mLan - vase zkusenosti

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2008 15:55

velvet : tak to je skvele, este riesim zapojenie v racku a ked to budem mat komplet z instalovane, tak spravim ako pises a hodim sem info.. dost ma povzbudili tvoje rady ohladom mLan.. ja som i88x preto kupil lebo som prave chcel spravit to ze to bude fungovat standalone ale nikde som sa nedocital AKO.. cize je to cez PC konfiguracia co teraz od teba viem a tato sprava mi utrhla kamen zo srdca :) ze to vobec takymto sposobom ide spravit... v priebehu februara to chcem dat cele do prevadzky tak dam urcite vediet ako som pochodil...

to ocom tu stale omielan ze "standalone" je myslene presne tak ze by som si este zadovazil normal hw sequencer( ten je v podstate v MOTIF XS cize ten zjavne vyuzijem ako base zariadenie ktore bude riadit vsetko ostatne, ale mal som aj na mysli QY700 trebars ktore by bolo riadiacou jednotkou ako spominany MOTIF XS, ale dnes je jasne ze ten MOTIF XS bude zjavne lepsie riesenie ako spominany seq. QY700, aj ked to caro tej QY700 ma nieco do seba :) ) a PC by som vobec na produkciu nepouzival, lebo vsetko spravim v sequencery a potom to nahram do AW4416 ako audio a tam pokracujem v mixazi atd....

nakonies som sa ale rozhodol dat do racku PC a ten pouzit ako mozog celeho systemu, co je zjavne aj pohodlnejsie a tam pouzit full features Cubase AI4 a Cubase SE3( aj ked ten asi nebude treba, neviem )...

v konecnom dosledku ma tvoje fundovane dodatky velmi potesili, lebo mam v tom opat viac jasno ako som mal.. vrele diky z mojej strany za cas ktory si si nasiel na napisanie prispevkou 8)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 22:50

velvet : mna by este zaujimalo .. mlan zbernica ma aku kapacitu ? kolko kanalov .. rebars TDM ma (alebo aspon maval) 256 kanalov .. Toto ma kolko .. trebars ako excom .. mas niekolko prevodnikov i88x .. potom niekolko syntakov s mlanom .. PC s mlan driverov .. AW44rka .. kolko kanalov do kopy mozes ist po tom mlane ? do akeho velkeho systemu sa to da rozsirit ?

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 02 úno 2008 23:10

Q: How many Audio channels can mLAN handle?

A: The number of audio channels supported by mLAN is influenced by several factors. The speed of the bus directly affects the bandwidth of the network, and how many channels the total network can support. Current network speeds of S400 (400Mbps) should easily support 150 or more audio channels at 24bit/48k. As S800 bus speeds become more common, these channel counts will double. These numbers do not reflect the capabilities of individual pieces of equipment however, but rather the total audio traffic on the network. Manufacturers will produce gear that can handle from 8 to 128 channels of audio I/O on a single device. For example, a single device capable of 128 audio channels would nearly fill the network with traffic, while you could have a dozen 8-channel devices taking up the same bandwidth.


Myslím, že je třeba odlišovat kolik je možno zapojit kanálů mezi různými mLan zařízeními a kolik "pojmou" Mac či PC. Tady je to stále "jen" 32 Audio kanálů a 16 MIDI portů (alespoň tolik to ukazuje současný Graphic Patchbay interface).
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2008 23:31

velvet : PC je jasne .. zaujimalo pocet kanalov na mlan zbernici .. ok takze dajme tomu okolo 150 .. to staci na jedno male studio ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 úno 2008 13:18

pytkin : takto dajako vyzera menezovanie portov v mLan.. som zvedavy ako to bude fungovat spojeni s cubase

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 bře 2008 18:37

konecne som zohnal mLan8E, tak som zvedavy ako to bude pracovat ked mi to koncom mesiaca pride...
Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 bře 2008 01:14

velvet : otazka na teba :) mLan8E pracuje na FW200 ale v notasi mam FW400, moze byt problem prave v rozdielnej priepustnosti ze mi nenajde device? netusim totiz ani aku mam FW v notasi ci je to NEC, VIA alebo TI

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 bře 2008 07:38

fw200? take nie je...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 bře 2008 08:26

kexik : prenosove rychlosti su cez FW 100/200/400/800.. ja mam v notasi 400, kartu v PC mam 100/200/400 kompatibilnu len zatial ju nemam z instalovanu tak neviem to testnut... a neviem teda ci to nie je problem prave tu alebo FW chipom.. ale ani to neviem aky v notasi mam :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 bře 2008 09:19

vsak otvoris hardware management, tam vidis co to je (my computer-properties-hardware-device manager-ieee 1394 bus host controlers)
fw ma rychlosti takove a makove ale v principe je klasicky konektor vzdy fw 400. fw800 su dve fw400 v spolocnom konektore (s viac pinmi), tot vsjo. chip vie vzdy minimalne fw400 a pomalsie periferie su vzdy kompatibilne.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 31 bře 2008 09:41

kexik : mLan uz su dnes 400, ale tie prve boli 200.. este je mozno problem s chipom aky mam v notasi ale v tom to nebude je to TI.. cize to by malo byt ok..

alebo ze by to bola ta nekompatibilita medzi mLAN starsimi a novsimi po z instalovani novych driver :)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 21 úno 2009 00:30

Nevíte jak funguje mLAN s Motif XS a Cubase4?

Potřeboval bych jednotlivé stopy z Motif XS poslat a míchat přímo v mixu Cubase a přitom používat i další externí nástroje (Roland, Korg, efekty).
Zvukovku mám RME.

Je tohle vůbec v Cubase4 (Cubase5) možné? Nebo mLAN funguje s Motifem a Cubase jako uzavřený systém a není možné využít jinou zvukovku, než "mLAN Motif" ?

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 21 úno 2009 18:27

Takže nikdo nic?

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 21 úno 2009 21:49

Tak isto ma to zaujima, presne to iste a v tom istom obsadeni idem riesit.

Pokial viem, tak by to malo ist, zajtra budem s kamaratom, ktory to ma sparovane s externym Edirolom, len neviem ci si prepina medzi kartami(XS, Edirol), alebo ci ich ma spustene sucastne.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 21 úno 2009 21:51

pár let už v Cubase mc nedělám

ale

mLAn princip je takový, že po firewire jdou mezi mLan zařízením a compem, resp. Cubase virtuální Audio a MIDI kanály.
Určitě půjde pracovat s Motif kanály přímo v mixáku Cubase, tipuju, že je v cubase nějaká záložka Studio kde se konfigurují vstupy a výstupy pro External effects/plugins a když nakonfiguruješ cesty správně, tak insertem Externího pluginu do mixáku cubase dosáhneš toho, že Ti tam poleze zvuk z Motif

doporučuji použít manuály a projít si topicy na 01xray.com/forums , kde je o tom určitě popsáno do detailu vše.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Odpovědět