mLan - vase zkusenosti

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 04 bře 2009 21:19

No já to myslel trochu jinak.
... kdyby FantomG od nového OS2.0 dělal stejný způsob routování do DAW (po USB2) , tak jako má Virus(USB) a KORG M3 (po FW).
To bych se už vážně mohl Yamaha a jejich mLAN asi zasmát.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 bře 2009 22:01

SoundsFine píše:No já to myslel trochu jinak.
... kdyby FantomG od nového OS2.0 dělal stejný způsob routování do DAW (po USB2) , tak jako má Virus(USB) a KORG M3 (po FW).
To bych se už vážně mohl Yamaha a jejich mLAN asi zasmát.
no a to nahodou 2 kanalovo nejde cez ten ich VSTi co k tomu maju?

UPDATE : pozeral som, je to len midi

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 bře 2009 05:18

Velvet : jedna taka otazocka na teba...
mLan drivre si z instaluju 32 virtualnych mLan portov na ktore potom mapujes vstupy... moja otazka je ci ich moze byt viac ako 32 ...

ja som sa celkom sekol ked som si myslel, ze ak pridam druhu i88x tak budem mat o tolko viac vstupov :) ano fyzickych ale nie mLan...

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 22 bře 2009 16:25

Po nějaké době otravování Yamaha supportu, mi v pátek přišla optimistická informace ohledně mLAN. Yamaha si je vědoma současné "omezené" podpory pro produkty Yamaha-Steinberg.

V současnosti se již vyvíjí verze VSTi instrumentu, který bude umožňovat integraci až 16 stereo nebo 32 mono kanálů z nástroje MotifuXS přímo do DAW s pomocí mLAN a při současném využitím ASIO zvukové karty i od jiného výrobce než je Yamaha a Steinberg. Tedy Motif XS a mLAN rozšiřuje možnosti a kapacitu na dvojnásobek (při kvalitě 44.1/24) a umožňuje integraci Motif XS do vašeho současného studio nastavení.
Nová verze VSTi navíc nebude určena pouze pro Cubase 5, ale také pro Logic, Sonar a další DAW.
Tato aplikace "VST instrument Motif XS" je vyvíjena a poběží s mLAN16E2 pouze na novém operačním systému Windows 7, a nejnovější verzi OS MAC.

Je fajn, že Yamaha takto reflektuje požadavky uživatelů.
Nakonec jí asi ani nic jiného nezbývá, pokud chce udržet krok s konkurencí.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 bře 2009 17:11

ale vsak to je len vst3... o tom sa hovori uz dlho

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 bře 2009 18:05

hovno reflektuje .. ak to ma ist len na win7 , tak s tym nech idu do riti ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 bře 2009 19:27

windows 7 do pici.. kokotina.. to je presne ako ked prestali supportovat mLan8.. to ide do kopru.. kazdy sa im na to vymrdne

je pekne ze reflektuju, ale radsej by mohli spravit drivre ktore budu fungovat pre vsetko co doteraz spravili... a nie mat 3 rozne drivre a na kazdych funguje len nieco...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 bře 2009 19:37

ja som sa posledne tyzdne dost vyrazne hral s mLAN.. je to stale velmi dobre pouzitelne, ale treba tomu venovat trosku viac casu... ale co by mohli spravit, to je nejake zjednotenie drivrov a dat to do jedneho.. stale nechapem vyhodenie Graphics Patchbay z drivro pre AI a YSFW .. v 1.6.3 ich nastastie nechali lebo tam je aj support pre i88x ...

keby sa tak sustredili ako som pisal na jednotne drivre aby clovek nemusel riesit pomaly co kus HW to iny driver... to mi dojde dost zcestne kedze sa jedna o mLAN

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 bře 2009 23:00

podla mna je mlan fakt chujovina .. teda ak chce niekto prepojit i88x s komputrom .. alebo MOtif s komputrom , tak to pouzitelne je .. ale nejaky seriozny vacsi setup (kde oni sa tvaria ze to by malo byt super) , tak na to to pouzitelne neni .. a nikdy nebude ..

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 23 bře 2009 00:02

EXCOM píše:Velvet : jedna taka otazocka na teba...
mLan drivre si z instaluju 32 virtualnych mLan portov na ktore potom mapujes vstupy... moja otazka je ci ich moze byt viac ako 32 ...

ja som sa celkom sekol ked som si myslel, ze ak pridam druhu i88x tak budem mat o tolko viac vstupov :) ano fyzickych ale nie mLan...
Čus a sorry, našel jsem Tvůj dotaz až teď.

