mLan - vase zkusenosti

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 24 úno 2009 13:20

mozno preto ze je v CMYKu a nie v RGB :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 24 úno 2009 13:36

Nechapem to, v mozille ho vidim.....no nic pridal som link....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 14:04

hugo : uz ho ukazuje .. ale pred tym nesiel .. ani priamo z linku ho neukazalo ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 úno 2009 16:38

velvet : mam na teba jednu otazku, z instaloval som si najnovsie mLan driver a mLan tools 2.0 ale nikde tam neviem najst Graphics Patchbay ako to bolo v starych drivroch a tools... oni to odtial vyhodili alebo je to nutne dotatocne doinstalovat?

predtym to bolo v taskbare, kde si si zavolal z polozky Graphics Patbay.. teraz tam nic take nie je..

nevies kde by mohol byt pes zakopany?

UPDATE : aha, pravdepodobne MOTIF XS nema graphics patchbay co je logicke, prave som nasiel mLan drivre konkretne pre i88x tak budem musiet z instalovat tie.. lebo ked som dal instalovat tieto , tak zas chce odinstalovat tie co mam.. takze moc tomu nechapem.. vyskusam

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2009 18:59

excom : to je cele dake pridgbane , ne ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 úno 2009 19:15

pytkin : no uz som dal starsie a uz to nabehlo.. aj Graphics Patchbay sa objavil secko ;)

no neni to na uplnom poratku...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2009 19:21

excom : cize uz vies narutovat motifa do adatu i88x ?

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 28 úno 2009 20:12

Pytkin: Jak jste dopadli s mLAN16E2 a Motifem?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2009 20:15

soundsfine ; zle .. zistili sme ze editor je vst3 a chceli sme to skusit v nuende3 , kera ma vst2 .. takze nas to vyfakovalo ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 bře 2009 11:47

velvet píše:
Pytkin píše: neviem .. fakt je tato mlan idea dost nestastna ..
NAOPAK mLan idea je fajn, co bylo dlouho na ho... a z ceho byli uzivatele groggy byly ovladace :cry:

jinak mi mLan trochu pripomina patchovaci moznosti SSL MAtrixu, s tim rozdilem, ze v Matrix to patchuje v analogu...
Tak nejak excom celu noc badal nad tym mlanom a vyslo z toho ze to proste vobec nefunguje .. mozes si napatchovat do pocitaca co chces .. ale zariadenia medzi sebou prepojit nemozes ..
Proste mlan je podivna technologia , ktora uz nepodporuje nikto len yamaha , a aj ta asi zachvilu umre .. kokoti v yamahe .. PLG bordy prestanu robit , ale kokotinu ako mlan stale vyrabaju .. pritom vobec nefunguje ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 bře 2009 12:06

aby som to len upresnil.. mLan funguje fasa v tomto zlozeni :
100% MotifXS/PC
100% i88x/PC

a zlozenie:
Motif XS/i88x mi nefunguje nijak... aj podla dokumentacie v ktorej sa pise ohladom mLan ze ak sa na root deveci zavesi ine mlan zariadenie sa automaticky dostava do Slave modu a prechadza na External Clock.. to v tomto pripade vobec nefunguje.. po prepojeni XS( v nastaveni standalone ) a i88x by sa mal i88x hodit do External Clock ale nestane sa tak..

v pripade ze i88x zapojim do PC tak sa tak stane okamzite, co znamena ze samostatne to moc nemaju doriesenie(v ramci mLan a PC je to v pohode, v ramci mLan a mLan to uz neni moc ruzove ), respektive moze tu byt ten problem s kompatibilitou mLan zariadeni o ktorom som cital a o ktorom pise aj Yamaha, ze od niektorej verzie su niektore mLan zariadenia proste nekompatibilne-mimo hru( pekna chujovina si myslim, ale asi na to mali dovod )

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

mLAN Stuff

Příspěvek od EXCOM » 04 bře 2009 15:41

tak som sa mierne dnes popasoval s mLAN.. instaloval a preinstalovaval som jak magor a dospel k tymto poznatkom..
otazka je teraz kde skor zacat.. myslim, ze v urcitych momentoch instalovania a nastavovania gearu som verbalne tromfol aj meliska( mozno ma niekto cez stupacku aj nahraval ;) )

na zaciatok som updatol vsetky zariadenia.. updatol najnovsi Firmware pre mLan16e2 a i88x. na www.yamahasynth.com su firmware updaty k dispozicii..

