mLan - vase zkusenosti

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 23 úno 2009 03:13

Pytkin píše: neviem .. fakt je tato mlan idea dost nestastna ..
NAOPAK mLan idea je fajn, co bylo dlouho na ho... a z ceho byli uzivatele groggy byly ovladace :cry:

jinak mi mLan trochu pripomina patchovaci moznosti SSL MAtrixu, s tim rozdilem, ze v Matrix to patchuje v analogu...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 úno 2009 11:50

Velvet: Díky za podrobné informace. Já jsem v oblasti mLAN úplně na začátku, nicméně musím říct, že ve vztahu k Motifu funguje mLAN fantasticky a naprosto stabilně s latencí 1ms po FW kabelu!
Jinak ta dezinformace a ta naděje, že může fungovat současně Cubase,RME,mLAN,Motif, atd. vznikla díky reklamě ke zvukovce Steinberg/Yamaha MR816X, která tohle spojení pod Windows umí.

Tak jsem si říkal, když to umí jedna asio zvukovka, třeba to Steinberg má ošetřený i pro jiné zařízení. Ale MR816 je možná právě v tomhle jedinečná oproti ostatním zvukovkám.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 12:09

Ked sa nemylim tak to tu uz v minulosti spominal nejaky uzivatel Motifu XS ze to ide pouzit naraz aj mLan aj inu master ASIO zvukovku.....treba pohladat...uzivatela motifu si uz nepamatam.....ale ja mam momentalne KORG M3 a s FW rozsirenim v kombinacii s VST editorom sa to sprava ako plnohodnotny VSTi bez ohladu na to aka zvukovka je master.....ale vstupy na FW boarde su pristupne az vtedy ked je zvolena v DAW ako ASIO master

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2009 13:10

Velvet : takto .. neviem preco stale pises o PC .. verim (neskusal som to) , ze rovnako to funguje aj na Apple .. Ze v Cubase/Nuendo si mozes vybrat len jedno ASIO zariadenie ..

Tak isto nehovorim , ze je chyba mlanu ze ho nemozes pouzir naraz s inou kartou .. chyba mlanu je , ze to je tak nejak uzavrety system a nefunguje tak ako by clovek ocakaval .. napriklad ze aby si vedel nastavovat patchovanie musis mat pripojeny pocitac .. atd atd ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2009 13:12

velvet píše:
Pytkin píše: neviem .. fakt je tato mlan idea dost nestastna ..
NAOPAK mLan idea je fajn, co bylo dlouho na ho... a z ceho byli uzivatele groggy byly ovladace :cry:

jinak mi mLan trochu pripomina patchovaci moznosti SSL MAtrixu, s tim rozdilem, ze v Matrix to patchuje v analogu...
samozrejme myslel som software ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2009 13:14

hugo ; takze ty vidis vo VST mixeri navrat z korgu hej ?

ja myslim ze toto by malo chodit aj s tym yamaha mlanom .. ak nejsu uplny kokoti .. co asi ale su .. aspon skusenosti to hovoria ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 13:16

ked nahodim do VST racku M3 VST editor tak sa mi v mixe objavia 3 stereo vystupne sable z M3 a vtedy M3 hra ako vsti....kludne mozem staiahnut potak Volume na M3 a vsetko fici...proste VSTi......a zvuk samozrejme lezie von zo zvukovky ktora je nastavena ako ASIO master....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2009 13:38

hubert : tak ak soudruzi v yamaze neudelali nikde chybu , tak by to tak snad mohlo fungovat :)

Soundsfine : ked mas nastavene ako zvukovku RME , ked otvoris VSTi editor na motif , tak sa v mixe neobjavia ziadne audio kanaly ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 13:52

Mno vyvojari v Korgu to tiez hovadsky prespekulovali.Vsade totiz tvrdia ze ked das do M3 FW kartu tak ti po nej bezi audio aj MIDI...to je sice pravda ale plati to len pre ine aplikacie nez ich vlastny VST editor.....tam tvrdosijne pozaduje USB MIDI pripojenie....a FW vobec nevidi.....takze nez som to rozpochodoval to chvilu trvalo..v navode totiz pisu ze ked je FW karta tak USB nemusi byt kvoli MIDI pripojene....opak je pravdou. A kedze Nuendo zase pri starte obsadi vsetky vylistovane MIDI porty tak nezostane ziaden volny pre VST editor+M3...zvlastne. Obisiel som to tak ze v Nuende som zakazal pouzivat /vylistovat M3 USB MIDI/ tym padom zostane volne pre VST editor.....

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 úno 2009 13:57

Při spuštění Motif VST Editoru se v Mixu Cubase objeví 8 x stereo Motif portů.
Pokud je jako hlavní zvukovka (VST Audio System) vybrána RME, můžeš v "Motif VSTi editoru" routovat jen RME kanály. Pokud ve "VST Audio System" přepneš na mLAN zařízení, objeví se ti ve ti v "Motif VSTi editoru" mLAN kanály z Motifu(celkem 16 kanálů, které podle potřeby naroutuješ do 8 portů VST Mixu Cubase).
Prostě bez přepínání "VST Audio Systemu" to nejde.

Tedy je to stejné jak popisuje hubert M3 VST editor. Objeví se mu v VST mixu 3x stereo port. cituji huberta: ..."ale vstupy na FW boarde su pristupne az vtedy ked je zvolena v DAW ako ASIO master ".
Takže jestli jsem pochopil dobře huberta, buď jedno, nebo druhé.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 14:11

No to si pochipil dobre.....ale vstupy na FW boarde v M3 potrebujes len ked chces tuto kartu pouzit ako zvukovku a nahravat cez nu externe zdroje.....pokial nie a chces pouzit M3 len ako VSTi ....co je moj pripad...tak to staci ......a ako ASIO master zvukovku mam stale Presonus FIrestudio bez nutnosti cokolvek prepinat.....s tym komfortom ze M3 sa chova ako plnohodnotny VSTi......a nic nemusim zhravat do audio stop..skoda ze ma len 3 stereo OUTs.....len vysledny mixdown sa samozrejme musi robit realtime...ako pri kazdom inom HW zapojenom do systemu...

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 úno 2009 14:33

huberte:
A ty 3x stereo OUT máš vedeny z M3 kabely do Firestudia?
Tedy vedeš 3x stereo analog cestou do převodníku Firestudia.
Pochopil jsem To dobře?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2009 15:07

soundsfine : nie .. to audio mu ide cez usb/fw .. proste akoby to bol softwarovy instrument ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 15:09

nie nepochopil si to vobec.... :D 3xStereo OUT sa objavi v mixe Nuenda ked spustim M3 VST editor....proste sprava sa to ako VSTi so svojimi OUTs.....to je vsetko.....analogovo idem jednym stereom do FireStudia.....ale v pripade M3 je to uz vlastne len monitoring lebo mixdown pobezi po FW.....

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 úno 2009 15:21

Pytkin:
no právě, to je ten problém, že my dva mluvíme o digitálním přenosu všech (16 samostatných) kanálů po jednom FW drátě do Cubase a hubert má M3 zapojenou přes analog OUT do Firestudia.
Takže jde o něco jiného, než zapojení Cubase, mLan, Motif, RME (master),

Odpovědět