Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 208
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od judik »

MDudas píše:
17 úno 2022 20:07
Zbavit? Akoze vcera som ho kupil ... a zajtra ho predam, :shock: :wink:
Dusa Kurzwajlaka je taka, ze ... 10x si rozmysli, nez ho kupi a 5x, nez ho preda. Medzi tym obycajne ubehne 15 rokov. :P
... toto ale neplatí v případě, kdy prodáváš Kurzweila a kupuješ jinýho Kurzweila (zpravidla lepšího) ... :wink:

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od nunu »

Nechci byt ustepacny a jizlivy, ale nemuzu si to odpustit -))), Ono tech 15 let je akorat tak doba kdy se v te firme nekdo rozhoupe k tomu ze se zacne premyslet o nejakem nastupci... K2600 vylezla v roce 1999... Mezi tim je mnozi dohnali a mnozi predehnali natolik ze se jejich slava uz nejspis nevrati a jde jen o to kolik tech drobku vyzobou. Nutno jeste dodat ze s tim s cim ted prisli s tim meli prijit v dobach PC3K/A a to co je v PC3 to meli nacpat do k2600...

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od nunu »

Tak hracka dorazila vcera domu a nemel jsem cas ani napsat protoze jsem si s ni hral -))) Prvni dojmy jsou takove jak to napsat, no na zadek jsem si z toho nesedl, ale rozhodne to po prvnim letmem seznameni nezavrhuju.

Zminovali jste tady nejake fajnove veci z facebooku, nemohli by jste se o ne se mnou podelit?

Muze mne nekdo napsat jak jste vyexportovali objekty z K2700??? Jedna se mi o ten soubor K27v104.K27

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 651
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Na Mastering VAST je na to taky maly programcek.
Pocuj, ale ved na webe je priamo subor z K2700 pre PC4. Mas mail? Poslem ti.

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta »

nunu píše:
25 úno 2022 16:44
Prvni dojmy jsou takove jak to napsat, no na zadek jsem si z toho nesedl, ale rozhodne to po prvnim letmem seznameni nezavrhuju.
Tam není důvod, aby základní zvuk byl nějak o moc lepší než u K2661/K2600, způsob zpracování zvuku je stále stejný jen ten nástroj zpracuje lepší vzorek, rozdíl 16bitů /48KHz oproti 16 bitům/96KHz je to co můžeš zjískat. Na druhou stranu, výrazné ale opravdu výrazné zlepšení je v efektových jednotkách....

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od nunu »

No, ja jsem slepy nevim to nikde na webu krz. Zadne objekty. Jen cely operacni system xxxxxx.kuf. Email poslu do SZ, dekuji uctive predem. Zatim se s tim seznamuju a bojim se toho jak budu shanet zvuky. Bojim se i toho jak budu pronikat do toho programovani a vyrabeni nejakych pouzitelnych zvuku na nejake konkretni veci. Vsechny organy co tam snad jsou jsou v kb3 modu. Doufal jsem ze tam najdu nejaky paradni perkusivni jako treba z Child in time, budto to neumim nastavit, zapnout, no nutne to potrebuju -) Tesil jsem se i na nejake aaaah, ooooh atd, nic, nebo jsem to prehlednul...

Muzete mi nekdo napsat jak mate ukladane vlastni objekty? Jedna se mi o nejaky system. V k25 to bylo naprosto jednoduche, prvnich 200 byly tovarni zvuky, 700 piano board, 800 a 900 orchestral a cont boardy. Cili banky 300, 400 atd byly volne. Zatim jsem se k tomu nedostal ze bych neco zacal prznit, rad bych se poucil o Vas co to mate zmaknute a nejaky system prevzal. Protoze pak ty zvuky budu chtit naskladat do QA nebo nabit do zon. Uz jsem fakt toho hoooodne zapomnel, navic si myslim ze to tady bude jine nez u tech legendarnich k2x.

