Od mého přechodu z PC3K7 na PC4 uplynuly cca 4 měsíce a mohu konstatovat, že až na pár věcí
(externí napáječ, málo citlivý aftertouch, absence MASTER FX pro každý MULTI zvlášť) jsem velmi spokojen – a kolegové v kapele také.
Akorát u nových zvuků klavírů v PC4, které jsou jinak fajn, jsem postrádal takové to „tělo“ nástroje, které se mi tam spekulováním s EQ ani změnou parametrů filtru na sliderech 1 a 2 dostat nepodařilo.
Tak mne napadlo přidat do firemního programu
Recital Piano ještě jednu vrstvu z interních keymap, které jsem v jejím algoritmu přidal EQ a upravil ho tak, aby vykryla ty frekvence, které jsem postrádal.
Tím, že je ta přidaná keymapa složená z jiných samplů, je v některých polohách slyšet mírné rozladění, ale já to nevnímám nijak negativně – spíš jako přiblížení k realitě.
Všechny kontrolery jsou samozřejmě i nadále funkční, takže se pořád ještě dá výsledný zvuk upravovat.
A ještě jsem tam vyměnil stringpad pod tlačítkem VARIATION za jiný a jeho hlasitost lze upravit MW.
V kapele si ale této změny pravděpodobně nikdo ani nevšimne, ale já z ní mám fakt radost.
Odkaz ke stažení:
https://ulozto.cz/tamhle/DdGBv5rVpkC3/n ... gxFGqwLj==
Jsou to dva programy (jeden ostřejší, druhý kulatější s mírně prodlouženým attackem) a nejsou použity žádné externí samply.
PŘEJI VŠEM ZDRAVÝ A ÚSPĚŠNÝ NOVÝ RO(c)K!!!

Kurzweil PC4, Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750