage syntezátorů jsou vzorky z vintage Oberheimů. Takže ani ne tak na leady, ale polysynty, syntbrass a strings/pady naprosto geniální. Tak jak jsem byl naprosto zklamán např. u Rolandu Jupiter 50 a simulací vintage Jupiter syntů, tak u Dexibell mám stejný reálný pocit i je slyšet ten zvukový power masakr jako když jsem kdysi hrál v baru na OB-Xa.
Rovněž doporučuji továrně přednastavené VIVO piana nahradit samply USA Platinum, což je dokonale sejmutý Steinway piano, až 16-sec vzorky ve spojení s tím novým Dexibell DAC převodníkem s takřka reálnou dynamikou a full polyfonií zaručují dokonalý pocit ze hry i naprosto přirozený akusticky znějící zvuk bez kompromisu. Přesně tak jak to uvádí Dexibell na svém webu. A je fakt, že těch kompromisních a neinspirujících zvuků klavíru Bosendorfer u Korga nebo Japan Grand u Yamahy, German u Kurzweilu a nevimco u Rolandu už mám plný zuby, konečně něco jinýho a Steinway vůbec nezní špatně ani akusticky v reálu, amíci byli myslím vždy kousek vpředu před světem co se týče hudby a hlavně přirozenosti zvuku - v tom je ta síla, triviální melodie i harmonie, ale díky využití zvuku a všech nuancí nástroje je ta muzika vlastně pestřejsí a zajímavější než mnohdy překombinovaný harmonie a melodie, ale na stereotypní zvuk a výraz. Takže Dexibell lze, podle mne jako první digital VA/ROM nástroj vůbec, využít i na to první, americký pojetí muziky , založený na výrazu, expresivitě, na uměleckém vyjadření svých emocí pomocí tónů a konečně i s využitím všech nuancí zvuku nástroje, díky Dexibell!

Chce to samozřejmě pro maximální využití používat i zdvojené layer zvuky v user memory, nebo upravené v interním editoru nebo externě na iPadu (editor zdarma), ne pouze základní presety na jednotlivé multisamply. Super je i možnost editace VCF včetně komplexně nastavitelné Band-pass volby kromě LPF a HPF, a vůbec celkově všechny FX efekty díky těm kvalitním DAC převodníkům znějí u Dexibellu o dost lépe než co jsem musel trpět např u Fantomu G, PC3, M3 apod, o těch levnějších modelech ani nemluvě. Asi jako rozdíl v FX efektech u mixu A&H vs Behringer.
A konečně nemusím řešit jako u všech ostatních digital VA syntů a workstationů, že zvuk na stage s kapelou v mono režimu je úplně jiný, než stereo ve studiu a sluchátka. Tady pokud se trochu donastaví každý zvuk, tak to zní stejně dobře live mono i ve stereu a ve studiu. Tedy tak nějak podobně, jak se chovají vintage analogy, třeba epiano Yamaha CP-10, Hohner Clavinet, smyčce Solina nebo Siel Orchestra a jiné - prostě ať přijdeš kamkoliv, jen zapneš a jedeš, žádný velký nastavování na mixu...
Aby to nebylo málo, k nástrojům VIVO existuje zdarma program X-Mure pro iPad, kde po propojení s VIVO S/P pianem dostanete accompaniment doprovodnou jednotku na automatické doprovody, harmonie řízená v reálném čase na VIVO klávesnici jako u samohrajek, pouze ehm zásadní rozdíl od Tyrosu, Korg PA řady apod s tímto - zde jsou doprovody wav nahrané reálné nástroje a přes PA aparát velký i malý (třeba 1 mono stage monitor) to zní jako reálná živá kapela, nikoliv jako elektrický kolovrátek jako u MIDI samohrajek.