Nevím, zda zcela chápu dotaz. V každym případě mLan driver mi do Macu poskytuje 32 vstupů na Graphic Patchbayi a je jedno, kolik "dalších" mLAn zařízení mám. Můžu mít třebas 3 i88x a nějakej mix s mLAn kartou nebo 01x ale ten počet fyzických vstupů musím nějak routovat do 32 "NODE" mLan konektorů computeru v Graphis Patchbayi.

Tedy ten počet "virtuálních NODE" konektorů/vstupů do compu/mLan driveru je 32 a podle mne nemůže být víc (snad s jiným mLan driverem?)
a pokud mám víc než 32 fyzických audio vstupů, které chci dostat do těch 32 mLan konektorů, tak nějaký musím smíchat v mLan mixáku a z něj pak do compu.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 bře 2009 00:36

Pytkin píše:hovno reflektuje .. ak to ma ist len na win7 , tak s tym nech idu do riti ..
Já jsem rád, že to bude konečně šlapat alespoň s nějakými Windows a OS.
16 kanálů přímo do Cubase s jakoukoliv ASIO zvukovkou je super záležitost.
Pokud se jim tohle povede, tak bude Yamaha v tomto ohledu nepřekonatelná.

Pro mě je přechod z 32bit na 64bit kvůli paměti asi už nevyhnutelný.
Takže pravděpodobně do Windows7 (64bit) půjdu i kvůli Yamaha.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 23 bře 2009 07:12

velvet píše:
EXCOM píše:Velvet : jedna taka otazocka na teba...
mLan drivre si z instaluju 32 virtualnych mLan portov na ktore potom mapujes vstupy... moja otazka je ci ich moze byt viac ako 32 ...

ja som sa celkom sekol ked som si myslel, ze ak pridam druhu i88x tak budem mat o tolko viac vstupov :) ano fyzickych ale nie mLan...
Čus a sorry, našel jsem Tvůj dotaz až teď.

Nevím, zda zcela chápu dotaz. V každym případě mLan driver mi do Macu poskytuje 32 vstupů na Graphic Patchbayi a je jedno, kolik "dalších" mLAn zařízení mám. Můžu mít třebas 3 i88x a nějakej mix s mLAn kartou nebo 01x ale ten počet fyzických vstupů musím nějak routovat do 32 "NODE" mLan konektorů computeru v Graphis Patchbayi.

Tedy ten počet "virtuálních NODE" konektorů/vstupů do compu/mLan driveru je 32 a podle mne nemůže být víc (snad s jiným mLan driverem?)
a pokud mám víc než 32 fyzických audio vstupů, které chci dostat do těch 32 mLan konektorů, tak nějaký musím smíchat v mLan mixáku a z něj pak do compu.
ja som prave na toto asi nasiel odpovede.. mozno budeme mudrejsi..
cital som v dokumentacii ze na fyzicky FW vstup je k dispozicii 32 in/out v mLan..
to co pises ze mozes zapojit zariadeni kolko chces, neni az tak jasne, pretoze ak sa jedna o zapojenie STAR tak na jeden FW port vies zapojit len 2 mLAN zariadenia.. samotny mLAN driver ti nedovoli pripojit viac a oznami ti ze maximum su dve zariadenia ...cize tych 32 in/out su vlastne dve mLan16 zariadenia...

v pripade ze sa zapaja siet do kruku tak je to jedno, ale musis mat 2 FW porty aby si uzatvoril siet...
ak chces zapojit dalsie zariadenia ak su v STAR zapojeni, musis osadit PC dalsimi FW fyzickymi vstupmi a mas co FW port to dalsie 2 mLan zariadenia...

ja mam i88x dve a motif xs.. mLan driver mi dovoli na jedne FW port zapojit sucasne bud obe i88x, alebo jednu i88x a XS... v graphics patchbay mi nedovilil ruouting priamo do PC z tretim mLan zariadenim...
dalo sa to len tak zi som nakasdakoval jednu i88x na druhu, ale priamo napojit na PC vsetky 3 zariadenia nejde, mozes maximalne dve a upozornuje na to priamo mLan ked tak ucinis, on ti v podstate ani nedovoli treti device zapojit...

Odpovědět