Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Benqo
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Pre PC4 a K2700 "len" vychytali celkom dosť bugov :palec+:
Čo sa týka Forte, dotiahli OS tak, aby bol kompatibilný s PC4 a K2700.
Hlavné novinky pre Forte:
- pridané grafické dB metre pri niektorých efektoch
- Audio In Gate parameter
- MIDI Page: pridaný Receive Transport a Xmit Transport parametre
- MIDI Page: pridaný Xmit Velocity Map parameter
- možnosť spájania samplov do jedného objektu (multisamplu) s jedným ID, aby sa ušetrilo miesto

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Osekali ho riadne, nema ani uzivatelsku pamet na vlastne sample, predpokladam ze potrebovali PC4 verziu v cene 1000 EUR, zhruba tak to klesne oproti 1800 EUR.

asterix1

Příspěvek od asterix1 »

Sú tam oklieštené veci, ktoré robia Kurz Kurzom....Cena ukáže, či sa na trhu presadí...Niečo ako PC3Le.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Když už to tu jede, mohl bych poprosit o radu?

Mám multi piano-lead. A sustain funguje na lead a ne na piano. Jakým způsobem to přiřadím správně? Musí to být strašně jednoduchá, ale nemůžu to najít :-)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

asterix1 píše:
09 zář 2021 19:33
Sú tam oklieštené veci, ktoré robia Kurz Kurzom....Cena ukáže, či sa na trhu presadí...Niečo ako PC3Le.
Mají přeci SP-6, navíc to má seqencer , jinak mi to přijde to samé, jen jiný název

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Stardust píše:
09 zář 2021 19:39
Když už to tu jede, mohl bych poprosit o radu?

Mám multi piano-lead. A sustain funguje na lead a ne na piano. Jakým způsobem to přiřadím správně? Musí to být strašně jednoduchá, ale nemůžu to najít :-)
Ako si to Multi tvoril? Cez Layer/Split alebo cez Clear Multi?
Chod na stranku Controls, vysviet Controller, stlac/drz Enter a stlac Sustain pedal. Potom sa tlacitlami nalavo od displeja prepinaj medzi obomi Zonami a uvidis, co tam je k sustain pedalu priradene.
Destination by malo byt MIDI 64 Sustain. Entry a Exit ma byt None.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Vla-sta píše:
09 zář 2021 20:56
asterix1 píše:
09 zář 2021 19:33
Mají přeci SP-6, navíc to má seqencer , jinak mi to přijde to samé, jen jiný název
Pozeral som manual k SE. Ak v nastroji je len to, co v manuali, je to okresanejsie ako PC3LE vs. PC3.
Mozno v tom vidia potencial...

Edit: som zvedavy na tych 700 Multis, PC4 ma len 50... hoci tovarenske Multi vobec nepouzivam, hehe.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Bomba, díky moc!

Dělal jsem to ve Splitu. Možná automaticky přiřazuje sustain k první zóně. Ještě doplním, že počáteční hodnota 0, druhá 127.

[/quote]

Ako si to Multi tvoril? Cez Layer/Split alebo cez Clear Multi?
Chod na stranku Controls, vysviet Controller, stlac/drz Enter a stlac Sustain pedal. Potom sa tlacitlami nalavo od displeja prepinaj medzi obomi Zonami a uvidis, co tam je k sustain pedalu priradene.
Destination by malo byt MIDI 64 Sustain. Entry a Exit ma byt None.
[/quote]

