ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS »

Ctirad píše:BTW. Máte někdo nějakej tip na něco, co je kvalitativně zase posun o třídu vůči A7 v ceně tak 35k CZK za pár?
Tak asi urcite Adam P11...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad »

ADDyS píše:Mam to pripojene stinene.
Nemyslím stíněné. Myslím natvrdo uzemnit vstupy na zem, aby bylo jasné, že tam je nula a nezesiluješ něco, co ti běží po kabelu nebo šum, co se nakmitává do vstupu, který je "ve vzduchu".
Hlasitost mam nastavenou jak jsem psal a jeste soft. nastavene na -40dB a rve to docela dost... nejak moc citlivy vstup,ne???
Spíš výkonný zesilovač a velmi slušná citlivost měničů.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ked uzemni vstup, nezisti realne hodnoty sumu... sumove cislo zavisi od impedancie na vstupe a pri nule je ine ako pri 10kOhm... uzemnit cez 1k odpor, trebars, to je korektnejsie riesenie

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

Ok zistil som, ako hovori kexik, ze ta diera zapchata MUSI byt :D Vymontoval som woofer a zapchal som ju tou vatou a uz bolo vsetko tak ako ma (je na stenach prilepena ale da sa zvonka strcit dovnutra) takze rozhodne ju neskusajte pichntut dnu lebo pri tucnych subbasoch vam tam vnutri bude vibrovat a robit divne zvuky.

Teraz uz mi ide vsetko ok.

Inac tiez som cital zopar prispevkov ze basy su prehnane - nezda sa mi - to mal asi niekto iba chybu v miestnosti resp. mozno umiestneni bedien. Basy su ok - pekne citelne a take akurat ale na domace kino nie... daju sa samozrejme vyekvalizovat ale predsalen je to 6.5 woofer takze zaraky necakajte. Ale rozhodne som s nimi spokojny, na mixovanie aj pocuvanie hudby na moj vkus su super.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

jakou vatou, prepana? co je vnutri za material? molitan, ci nejaka polymerna vata? skade si zistil ze ma byt zapchata?

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

aha asi som nejak prehliadol co si presne pisal - kazdopadne -

molitan to neni, je to nejaka polymerna vata... ze ma byt zapchata som zistil tak ze som to od vyroby tak proste mal --- typci z prodance ju strcili dovnutra lebo mysleli ze to tak ma byt ale prave kvoli tomu mi to vnutri vibrovalo. Neviem ako ten material popisat ale nieje to takato http://www.dansdata.com/images/hercgear ... pen440.jpg klasicka vata... je taka pevnejsia a nerostrapkana ale zase nie taka husta ako molitan.

Zapchata ta diera normalne je ale iba takou tenkou vrstvou - stale je z diery citit vzduch ale ta vata to ma asi trocha tlmit. A ked je to zapchate tak mi to ziadne pazvuky nerobi.

Ty si to asi myslel tak ze bedne mavaju to vatu vnutri prilepenu na steny (co maju aj tieto) ale nie v diere?

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS »

to je tlumici rouno ktere se pouziva k potlačení vlivu stojatých vln
uvnitř beden :)

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

viem len sa cudujem ze je aj vovnutri subbasovej diery, teda aspon na mojich bednach tam bolo natlacene

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

ADDyS píše: Jinak po tom tydnovem poslouchanim mi dost zacaly chybet basy...:( takze setrim na Sub8... :lol:
... ;-DD ... SRRY ale musel jsem :D ... zase jedna dobra koupe :lol:
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

Ctirad píše:BTW. Máte někdo nějakej tip na něco, co je kvalitativně zase posun o třídu vůči A7 v ceně tak 35k CZK za pár?
... mmno jasne, este trochu neco malo prisetrit a pak BM6A .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

matucha
Příspěvky: 5610
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

ADAM, Dynaudio, Genelec... vsechny ty znacky maj u nas zastoupeni... zajit, pucit, ozkouset, vratit, ozkouset, vratit, ozkouset, koupit ;-)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi »

safo: v tom tvem prispevku vidim radnou porci skodolibosti, ze si nekdou koupil adamy na misto BM6A u tebe v shopu... ale tak snad se pletu.

jinak se vazne divim, ze si vsichni stezujete na ten sum a to i ze vzdalenosti jednoho metru (bud mam nejakej mimoradnej kus;-) ) nebo nevim... kazdopadne setup laptop, fireface, mpatch2, kvalitni kabely s neutrik koncovkama, volume na adamech na stredu (tedy na nule) a sum mensi nez malej...

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

Ja teda ziadny sum so vzdialenosti z ktorej pocuvam nepocujem, to by som musel mat fakt napeckovanu hlasitost. Z 15cm to je pocut ale to nikoho srat nemusi...

Ono hlavne zalezi na tom ako hlasno to kto ma... tj. aj repraky, aj na mixaku/volume controle aj zdroj ktory ide z PC. Zdroj treba dat co najhlasnejsie, ten samozrejme sum nepridava, a potom by to malo sumiet minimalne.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6585
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

No musim opakovat ze jsem s nima spokojenej maximalne. Je fakt ze neberou ty nejhlubsi basy, ale hiphop nemicham, tak me to netrapi ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

Keitaro333 píše:viem len sa cudujem ze je aj vovnutri subbasovej diery, teda aspon na mojich bednach tam bolo natlacene
uz som to pisal inde, zatlmenim basreflexu sa znizuje kvalita rezonatora (kvalita nie v zmysle akosti, ak vies co robi Q na filtri, to je to same, len v akustickej domene), takze basreflex pridava basy nielen presne na rezonancnej frekvencii, ale aj okolo nej, ale menej, takze "hrb" sposobeny basreflexom nie je tak vyznamny. niekedy sa tie upchavky daju vybrat, aby slo basreflex ovplyvnovat v zavislosti od umiestnenia bedni a kvality akustiky. takze ak to od vyrobcu upchate bolo, tak s tym nebabrite...

Odpovědět