mLan - vase zkusenosti

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 úno 2009 15:24

huberte, co se stane když analog out z M3 vytáhneš?
Slyšíš M3 z výstupů Firestudia, když máš M3 propojenou s PC pouze FW kabelem?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 15:27

SOundsfine: v nicom to nieje ine.....nechapem ta.....mam M3 pripojenu cez FW ale aj cez analog...aby som ju mohol monitorovat aj bez pc comu nerozumies?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 15:30

Ked odpojim analogove vystupy tak v nuende samozrejme pocujem M3 kedze je tam ako VSTi......ale hrat cez VSTi aj ked to nepotrebujem....ehm....proste monitorujem M3 ce analog....nakolko Firestudio vie chodit aj standalone bez PC ako monitor mix....a ja pomerne casto vyuzivam nejaku chvilku na to aby som si iba tak zahral a nemusim vtedy startovat PC

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 úno 2009 15:45

hubert píše:Ked odpojim analogove vystupy tak v nuende samozrejme pocujem M3 kedze je tam ako VSTi...

Ale jen v případě, že jako VST Audio System máš nastaven Korg, že ?
Můžeš to pro můj klid vyzkoušet?
1. VST Audio System s Korgem ... (zvuk Korgu je VST mixu?)
2. VST Audio System s Firestudio ... (Korg nehraje? )
Oba případy prosím bez připojených analog in/out

Díky moc.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 16:02

koxoooooo SOundsfine: kolko krat to mam este napisat???? :D Ked je M3 ako ASIO master funguje ako VSTi ale aj ako zvukovka to znamena ze jeho HW vstupy su aktivne aj vo VST mixe....ak je ako ASIO master FIrestudio a korg je pripojeny cez FW, funguje len ako VSTi...cize jeho vystup je routovany do 3 stereo sabli vo VST mixe....medzi sablami ostatnych VSTi....bez ohladu na to ci mam alebo nemam analogove vystupy z M3 zapojene do Firestudia...ktore ako som uz napisal v tomto pripade pouzivam len ako monitoring mix aby som pocul M3 aj ked nemam zapnute PC....ked dojdem vecer domov mozem z toho urobit screenshot.....ale zvuk k tomu dat neviem :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2009 16:03

soundfine : nie .. ASIO ma nastavene presonus .. uz to tu piseme stale dokola ! :)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 úno 2009 17:36

hubert díky za trpělivost. a omlouvám se .

Jde mi jen o to, jak to, že to na Motifu nefunguje?
Když ty tvrdíš, že M3 routuješ jediným FW kabelem do VST Mixu (vidíš tam 3 stereo porty z M3) a vše můžeš poslouchat přes Presonus, kterou máš nastavenou jako "VST Audio System"

Je mi divné, že Korg si takto s Cubase rozumí a Motif s Cubase ani náhodou. Přitom Steinberg patří pod Yamahu!
No, budu muset napsat do Yamahy co s tím a jak to vlastně mají vymyšlené?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 18:17

No po pravde....pred asi rokom tu prebehla diskusia na tuto temu a bol to uzivatel Martin ktory tvrdil ze mu to takto funguje......akurat sme sa dost dlho domotavali v terminoch lebo on pouzival termin "viac zvukovych kariet" alebo ako dalsia zvukova karta ...co proste v suvislosti s ASIOm nejde.... ale v zasade to bolo myslim o tom ze OUTs s MOtifu XS vidi v Cubase a su funkcne aj ked ma ASIO master inu zvukovku.....a myslim ze takto nejako by to malo fungovat aj s Virusom TI......takze treba pohladat.....uz sa to tu preberalo. Alebo vydrz Pytkin s Kayko idu riesit to iste...mozno sa k tomu pripletiem aj ja.....podame Ti potom report...

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 23 úno 2009 18:25

SoundsFine: " Přitom Steinberg patří pod Yamahu! " - a nepatri i korg pod jamahu?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 úno 2009 18:37

Nie korg uz pod Yamahu nepatri....
Naposledy upravil(a) hubert dne 23 úno 2009 22:35, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 23 úno 2009 19:20

Takže držím palce Pytkin a Kayko, aby to rozchodili.
Tu diskuzi - rok starou - jsem četl, ale přišla mi trochu chaotická. Jeden tvrdil to a druhý ono. Ale nějaký rozumný postup jak na to, jsem z toho nepochopil.

Pytkin: kdy budete mLAN zkoušet?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 00:23

soundsfine : odhadujem v stredu alebo stvrtok vecer ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 24 úno 2009 10:27

Pre nazornost....
OBR


Obrázek
Naposledy upravil(a) hubert dne 24 úno 2009 13:34, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 24 úno 2009 11:54

huberte díky!

Tak to je tedy mazec!
Vidím dobře?, že M3 umí volit i mezi mono a stereo porty do Cubase?
Smekám pře Korgem!
Buď jsem magor já, nebo inženýři v Yamaha.
Doufám, že jsem trotl jenom já a za pár dnů Pytkin s Kayko mLAN dokážou rozchodit.
Bylo by to hodně zoufalé od Yamahy, kdyby se nechala zastínit od Korgu.
Slyšel jsem, že to Virus TI a M3 umí a tak jsem si myslel, že pro Yamahu je tahle záležitost samozřejmostí, když Steinberga vlastní. Myslel jsem, že bude mít nejlepší podporu VSTi právě Yamaha, tak jsem při koupi nLANu ani nezapochyboval o (ne)možnostech spojení a routování v VST mixu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 13:06

hubert : neni ten obrazok vidno ..

Odpovědět