V reali mam texty s akordami v mobile a ten je menej napadny.
Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
Neee, ten stojan je tam preto, lebo som si nezapamatal akordy na skuske
Tak stojan na kavu a stojancek na mobil!
No super udělátko, na vystoupení stojan na noty nebude, pivo si dáš na rantl a v nejlepším ho převrhneš na klávesy a budeš to mít s automatickým oplachem
, chtělo by to ještě ten držák na pivo

Super!
Od pohledu by se nahoru mohl vejít Model D
Od pohledu by se nahoru mohl vejít Model D
- Keyboarder
- Vybavení
Od mého přechodu z PC3K7 na PC4 uplynuly cca 4 měsíce a mohu konstatovat, že až na pár věcí (externí napáječ, málo citlivý aftertouch, absence MASTER FX pro každý MULTI zvlášť) jsem velmi spokojen – a kolegové v kapele také.
Akorát u nových zvuků klavírů v PC4, které jsou jinak fajn, jsem postrádal takové to „tělo“ nástroje, které se mi tam spekulováním s EQ ani změnou parametrů filtru na sliderech 1 a 2 dostat nepodařilo.
Tak mne napadlo přidat do firemního programu Recital Piano ještě jednu vrstvu z interních keymap, které jsem v jejím algoritmu přidal EQ a upravil ho tak, aby vykryla ty frekvence, které jsem postrádal.
Tím, že je ta přidaná keymapa složená z jiných samplů, je v některých polohách slyšet mírné rozladění, ale já to nevnímám nijak negativně – spíš jako přiblížení k realitě.
Všechny kontrolery jsou samozřejmě i nadále funkční, takže se pořád ještě dá výsledný zvuk upravovat.
A ještě jsem tam vyměnil stringpad pod tlačítkem VARIATION za jiný a jeho hlasitost lze upravit MW.
V kapele si ale této změny pravděpodobně nikdo ani nevšimne, ale já z ní mám fakt radost.
Odkaz ke stažení:
https://ulozto.cz/tamhle/DdGBv5rVpkC3/n ... gxFGqwLj==
Jsou to dva programy (jeden ostřejší, druhý kulatější s mírně prodlouženým attackem) a nejsou použity žádné externí samply.
PŘEJI VŠEM ZDRAVÝ A ÚSPĚŠNÝ NOVÝ RO(c)K!!!

Akorát u nových zvuků klavírů v PC4, které jsou jinak fajn, jsem postrádal takové to „tělo“ nástroje, které se mi tam spekulováním s EQ ani změnou parametrů filtru na sliderech 1 a 2 dostat nepodařilo.
Tak mne napadlo přidat do firemního programu Recital Piano ještě jednu vrstvu z interních keymap, které jsem v jejím algoritmu přidal EQ a upravil ho tak, aby vykryla ty frekvence, které jsem postrádal.
Tím, že je ta přidaná keymapa složená z jiných samplů, je v některých polohách slyšet mírné rozladění, ale já to nevnímám nijak negativně – spíš jako přiblížení k realitě.
Všechny kontrolery jsou samozřejmě i nadále funkční, takže se pořád ještě dá výsledný zvuk upravovat.
A ještě jsem tam vyměnil stringpad pod tlačítkem VARIATION za jiný a jeho hlasitost lze upravit MW.
V kapele si ale této změny pravděpodobně nikdo ani nevšimne, ale já z ní mám fakt radost.
Odkaz ke stažení:
https://ulozto.cz/tamhle/DdGBv5rVpkC3/n ... gxFGqwLj==
Jsou to dva programy (jeden ostřejší, druhý kulatější s mírně prodlouženým attackem) a nejsou použity žádné externí samply.
PŘEJI VŠEM ZDRAVÝ A ÚSPĚŠNÝ NOVÝ RO(c)K!!!
Toto je zajímavý problém, není to třeba dáno příliš velkým tónem? Teoreticky by to měl dát dohromady parametrický equalizer, já taky někdy rád používám sharper, ale u piana to může docela podstatně změnit zvuk...
Jinak taky všem všechno nej do toho Nového roku, hlavně aby jsme byli zdraví a politiky aby už ani nenapadlo zakazovat kulturu...
Jinak taky všem všechno nej do toho Nového roku, hlavně aby jsme byli zdraví a politiky aby už ani nenapadlo zakazovat kulturu...
-
Aleš Čurda
Zdravím, dají se někde stáhnout tovární presety z pc4? A natáhnout do forte? Mělo by to být kompatibilní,pokud jsem to dobře pochopil.Děkuji za rady
- Keyboarder
- Vybavení
Včera jsem si zkusil udělat MULTI se dvěma zónama dvou různých programů klavíru a svoje pinkání jsem si nahrával.
Dnes jsem z toho udělal toto:

Palec nahoru za Nobody knows you when you're down and out, tu mám moc rád 
Zvuk posoudit nedokážu, jsem spíš na menší, intimnější věci. Tohle zavání velkým pódiem.
Zvuk posoudit nedokážu, jsem spíš na menší, intimnější věci. Tohle zavání velkým pódiem.
Za Claptona mas palec hore aj za zvuk pianaKeyboarder píše: ↑08 úno 2022 13:59Včera jsem si zkusil udělat MULTI se dvěma zónama dvou různých programů klavíru a svoje pinkání jsem si nahrával.Dnes jsem z toho udělal toto:
![]()
Nechcete se toho syntaku nekdo zbavit? Pokud jo, napiste mi do SZ prosim.
Zbavit? Akoze vcera som ho kupil ... a zajtra ho predam,

Dusa Kurzwajlaka je taka, ze ... 10x si rozmysli, nez ho kupi a 5x, nez ho preda. Medzi tym obycajne ubehne 15 rokov.
Dusa Kurzwajlaka je taka, ze ... 10x si rozmysli, nez ho kupi a 5x, nez ho preda. Medzi tym obycajne ubehne 15 rokov.
Jasne... Ja pevne doufam ze se u mne moc neohreje a na leto je pryc.