mozem povedat ze mLan16e2 po updatnuti noveho FW bola badatelne rychlejsia v synchronizovani medzi PC a XS, to je ta z mala pozitivnych veci co ma pri tejto operacii postretla..

na uplno zaciatku som z instaloval najnovsie AI Drivre ktore boli k dispozicii.. nasledne na to som ale zistil ze nemam k v ponuke mLan Managera program Graphic Patchbay.. netusil som zatiala preco.. hladal som po nete ci o tom niekto pisal ale nikde nic.. XS funguje s AI drivrami excelentne to sa musi nechat.. ale stale ma sralo ze nemam ako konfigurovat i88x, lebo ta sa da nnastavit len ce spominany Graphic Patchbay..

tak som pozeral dalej na yamahasynth.com a nasiel som tam starsie mLan drivre vo verzi 1.6.3.. tam bol support pre i88x, 01X a mLan16e( mLan karta k Motif a Motif ES ).. tak som teda musel odinstalovat AI drivre a nainstalovat 1.6.3.. vsetko prebehlo ok, zariadenia sa aktivovali, tak ako XS aj i88X a v tejto verzii je este k dispozicii aj Graphic Patchbay, co je chvalihodne...
tak so sa dlhsi cas hral s GP a zistil som nove veci ktore sa mi davnejsie pred updatom i88x nepodarili( teraz neviem ci to nie je aj tym firmware )

podarilo sa mi i88x dostat ako standalone do External modu, cize do Slave.. mal nastaveny EXT Clock a zostal po vytiahnuti kabla z PC a vypnuti stale nasetovany.. co je fajn.. cize ak si nadratujete masinu v Graphic Patchbay tak si pamata nastavenie( Velvet to tu raz spominal ale v tom case sa mi to proste nepodarilo takto nastavit, mozno prave firmware toto zabezpecil alebo ja som v minulosti robil nieco zle )

takze som zapojil cez mLan XS a i88x a cez FW kabel krasne islo audio dnu do i88x a cez vystup L/R von... co sa ale neda spravit to je dostat jednu i88x do stavu prevodnika.. nedaju sa predratovat virtualne porty z Analog In na ADAT Out trebars.. to fyzicky nejde.. dokaze to len cez mLan kabel a to treba nastavit cez Graphic Patbay...

no zatial to vyzera nadejne ale to som este netusil coho sa dockam ;)

samozrejme cez tieto drivre som akosi nevedel dostat audio cez mLan do Cubase AI4.. nejak to proste neslo a to som nasetoval hadam uz kazdu moznu kombinaciu.. proste VU metre v cubase boli mrtve...

tak som opat odinstaloval drivre 1.6.3 a opat nahodil AI drivre..
tu XS funguje skvelo... problem je ze nove mLan drivre oznacene ako AI drivre neobsahuju v sebe Graphic Patchbay :) .. no klepla ma pepka... co znamena ze sa neviem nijako dostat zas na i88x...

tak som sa zahral na mensieho "hackera" a rozbalil som instalaciu 1.6.3 .. a hladal ci tam nahodou ten graphic patbay nie je... na moje prekvapenie bol.. tak som ho nakopiroval do adresara mLan Tools, z predoslej z instalovanej verzie som si povytvaral cezregedit pomocou exportu reg subory aby som mohol registrovat vsetky key ktore graphics patbay potrebuje...

spusitl som a Grahic Patchbay nabehol... :) super, potesil som sa ale nie moc na dlho.. LEBO !!!

