Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
concord
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord »

Skoda ze si ho nevyskusal priamo v predaji. No to je zivot. Ako tak nato pozeram stale ma to Fortecko navrh.
Inac to je nejaka blbost ze predajca ti nevrati peniaze. To pocujem prvy krat.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Naozaj velmi neseriozny predajca , ked na novom vyrobku je chyba a nevrati peniaze ..

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

Nástroj jsem si na prodejně více než půl hodiny zkoušel, ale projel jsem si tam za tu dobu jen nové zvuky klavírů, kterých je tam spousta a které na PC3K nemám - a na těch aftertouch není. Až doma jsem si pak hrál i s ostatními zvuky, a teprve na nich jsem zjistil, že AT nefunguje jak má. Ano, je to moje chyba, mohl jsem to zjistit už na prodejně. Ale stejně tak jsem si nevyzkoušel, jestli fungují všechny vstupy a výstupy, komunikace s MIDI a PC, export a import souborů na USB klíč, a spoustu dalších věcí, které na prodejně asi běžně také nikdo nezkouší, ale i ty mohou být vadné.
Když jsem tedy v pondělí telefonicky mluvil s vedoucím ostravské prodejny, slušně jsem se ho zeptal, jestli by byla nějaká možnost ten vadný nástroj vrátit. Myslím si, že každý zákazník na mém místě by to také alespoň zkusil. S vrácením vedoucí nesouhlasil, tak jsme se dohodli alespoň na výměně kus za kus (na což také nemusel vůbec přistoupit). Komunikace s ním probíhala naprosto v pohodě a ve vší slušnosti.
Měl jsem prostě smůlu, ale vinu na nikoho nehážu, jen jsem si dovolil vylít si zde srdíčko, a sem to asi nepatří...

R F
Vybavení

Příspěvek od R F »

Aftertouch - manuál, kapitola 9-10 a další související v něm

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Benqo - ty si spion na druhu ! Tocitka za krytkami... :D

Libor, nejako som nepochopil, ze preco si chcel vratit nastroj aj peniaze. Aby ti vratili 46k a nasledne by si ho kupil za 39k ?
Ved ta cena klesla prave preto, ze si im kupil ten jediny kus na sklade... :wink:
To by ti sice vratili money, ale aj predajnu cenu by museli vratit na povodnych 46k.
(samozrejme ti to neprajem, ale aspon teda dostanes novy kus)

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Aftertouch u PC4 je strašně tvrdej, to jsem tu psal , že je to důvod mnoha reklamací v USA a mají to všechny PC4. Proto je lepší PC4-7 a připojit externí kladivkovou mechaniku. V tvém případě ti nezbyde než tam připojovat nějakou synth mechaniku menších rozmerů

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

R F píše:
16 zář 2021 13:39
Aftertouch - manuál, kapitola 9-10 a další související v něm
Takze male zhrnutie.
Ano, AT na PC4-88 je dost tvrdy (musim este vyskusat na mojom PC4-7, ale nie je to u mna prioritou. Potom dam vediet). U niektorych modelov je ta tvrdost ok, u niektorych nie - tak ako u Keyboardera.

Na vylepsenie citlivosti AT je viacero moznosti:
1/ v Global mode nastavit Pressure map na jemnejsiu.
2/ v Multi mode nastavit AT škálu (Scale) na >100%
3/ NA VLASTNE RIZIKO: skusit potocit trimrom vzadu za gumenou krytkou nad svietiacim logom PC4. Ked sa kukate zozadu, je to dierka uplne vpravo. Stredna je na Pitch Bend - netocit, lebo si rozladite klavesy - a lava na citlivost MWheel.
4/ externy midi klaves s jemnejsim AT
5/ dany parameter ovladat inak, napr. switch pedalom
6/ vyprdnut sa na AT

😁

Keyboarder
Vybavení

MDudas: nemáš pravdu - cenu snížili na všech pobočkách a skladem mají více než 5ks
Vla-sta: máš pravdu - už jsem nástroj vyměnil a AT je stejně tvrdý, jako na tom prvním. Palcem a malíčkem nemám šanci ho zaktivovat :evil: :palec-: :evil: Dočetl jsem se, že prý snad se časem má "rozehrát"... Už jsem začal o externí klaviatuře vážně uvažovat

Keyboarder
Vybavení

Benqo: POZOR! Ten trimr uprostřed je na citlivost MW (trochu jsem si ho přidal) a ten vlevo rozhasí ladění celého nástroje - to jsem si bohužel ověřil v praxi, a pak jsem to hodinu s ladičkou šteloval zpátky :cry: je to totiž zatraceně citlivé - nedoporučuji to zkoušet :roll:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Aftertouch je dělanej konstrukcí klávesy, čím silnější plast tím je tvrdší. Pokud porovnám Medeli na K2661 a Italskou klavesnici na A30 Roland , ten rozdíl je znatelný ve prospěch Italů . Myslím ze v Hradišti se prodává A33 za par korun

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Keyboarder píše:
18 zář 2021 11:46
Benqo: POZOR! Ten trimr uprostřed je na citlivost MW (trochu jsem si ho přidal) a ten vlevo rozhasí ladění celého nástroje - to jsem si bohužel ověřil v praxi, a pak jsem to hodinu s ladičkou šteloval zpátky :cry: je to totiž zatraceně citlivé - nedoporučuji to zkoušet :roll:
Vidis, ja som to na internete nasiel inak. Hm...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ja som videl aftertouch na vlastne oci, na K2000VP sa mi zlomila jedna klavesa, po case som zohnal nahradne a ked som uz teda nastroj otvoril, tak som tie klavesy vybral vsetky a vycistil ich poriadne. Aftertouch je po celej dlzke klaves (predpokladam ze polyfonicky je urobeny inak kedze je pre kazdu klavesu separatny), vyzeralo to ako z ciernej umelej koze a na konci to malo niekde vedla modulacnych koliesok 3 spojene piny do pcb, ta koza je taka makka a pruzna, bolo vidno odtlacky klaves, vo vnutri je asi nejaky snimac, ktory reaguje na silu stisku. Osobne ho moc nepouzivam, mam sice dost programov co ho vyuzivaju ale nejako zatial som pri nahravani hudby ho nikde zatial vedome nevyuzil, mozno je cas to zmenit. ;-)

A vlastne som ho aj nasiel, presne takto nejako vyzeral:
https://instrumentalparts.com/kurzweil- ... -61-k2000/

R F
Vybavení

Příspěvek od R F »

natáhl jsem do PC4 soubor (K27v104.K27) uveřejněny a stažený ze skupiny na Fb. Spadla mi brada, to snad mám na 3 zimy bádání. Další kupa Programs a MULTI. Samo něco se opakuje PC4/K2700, v MULTI ale pro PC4 nové, zatím jsem to jen "proběhl", též s přednastaveným ARP. :idea:

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Super, ja planujem loadnut aspon Programy.
Multis ti funguju spravne?

Keyboarder
Vybavení

R F píše:
27 zář 2021 17:58
natáhl jsem do PC4 soubor (K27v104.K27) uveřejněny a stažený ze skupiny na Fb...
Ty zvuky jsou opravdu úžasné. Včera jsem si je konečně také nainstaloval a nestačím se divit, kam PC4 posunuly a co vše lze z tohoto nástroje vytáhnout. Zvláště pady a "analogové" zvuky jsou zkrátka PECKA!!! Celá kolekce nemá ani 2MB a instalace trvala jen pár sekund - ale život mi změnila na spousty let :P :palec+: :D :lol:

Odpovědět