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Zdravím všechny přítomné!
Včera jsem si pořídil novou PC4. :palec+:
Jelikož jsem dříve vlastnil PC3 a teď už asi 5 let hraji na PC3K7, věděl jsem do čeho zvukově jdu a se zvukem jsem také naprosto spokojen. Dokonce i klaviatura (moje první 88!) mi vyhovuje. Ale zoufalý jsem z aftertouchu. Nejprve jsem si myslel, že je nástroj vadný a AT nefunguje. Dnes jsem ještě aktualizoval OS a zase nic. Tak jsem už v naprostém zoufalství vyvinul na klávesy neskutečný tlak a ejhle! AT funguje, ale při běžném hraní takovou sílu nemám šanci vyvinout, nehledě k tomu, že bych tu klaviaturu musel během krátké doby totálně zničit. S obětavou pomocí našeho guru Benqa (děkuji Ti Jano za trpělivost!!!) jsem změnil všechna možná nastavení AT na maximum, ale žádná změna - v nastavení to teda asi není. :palec-:
Nevíte někdo, co s tím? Nedá se AT nějak nakalibrovat?
Moc děkuji za odpovědi a tipy.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Nemyslim si, ze existuje nejake dalsie tajne nastavenie :| ... a bohuzial si matne pamatam, ze sa na to ludia stazovali.
Napr. tu - https://www.keyboardforums.com/threads/ ... uch.31830/
Nizsia cena sa niekde musi odrazit - toto bude jedno z tych miest setrenia.
(ved vies, ze kvalitna 88 klaviatura je polovicou ceny nastroja)

Podla mna Ti nezostava ine len dufat, ze sa to mlatenim rozohraje.
A mozno pride nejaky spekulant, co to po zaruke otvori a vymysli nejaky trik.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Spekulant uz prisiel (nie ja),
su na to (na nastavenie citlivosti) take male tocitka zozadu nastroja, ale su tam tri - jedno na AT, jedno na MW a jedno na PW. Prave zistujem na inych forach, ktore je na co, aby sa nerozhasil pitchbend, lebo to by bol pruser, hehe.
Nasiel som diskusiu, ze aj na predoslych seriach nieco take bolo, ale bolo treba nastroj rozobrat. Toto je priamo zozadu, prekryte gumenou krytkou.

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Rád bych vám napsal něco o dalším vývoji toho mého problému s aftertouchem.
Po různých konzultacích, kontrolách nastavení a i na základě mých dosavadních zkušeností s nástroji Kurzweil jsem bohužel musel konstatovat, že moje nová PC4 je prostě vadná a bude třeba ji vrátit/vyměnit.
Proto jsem si ještě včera v noci vyhledal na stránkách Muzikeru kontakt na prodejnu v Ostravě, kde jsem nástroj v neděli dopoledne kupoval za 45.790,-Kč. A na monitoru na mne vyběhlo oznámení, že od včerejška PC4 stojí 38.790,-Kč!!! :evil: :cry: :evil:
Takže nejen že jsem měl smůlu v tom, že jsem koupil vadný nástroj, ale ještě jsem v podstatě přišel za 24 hodin o 7.000,-Kč. :(
Nástroj jsem kupoval přímo na prodejně, takže jej nelze vrátit - pouze předat k reklamaci - a firma má 30 dní na její vyřízení.
S vedoucím prodejny v Ostravě jsem alespoň dohodl, že mi ho vymění za nový – ale musejí ho nejdřív dovézt z Bratislavy ze skladu, takže to bude asi až příští pondělí. S cenou se už ale nic dělat nedá. :evil:
Takže radost z nového nástroje mi teda dlouho nevydržela. :cry:

Ale za 38.790,-Kč je PC4 fakt super nástroj – pokud tedy vše funguje...
:palec+: :palec+: :palec+:

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

To je zaujimave zistenie, ze ked clovek kupuje nieco priamo v predajni, tak v pripade reklamacie ho nezoberu naspat a nevymenia za iny, to aby clovek to tam rovno otestoval ci je ok, ja som zatial ma neuveritelne stastie, ze nic som nemusel reklamovat. Co sa tyka cien, tak aj u Forte tie ceny sa menili casto, moj stal 3500 eur, a potom tiez o kratky cas v tom roku 2017 isiel tusim na 3000 eur, co je cloveku samozrejme ze luto, ved to je nejaky dalsi syntak, ale nejako nie je mi to v konecnom dosledku luto, proste zivot ide dalej. Asi preto ze je to super nastroj a nelutujem.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Vidis, to je zvlastne. Ked som kupoval PC4-7, najprv mi ho dovolili v predajni otestovat. Hm...
Nie je Muziker ako Muziker...

Odpovědět