Graphic Patbay fungguje skvelo, opat mozem pod AI Drivrami mat tento prograam, mozem draatovat XS s PC mastrom .. no ale pici kde je i88x?
nove AI Drivre sice najdu i88x ale akosi s nou nevedia pracovat a vobec nevidia jej mLan porty...
uz som bol nanervy lebo som nespal celu noc, uz isla 7 hodina ranna..

vlastne co som tymto vsetkym pochopil...

ked mam drivre 1.6.3 mozem ficat na XS, i88x ale nemozem vyuzivat Cubase AI4

ked zas mam AI Drivre mozem ficat XS a Cubase AI4 ale nemozem ficat na i88x.. mohol by som teoreticky ficat na nejakom bongu.. to by slo...

takze mam pocit ze toto funguje ako nejaky vyrobca aut ktory ma nieco podobne:
ak budete mat motor 5.0 tak mozete mat kolesa tieto a tieto, ale nemozete mat toto a toto, ale ak si date motoro 3.5 tak mozete mat toto a toto ale zas nemozete mat kolesa tieto a tieto....

no neviem co k tomu dodat.. je to cele na hlavu....

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 bře 2009 15:52

este k i88x
zistil som ze je to fakt velmi dobre spraveny HW.. venoval som sa mu posledne dni dost intenzivne.. bez vsetkeho funguje ako prijemny zosik ktory ma 8 analogovych vstupov a jeden SPDIF k dispozicii a mozete si nanho zavesit zariadenia ale len ako monitoring.. nemozu ist simultane vsetky naraz ale len ako kanaly 1/2, 3/4. 5/6, 7/8 a Digital L/R.. a vzdy sa da zapnut len jeden tento par...

ked sa mi podarilo nastavit i88x na EXT clock tak fungovala aj bez PC a XS posielal audio cez mLan kabel co je super lebo zvuk bol nadherne cisty a vyrazny...

ako zvukova karta tiez funguje perfektne.. je k dispozicii 18 vstupov ktore sa daju namapovat cez Graphic Patchbay a potom vyuzivat v DAW na PC ako je treba...

problem je akurat s tym ze na masine mozu byt len jedny mLan drivre a s jednymi bud budem vyzivat i88x a posielat XS cez i88x do kompu, alebo mat super komfort cez AI drivre ale tam idem priamo z XS a tu to to funguje 100%..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 04 bře 2009 20:38

Tak to sis pěkně pohrál.
Prováděl jsem podobné ptákoviny, ztráta mnoha hodin, abych zjistil, že mLAN není holka pro všechno :-)

Yamaha argumentuje úplně stupidně: Kupte si naše výrobky (MR816,N12), ty současný routing po mLAN s ostatními externími zařízeními dokážou obsloužit. Ale tohle je úplně zcestné uvažování...

Hodně jsem zvědavý na OS2.0 pro FantomG. Jestli i Roland udělá přímé routování do DAW při současném využití jiné Master ASIO karty, pak už bude Yamaha se svým mLAN asi směšná.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 bře 2009 20:54

SoundsFine píše:Yamaha argumentuje úplně stupidně: Kupte si naše výrobky (MR816,N12), ty současný routing po mLAN s ostatními externími zařízeními dokážou obsloužit. Ale tohle je úplně zcestné uvažování...
no to je ta ptakovina! je nepochopitelne takto pochovat predosli Hardware.. a uplne najhorsie vlastne je ze napad s AI je vlastne uplna chujovina lebo ju to pomalicky zabija, lebo ludia zistuju ze mat only XS a N12/8 je proste nezmysel.. mozno nejake percento ludi ano.. aj mne sa to samozrejme paci ze to funguje 100% ale ignorovat generaciu HW pred? to je zufale rozhodnutie...

ono staci mat verziu mLan 1.6.3 a uplne sa vysrat na mLan AI Drivre a ist do kompu cez i88x, lebo na to zavesis vsetko v podstate... cize takto to funguje skvelo..

co znamena ze AI a cely Remoting z XS mozem osulozit lebo je to na nic...
normaln full DAW software, i88x a fungujes v pohode.. ale s tou ich bundle Cubase AI4 mozu ist niekam...
Hodně jsem zvědavý na OS2.0 pro FantomG. Jestli i Roland udělá přímé routování do DAW při současném využití jiné Master ASIO karty, pak už bude Yamaha se svým mLAN asi směšná.
toto by bolo samozrejme skvele ale som v celku skeptik.. Roland asi nechce ist cestou mLan :) kto by vlastne chcel :D
ale mna by potesilo posielat z Fantom G data do DAW.. len zas je otazka, ci by niekto tak mohutne vyuzival zvuky z FG.. ked ma viac HW tak taketo riesenie je prinajmensom zbytocne...

Odpovědět