Jinak co se tyce aftertouch, asi je tvrdsi, ale ze by to vubec neslo tak to zase ne. Dam ho i malickem, tezce, ale dam. Bud stesti na kus nebo mozna neco zmenili. Operacni system jsem mel predposledni, tak jsem teda uz aktualizoval...

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 651
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Nunu, ty si riadny frflos. Poradim ti, najprv prestuduj nastroj a potom pis. PC4 je softwarovo inde ako K2600, hoci maju ten isty zaklad ;)
- Okrem KB3 su v nastroji aj VAST emulacie hammondov
- Aaah, oooh su v nastroji tiez ;)
- Child in time: https://organforum.com/forums/forum/ele ... d-settings
Ale! Ak chces nastavit ako-taky podobny zvuk hammondu, pozri v manuali, co vsetko sa da v KB3 editovat. Hlavne Leakage si dobre nastav, lebo ludia sa potom cuduju, preco je zvuk skresleny, hoci maju vypnuty Overdrive ;)
- Ja moje VAST zvuky ukladam od 4000, zvuky s user samplami od 5000, od 7000 mam zvuky z K2700 a od 8000 mam pokusy.
- zvuky z K2700 ti poslem
- inak bacha na zvuky s user samplami z webu, lebo niektori nemaju sample ulozene ako multisample, ale so zvukom stiahnes aj vsetky sample, ktore ti zaprasia volne ID a velmi zle sa to potom maze...

EDIT: si na facebooku / Mastering VAST?

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od nunu »

No jo no... Jasne ze to prameni z moji neznalosti, a trochu i z toho ze jsem casove ted dost vytizeny, rekl bych i pretizenya nemam poradne cas na nic... Anglictina taky neni muj uplne nejvetsi kamos. Je jasne ze bych nejradsi dostal kasicku uz uvarenou... Abych si ji varil sam k tomu nikdy nedoslo, ja vzdycky jen smichal nekolik hotovych ingredienci do vrstev a tim to haslo. Na face mastering vast uz jsem. Jdu procist ten odkaz.

EDIT: Kdo by byl rekl ze jsou zvuky i pod cislem 0... Kazdopadne mam v tom silny zmatek. Mam nejaky zmrseny zvuk ktery si rikam ze ulozim. Zmacnu tlacitko save, vyberu pozici 4000 a stisknu jako ze fakt to chci ulozit. Parada. Az na to ze mi to ulozi pod pozici 4197 nebo neco podobneho, uz jsem to vypnul... Na zapnuti tech perkusi vubec nedoslo.

Uživatelský avatar
R F
Příspěvky: 56
Registrován: 06 pro 2013 15:38
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od R F »

Opravdu přečíst návod, pro sebe jsem cvičně udělal s Google CZ. Zvuky se ukládají od 4096.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3724
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

nunu píše:
01 bře 2022 15:47
EDIT: Kdo by byl rekl ze jsou zvuky i pod cislem 0...
Akoze -1, -2, -3, atd? :shock: To si mozno prvy, kto take nieco ma.

nunu
Příspěvky: 1593
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od nunu »

Akoze pod cislem 0 na numericke klavesnici PC4... Urcite nebudu sam kdo to tak ma.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3724
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Pod cislom nula IMHO neni nic. To, co pocujes, je zrejme posledny program , ktory si mal naladovany predtym.
Ako postupujes v studiu?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 651
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Hehe, on mysli to, ze na numerickej klavesnici su na tlacitku 0 zvuky, konkretne "Miscelaneous" 🤣🤣🤣

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2800
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od demsky »

Ano ako na Kurzweili Forte, ked si das zoradovat zvuky nie podla cisla, ale podla kategorie, tak tam je 0 kategoria bass.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3724
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas »

Ahaaaa! Mea Culpa. Dik za info, uz to vidim - Category buttons su spojene s numerickou klavesnicou.
A to tlacitko vpravo dole "KEYPAD" to prepipna ?
Insert a Cancel/Delete sa vyuzivaju kedy?

Odpovědět